Ingredients
-
1 πακέτο Keto Cheesepie GojiMix
-
40γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
2 αυγά ολόκληρα (μέτρια), 2 ασπράδια και 1 κρόκο για το άλειμμα στο τέλος
-
150γρ γιαούρτι προβειο
-
120γρ λευκό κατσικίσιο τυρί
Εντάξει, νομίζω ότι αυτά τα τυροπιτάκια είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές κέτο (ή χαμηλών υδατανθράκων) που θα δοκιμάσετε ποτέ!
Φέτος το καλοκαίρι, ήταν το πιο εύκολο και γρήγορο σνακ που ετοίμαζα όταν πηγαίναμε όλη μέρα στην παραλία. Μικροί και μεγάλοι τα λατρεύουν και εμείς που προσέχουμε τρώμε χωρίς τύψεις! Βέβαια, έχουν τις θερμίδες τους (περίπου 125 το καθένα) αλλά καθώς είναι πολύ χαμηλά σε υδατάνθρακες δε μας παχαίνουν όπως τα κλασικά τυροπιτάκια. Είναι δε τόσο χορταστικά, που δε χρειάζεται να φάτε πολλά για να ικανοποιήσετε την πείνα σας.
Περιέχουν δε κυρίως αλεύρι αμυγδάλου, πλούσιο σε ασβέστιο, ευεργετικό και για τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη αλλά και για τις μαμάδες που κάνουμε πρόληψη για την οστεοπόρωση, κάλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν!
Αντί για λευκό τυρί μπορείτε να δοκιμάσετε και κασέρι, και να φτιάξετε κασεροπιτάκια ή να συνδυάσετε τα δυο. Γενικά πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας τυριά, και προσαρμόστε και το αλάτι στη συνταγή ανάλογα με την έντασή του στο τυρί σας.
Ingredients
1 πακέτο Keto Cheesepie GojiMix | |
40γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
2 αυγά ολόκληρα (μέτρια), 2 ασπράδια και 1 κρόκο για το άλειμμα στο τέλος | |
150γρ γιαούρτι προβειο | |
120γρ λευκό κατσικίσιο τυρί |
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Προσθέτετε το λιωμένο λάδι καρύδας και με ένα πιρούνι προσπαθείτε να «το πάτε παντού». |
3
Done
|
Κατόπιν χτυπάτε λίγο τα ολόκληρα αυγά με τα ασπράδια και προσθέτετε το γιαούρτι, τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το "αυγογιάουρτο" στα στεγνά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αν τα αυγά είναι μεγάλα και σας βγει λίγο αραιό, μπορεί να απλώσουν στο ψήσιμο λίγο, για να το αποφύγετε αυτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον αλεύρι καρύδας για να σφίξει . Τέλος ρίχνετε μέσα το τυρί σε μέτρια κομματάκια, όχι πολύ τριμμένο, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά. |
4
Done
|
|
5
Done
|