0 0
Τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Features:
  • Gluten Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 1 h
  • Serves 20 τυροπιτάκια
  • Εύκολο
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Εντάξει, νομίζω ότι αυτά τα τυροπιτάκια είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές κέτο (ή χαμηλών υδατανθράκων) που θα δοκιμάσετε ποτέ!

Φέτος το καλοκαίρι, ήταν το πιο εύκολο και γρήγορο σνακ που ετοίμαζα όταν πηγαίναμε όλη μέρα στην παραλία. Μικροί και μεγάλοι τα λατρεύουν και εμείς που προσέχουμε τρώμε χωρίς τύψεις! Βέβαια, έχουν τις θερμίδες τους (περίπου 125 το καθένα) αλλά καθώς είναι πολύ χαμηλά σε υδατάνθρακες δε μας παχαίνουν όπως τα κλασικά τυροπιτάκια. Είναι δε τόσο χορταστικά, που δε χρειάζεται να φάτε πολλά για να ικανοποιήσετε την πείνα σας.

Περιέχουν δε κυρίως αλεύρι αμυγδάλου, πλούσιο σε ασβέστιο, ευεργετικό και για τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη αλλά και για τις μαμάδες που κάνουμε πρόληψη για την οστεοπόρωση, κάλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν!

Αντί για λευκό τυρί μπορείτε να δοκιμάσετε και κασέρι, και να φτιάξετε κασεροπιτάκια ή να συνδυάσετε τα δυο. Γενικά πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας τυριά, και προσαρμόστε και το αλάτι στη συνταγή ανάλογα με την έντασή του στο τυρί σας.

(Visited 497 times, 1 visits today)


Ingredients

1 πακέτο Keto Cheesepie GojiMix
40γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
2 αυγά ολόκληρα, 3 ασπράδια και 1 κρόκο για το άλειμμα στο τέλος
150γρ γιαούρτι προβειο
120γρ λευκό κατσικίσιο τυρί

Βήματα

1
OK!

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπωλ.

2
OK!

Προσθέτετε το λιωμένο λάδι καρύδας και με ένα πιρούνι προσπαθείτε να «το πάτε παντού».

3
OK!

Κατόπιν χτυπάτε λίγο τα ολόκληρα αυγά με τα ασπράδια και προσθέτετε το γιαούρτι, τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το "αυγογιάουρτο" στα στεγνά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ρίχνετε μέσα το τυρί σε μέτρια κομματάκια, όχι πολύ τριμμένο, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά.

4
OK!

Με δύο κουτάλια, παίρνετε και πλάθετε τα τυροπιτάκια σας (γεμίζετε το ένα και με το άλλο παίρνετε την ποσότητα, θα σχηματίζεται ένα μακρόστενο τυροπιτάκι). Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με τον ένα κρόκο που χωρίσατε.

5
OK!

Ψήνετε τα τυροπιτάκια σας αρχικά στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 40-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Θα δείτε πόσο χρειάζονται στο δικό σας φούρνο ανάλογα με τη δύναμή του.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι
επόμενο
Λυχναράκια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.