0 0
Τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Features:
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 20 τυροπιτάκια
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Εντάξει, νομίζω ότι αυτά τα τυροπιτάκια είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές κέτο (ή χαμηλών υδατανθράκων) που θα δοκιμάσετε ποτέ!

Φέτος το καλοκαίρι, ήταν το πιο εύκολο και γρήγορο σνακ που ετοίμαζα όταν πηγαίναμε όλη μέρα στην παραλία. Μικροί και μεγάλοι τα λατρεύουν και εμείς που προσέχουμε τρώμε χωρίς τύψεις! Βέβαια, έχουν τις θερμίδες τους (περίπου 125 το καθένα) αλλά καθώς είναι πολύ χαμηλά σε υδατάνθρακες δε μας παχαίνουν όπως τα κλασικά τυροπιτάκια. Είναι δε τόσο χορταστικά, που δε χρειάζεται να φάτε πολλά για να ικανοποιήσετε την πείνα σας.

Περιέχουν δε κυρίως αλεύρι αμυγδάλου, πλούσιο σε ασβέστιο, ευεργετικό και για τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη αλλά και για τις μαμάδες που κάνουμε πρόληψη για την οστεοπόρωση, κάλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν!

Αντί για λευκό τυρί μπορείτε να δοκιμάσετε και κασέρι, και να φτιάξετε κασεροπιτάκια ή να συνδυάσετε τα δυο. Γενικά πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας τυριά, και προσαρμόστε και το αλάτι στη συνταγή ανάλογα με την έντασή του στο τυρί σας.

(Visited 3.401 times, 1 visits today)


Ingredients

1 πακέτο Keto Cheesepie GojiMix
40γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
2 αυγά ολόκληρα (μέτρια), 2 ασπράδια και 1 κρόκο για το άλειμμα στο τέλος
150γρ γιαούρτι προβειο
120γρ λευκό κατσικίσιο τυρί

Steps

1
Done

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέτετε το λιωμένο λάδι καρύδας και με ένα πιρούνι προσπαθείτε να «το πάτε παντού».

3
Done

Κατόπιν χτυπάτε λίγο τα ολόκληρα αυγά με τα ασπράδια και προσθέτετε το γιαούρτι, τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το "αυγογιάουρτο" στα στεγνά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αν τα αυγά είναι μεγάλα και σας βγει λίγο αραιό, μπορεί να απλώσουν στο ψήσιμο λίγο, για να το αποφύγετε αυτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον αλεύρι καρύδας για να σφίξει . Τέλος ρίχνετε μέσα το τυρί σε μέτρια κομματάκια, όχι πολύ τριμμένο, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά.

4
Done

Με δύο κουτάλια, παίρνετε και πλάθετε τα τυροπιτάκια σας (γεμίζετε το ένα και με το άλλο παίρνετε την ποσότητα, θα σχηματίζεται ένα μακρόστενο τυροπιτάκι). Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με τον ένα κρόκο που χωρίσατε.

5
Done

Ψήνετε τα τυροπιτάκια σας αρχικά στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 40-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Θα δείτε πόσο χρειάζονται στο δικό σας φούρνο ανάλογα με τη δύναμή του.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι
next
Λυχναράκια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.