• Home
  • Ψωμί και τέλειες φρυγανιές χωρίς αλεύρι/γλουτένη
0 0
Ψωμί και τέλειες φρυγανιές χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Ψωμί και τέλειες φρυγανιές χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 1 h 30 mins
  • Serves 1 μεγάλο ψωμί
  • Εύκολο
  • 200

Ingredients

Άλλη μία πρόταση για ψωμί χαμηλών υδατανθράκων και χωρίς γλουτένη. Γευστικό και απλό, εύκολο και απλό, νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ!

Ταιριάζει με όλα τα φαγητά, βουτάτε και στη σαλάτα (καλοκαίρι έρχεται και η χωριάτικη δε θα λείπει από κανένα τραπέζι!) και γίνεται φανταστικό, απλά ΤΕΛΕΙΟ τοστ για μικρούς και μεγάλους!

Κατάλληλο εκτός των άλλων και για τη νηστεία μιας και δεν περιέχει αυγά ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και τα ευεργετικά Ω3 λιπαρά οξέα είναι μία επιλογή όχι μόνο γευστική αλλά και πολύ θρεπτική.

Γίνεται επίσης και υπέροχες φρυγανιές που μπορείτε να εμπλουτίσετε και με τα αγαπημένα σας μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και ότι άλλο σας αρέσει!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 345 times, 1 visits today)


Ingredients

390γρ Almond Flour Mix 1
5γρ baking powder
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
5γρ ερυθριτόλη
5γρ ψύλλιο
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος
6 κ.γ. μηλόξυδο
200ml νερό

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 110ml νερό και τον αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει.

2
OK!

Σε ένα άλλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύετε καλά όλα τα στεγνά υλικά.

3
OK!

Προσθέτετε το λιναρόσπορο, το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε γάντια νιτριλίου και συνεχίζεται το ανακάτεμα/ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

4
OK!

Δίνετε σχήμα στο ψωμί σας και το βάζετε στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα 65-75 λεπτά. Θα πρέπει να δείτε το χρόνο ψησίματος στο δικό σας φούρνο ανάλογα με τη δύναμή του, στο δικό μου θέλει 75 λεπτά για να μην έχει πολύ υγρασία εσωτερικά.

5
OK!

Αν θέλετε να κάνετε φρυγανιές, αφού κρυώσει καλά το ψωμί το κόβετε σε φέτες περίπου 1εκ σε πάχος (εμένα μου βγαίνουν 25-26 φέτες) . Τις βάζετε σε ταψιά και στεγνώνετε το ψωμί στους 120 βαθμούς με αέρα για 1-1.5 ώρα ανάλογα με το φούρνο πάλι. Μόλις δείτε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς, της βγάζετε. Αφήνετε να κρυώσουν και αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι/γλουτένη
επόμενο
Τούρτα ή κορμός με καραμελωμένα φουντούκια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.