• Home
  • Ζύμες - Πίτες
  • Ψωμάκια «ολικής” για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)
0 0
Ψωμάκια «ολικής” για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)

Ψωμάκια «ολικής” για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)

Keto burger buns, vegetarian, not eggy, soft and pillowy! gluten free, keto bread
Features:
  • Gluten Free
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 1 h
  • Serves 6 ψωμάκια
  • Εύκολο
  • 175 με αέρα

Ingredients

Άλλη μία γευστικά διαφορετική πρόταση για ψωμί χαμηλών υδατανθράκων (& keto)! Μοιάζει με ψωμί ολικής άλεσης, με γεμάτη γεύση και πολλούς γευστικούς συνδυασμούς στα υλικά.

Συνάντησα αυτή τη συνταγή σε μία ομάδα κέτο διατροφής, και αμέσως ήθελα να τη δοκιμάσω. Στην αρχική συνταγή ο ηλιόσπορος και το σουσάμι ήταν βασικά υλικά, που εμένα μου φαίνονται λίγο βαριά στη γεύση. Έτσι είπα να πειραματιστώ με άλλους ξηρούς καρπούς και νομίζω ότι ο συνδυασμός του αμυγδάλου και του κάσιους είναι ο ιδανικός για μένα. Φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε με τους δικούς σας αγαπημένους συνδυασμούς και να βρείτε τη γεύση που ικανοποιεί εσάς περισσότερο.

Η συνταγή αυτή περιέχει ασπράδια αυγών, που βοηθούν και στο φούσκωμα, γι’ αυτο και τα ψωμάκια αυτά είναι ιδανικά για μπέργκερ. Γίνονται μεγάλα, και μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο σάντουιτς για κυρίως γεύμα. Είναι ένα ψωμί που τρώνε ευχάριστα και τα παιδιά, μιας και κάναμε αλμυρά σαντουιτσάκια για το σχολείο και ξετρελάθηκαν! Έτσι, όσοι γονείς έχετε παιδιά που ακολουθούν ιδιαίτρες διατροφικές οδηγίες, και δεν πρέπει να τρώνε γλουτένη ή πρέπει η διατροφή τους να είναι χαμηλή σε υδατράνθρακες, δοκιμάστε τα.

Εμένα μου άρεσαν πολύ, και θα τα καθιερώσω και όταν έχω καλεσμένους. Είναι μία ωραία ιδέα, και για το ξεκίνημα ενός γεύματος σερβιρισμένο με βούτυρο ή άλλα ορεκτικά.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 258 times, 1 visits today)


Ingredients

55γρ ψύλλιο
50γρ σουσάμι χτυπημένο στο μούλτι σαν αλεύρι
50γρ κάσιους ωμά χτυπημένα στο μούλτι σαν αλεύρι
50γρ ηλιόσπορος χτυπημένος στο μούλτι σαν αλεύρι
50γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
15γρ ερυθριτόλη άχνη
15γρ baking powder
50γρ άοσμο λάδι καρύδας
7 ασπράδια αυγού χτυπημένα ελαφρώς
240ml χλιαρό νερό

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Διαλύστε το λάδι καρύδας μέσα στο νερό και ρίξτε το στα στεγνά υλικά μαζί με τα ασπράδια των αυγών. Προσέξτε και το λάδι και το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς χλιαρά για να μη "μαγειρευτούν" τα ασπράδια καθώς θα τα ρίξετε στο μπωλ.

3
OK!

Ανακατέψτε καλά με ένα πιρουύνι και αφήστε το μείγμα 5-10 λεπτά μέχρι να σφίξει.

4
OK!

Ζυγίστε τη ζύμη σας και χωρίστε 6 μέρη (αν τα θέλετε λίγο μικρότερα στα 8). Πλάστε τα ψωμάκια και βάλτε τα στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια ψησίματος. Αν θέλετε ρίξτε από πάνω σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή μαυροσούσαμο.

5
OK!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά.



Extra Tips

Άλλοι πολύ γευστικοί συνδυασμοί αλεύρων είναι:

100γρ αμυγδάλου
50γρ κάνναβης
50γρ κάσιους
ή
50γρ αμυγδάλου
50γρ κάνναβης
50γρ κάσιους
50γρ ηλιόσπορος

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι/γλουτένη
επόμενο
Nutella noisetta fat bombs

Σχολιάστε