Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
390γρ Almond Flour Mix 1
-
5γρ baking powder
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
5γρ ερυθριτόλη
-
5γρ ψύλλιο
-
ή
-
1 πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Ψωμί/Πιτάκια αμυγδάλου
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
6 κ.γ. μηλόξυδο
-
200ml νερό
Άλλη μία πρόταση για ψωμί χαμηλών υδατανθράκων και χωρίς γλουτένη. Γευστικό και απλό, εύκολο και απλό, νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ!
Ταιριάζει με όλα τα φαγητά, βουτάτε και στη σαλάτα (καλοκαίρι έρχεται και η χωριάτικη δε θα λείπει από κανένα τραπέζι!) και γίνεται φανταστικό, απλά ΤΕΛΕΙΟ τοστ για μικρούς και μεγάλους!
Κατάλληλο εκτός των άλλων και για τη νηστεία μιας και δεν περιέχει αυγά ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και τα ευεργετικά Ω3 λιπαρά οξέα είναι μία επιλογή όχι μόνο γευστική αλλά και πολύ θρεπτική.
Γίνεται επίσης και υπέροχες φρυγανιές που μπορείτε να εμπλουτίσετε και με τα αγαπημένα σας μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και ότι άλλο σας αρέσει!
Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο GojiMix για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
390γρ Almond Flour Mix 1 | |
5γρ baking powder | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
5γρ ερυθριτόλη | |
5γρ ψύλλιο | |
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος | |
ή |
|
1 πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Ψωμί/Πιτάκια αμυγδάλου | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
6 κ.γ. μηλόξυδο | |
200ml νερό |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 110ml νερό και τον αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει. |
2
Done
|
Σε ένα άλλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύετε καλά όλα τα στεγνά υλικά. |
3
Done
|
Προσθέτετε το λιναρόσπορο, το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε γάντια νιτριλίου και συνεχίζεται το ανακάτεμα/ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Αν θέλετε να κάνετε φρυγανιές, αφού κρυώσει καλά το ψωμί το κόβετε σε φέτες περίπου 1εκ σε πάχος (εμένα μου βγαίνουν 25-26 φέτες) . Τις βάζετε σε ταψιά και στεγνώνετε το ψωμί στους 120 βαθμούς με αέρα για 1-1.5 ώρα ανάλογα με το φούρνο πάλι. Μόλις δείτε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς, της βγάζετε. Αφήνετε να κρυώσουν και αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο. |