• Home
  • Ζύμες - Πίτες
  • Ψωμάκια «ολικής» για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)
0 0
Ψωμάκια «ολικής» για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)

Ψωμάκια «ολικής» για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)

Keto burger buns, vegetarian, not eggy, soft and pillowy! gluten free, keto bread
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 6 ψωμάκια
  • Easy
  • 175 με αέρα

Ingredients

Άλλη μία γευστικά διαφορετική πρόταση για ψωμί χαμηλών υδατανθράκων (& keto)! Μοιάζει με ψωμί ολικής άλεσης, με γεμάτη γεύση και πολλούς γευστικούς συνδυασμούς στα υλικά.

Συνάντησα αυτή τη συνταγή σε μία ομάδα κέτο διατροφής, και αμέσως ήθελα να τη δοκιμάσω. Στην αρχική συνταγή ο ηλιόσπορος και το σουσάμι ήταν βασικά υλικά, που εμένα μου φαίνονται λίγο βαριά στη γεύση. Έτσι είπα να πειραματιστώ με άλλους ξηρούς καρπούς και νομίζω ότι ο συνδυασμός του αμυγδάλου και του κάσιους είναι ο ιδανικός για μένα. Φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε με τους δικούς σας αγαπημένους συνδυασμούς και να βρείτε τη γεύση που ικανοποιεί εσάς περισσότερο.

Η συνταγή αυτή περιέχει ασπράδια αυγών, που βοηθούν και στο φούσκωμα, γι’ αυτο και τα ψωμάκια αυτά είναι ιδανικά για μπέργκερ. Γίνονται μεγάλα, και μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο σάντουιτς για κυρίως γεύμα. Είναι ένα ψωμί που τρώνε ευχάριστα και τα παιδιά, μιας και κάναμε αλμυρά σαντουιτσάκια για το σχολείο και ξετρελάθηκαν! Έτσι, όσοι γονείς έχετε παιδιά που ακολουθούν ιδιαίτρες διατροφικές οδηγίες, και δεν πρέπει να τρώνε γλουτένη ή πρέπει η διατροφή τους να είναι χαμηλή σε υδατράνθρακες, δοκιμάστε τα.

Εμένα μου άρεσαν πολύ, και θα τα καθιερώσω και όταν έχω καλεσμένους. Είναι μία ωραία ιδέα, και για το ξεκίνημα ενός γεύματος σερβιρισμένο με βούτυρο ή άλλα ορεκτικά.

Original recipe: https://mybigfatketolife.com/2018/04/22/mikasketoburgerbuns/ by Mika Højgaard Kitrina

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 974 times, 1 visits today)


Ingredients

55γρ ψύλλιο
50γρ αλεύρι κάνναβης
50γρ κάσιους ωμά χτυπημένα στο μούλτι σαν αλεύρι
100γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
15γρ ερυθριτόλη άχνη
15γρ baking powder
50γρ άοσμο λάδι καρύδας
7 ασπράδια αυγού χτυπημένα ελαφρώς
240ml χλιαρό νερό

Steps

1
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Διαλύστε το λάδι καρύδας μέσα στο νερό και ρίξτε το στα στεγνά υλικά μαζί με τα ασπράδια των αυγών. Προσέξτε και το λάδι και το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς χλιαρά για να μη "μαγειρευτούν" τα ασπράδια καθώς θα τα ρίξετε στο μπωλ.

3
Done

Ανακατέψτε καλά με ένα πιρουύνι και αφήστε το μείγμα 5-10 λεπτά μέχρι να σφίξει.

4
Done

Ζυγίστε τη ζύμη σας και χωρίστε 6 μέρη (αν τα θέλετε λίγο μικρότερα στα 8). Πλάστε τα ψωμάκια και βάλτε τα στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια ψησίματος. Αν θέλετε ρίξτε από πάνω σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή μαυροσούσαμο.

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι/γλουτένη
next
Nutella noisetta fat bombs

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.