0 0
Τυροπιτάκια χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Τυροπιτάκια χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Low Carb, keto, vegan, gluten free pies
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 30 mins
  • Serves 35-40 τυροπιτάκια
  • Easy
  • 180

Ingredients

Τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια ή ότι άλλη γέμιση τραβάει η όρεξή σας!

Καιρό τώρα προσπαθώ να βρω μία συνταγή για φύλλο χωρίς αλεύρι, και άρα χωρίς γλουτένη. Έκανα πολλές δοκιμές, και νομίζω ότι έχω βρει ένα εξαιρετικό συνδυασμό που μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το φύλλο σε τυροπιτάκια ή κρεατοπιτάκια ή χορτοπιτάκια ή ότι άλλο θέλετε σαν γέμιση. Εδώ σας τα παρουσιάζω με αυγό και τυρί, μιας και είναι το πιο σύνηθες στο δικό μας σπίτι. Πάντα με βιολογικά αυγουλάκια και τυρί!

Χαμηλοί υδατάνθρακες, εξαιρετικά λιπαρά, πολύ ασβέστιο, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άλλα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά, κάνουν το φύλλο αυτό ιδανικό και για τα παιδιά αλλά και για τη μαμά που ίσως κάνει δίαιτα, χιχι!

Καλοκαίρι έρχεται, ας βάλουμε ένα νούμερο μικρότερο μαγιώ από πέρισυ κορίτσια!!!

(Visited 6.160 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
390γρ Almond Flour Mix 1
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
6 κ.γ. μηλόξυδο
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 αυγά (μικρά/μέτρια)
200γρ κατσικίσιο τυρί
2 κ.γ. ρίγανη
άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας (θυμάρι, κουρκουμά, δενδρολίβανο ή άλλα)

Steps

1
Done

Βάλτε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 9 κ.σ. (120ml) νερό και αφήστε τον για 10-15 λεπτά. Προσθέστε 6 κ.γ. μηλόξυδο.

2
Done

Βάλτε τα στεγνά υλικά σε ένα άλλο μπωλ και προσθέστε το λιναρόσπορο με το μηλόξυδο. Προσθέστε περίπου 10 κ.γ. νερό και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζυμη.

3
Done

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέσα σε ζελατίνα για 15 λεπτά.

4
Done

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα αυγά (λίγο χτυπημένα) με το τυρί και τα μυρωδικά. Πατάτε με ένα πιρούνι για να γίνει όσο γίνεται σαν πάστα το μείγμα ώστε να μην τρέχει πολύ όταν το βάλετε στα πιτάκια και να μπορείτε να τα κλείσετε πιο εύκολα.

5
Done

Ανοίγετε το φύλλο με ένα πλάστη σιλικόνης, ανοίγει πολύ εύκολα, αλλά πρέπει να το ανοίξετε πολύ λεπτό, εγώ το κάνω 1 χιλιοστό πάχος, έτσι μου βγαίνουν τα 40 κομμάτια.

6
Done

Με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι του ουΐσκι που χρησιμοποιώ εγώ κόψτε τα στρόγγυλα σχήματα του ζυμαριού και βάλτε 1 περίπου κ.γ. γέμιση. Σηκώστε το πιτάκι ανάμεσα στα δάχτυλά σας κάθετα, και πατήστε τις άκρες για να κολλήσουν προσέχοντας να μείνει η γέμιση στη μέση και να μην πάει στην άκρη γιατί δε θα σας κολλήσουν.

7
Done

Βάλτε τα στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα) για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.



Extra Tips

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά τμχ για 40 τυροπιτάκια)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nutritional information

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μπάρες πρωτεΐνης με μήλο και κανέλα
next
Τούρτα κορμός βανίλιας με φράουλες

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.