Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Keto Burger Buns
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
50γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
7 ασπράδια αυγού χτυπημένα ελαφρώς
-
240ml χλιαρό νερό
Άλλη μία γευστικά διαφορετική πρόταση για ψωμί χαμηλών υδατανθράκων (& keto)! Μοιάζει με ψωμί ολικής άλεσης, με γεμάτη γεύση και πολλούς γευστικούς συνδυασμούς στα υλικά.
Συνάντησα αυτή τη συνταγή σε μία ομάδα κέτο διατροφής, και αμέσως ήθελα να τη δοκιμάσω. Στην αρχική συνταγή ο ηλιόσπορος και το σουσάμι ήταν βασικά υλικά, που εμένα μου φαίνονται λίγο βαριά στη γεύση. Έτσι είπα να πειραματιστώ με άλλους ξηρούς καρπούς και νομίζω ότι ο συνδυασμός του αμυγδάλου και του κάσιους είναι ο ιδανικός για μένα.
Η συνταγή αυτή περιέχει ασπράδια αυγών, που βοηθούν και στο φούσκωμα, γι’ αυτο και τα ψωμάκια αυτά είναι ιδανικά για μπέργκερ. Γίνονται μεγάλα, και μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο σάντουιτς για κυρίως γεύμα. Είναι ένα ψωμί που τρώνε ευχάριστα και τα παιδιά, μιας και κάναμε αλμυρά σαντουιτσάκια για το σχολείο και ξετρελάθηκαν! Έτσι, όσοι γονείς έχετε παιδιά που ακολουθούν ιδιαίτρες διατροφικές οδηγίες, και δεν πρέπει να τρώνε γλουτένη ή πρέπει η διατροφή τους να είναι χαμηλή σε υδατράνθρακες, δοκιμάστε τα.
Εμένα μου άρεσαν πολύ, και θα τα καθιερώσω και όταν έχω καλεσμένους. Είναι μία ωραία ιδέα, και για το ξεκίνημα ενός γεύματος σερβιρισμένο με βούτυρο ή άλλα ορεκτικά.
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Keto Burger Buns | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
50γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
7 ασπράδια αυγού χτυπημένα ελαφρώς | |
240ml χλιαρό νερό |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Διαλύστε το λάδι καρύδας μέσα στο νερό και ρίξτε το στα στεγνά υλικά μαζί με τα ασπράδια των αυγών. Προσέξτε και το λάδι και το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς χλιαρά για να μη "μαγειρευτούν" τα ασπράδια καθώς θα τα ρίξετε στο μπωλ. |
3
Done
|
Ανακατέψτε καλά με ένα πιρουύνι και αφήστε το μείγμα 5-10 λεπτά μέχρι να σφίξει. |
4
Done
|
|
5
Done
|