Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
-
390γρ Almond Flour Mix 1
-
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
6 κ.γ. μηλόξυδο
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
2 αυγά (μικρά/μέτρια)
-
200γρ κατσικίσιο τυρί
-
2 κ.γ. ρίγανη
-
άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας (θυμάρι, κουρκουμά, δενδρολίβανο ή άλλα)
Τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια ή ότι άλλη γέμιση τραβάει η όρεξή σας!
Καιρό τώρα προσπαθώ να βρω μία συνταγή για φύλλο χωρίς αλεύρι, και άρα χωρίς γλουτένη. Έκανα πολλές δοκιμές, και νομίζω ότι έχω βρει ένα εξαιρετικό συνδυασμό που μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το φύλλο σε τυροπιτάκια ή κρεατοπιτάκια ή χορτοπιτάκια ή ότι άλλο θέλετε σαν γέμιση. Εδώ σας τα παρουσιάζω με αυγό και τυρί, μιας και είναι το πιο σύνηθες στο δικό μας σπίτι. Πάντα με βιολογικά αυγουλάκια και τυρί!
Χαμηλοί υδατάνθρακες, εξαιρετικά λιπαρά, πολύ ασβέστιο, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άλλα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά, κάνουν το φύλλο αυτό ιδανικό και για τα παιδιά αλλά και για τη μαμά που ίσως κάνει δίαιτα, χιχι!
Καλοκαίρι έρχεται, ας βάλουμε ένα νούμερο μικρότερο μαγιώ από πέρισυ κορίτσια!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ |
|
390γρ Almond Flour Mix 1 | |
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
6 κ.γ. μηλόξυδο | |
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
2 αυγά (μικρά/μέτρια) | |
200γρ κατσικίσιο τυρί | |
2 κ.γ. ρίγανη | |
άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας (θυμάρι, κουρκουμά, δενδρολίβανο ή άλλα) |
Steps
1
Done
|
Βάλτε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 9 κ.σ. (120ml) νερό και αφήστε τον για 10-15 λεπτά. Προσθέστε 6 κ.γ. μηλόξυδο. |
2
Done
|
Βάλτε τα στεγνά υλικά σε ένα άλλο μπωλ και προσθέστε το λιναρόσπορο με το μηλόξυδο. Προσθέστε περίπου 10 κ.γ. νερό και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζυμη. |
3
Done
|
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέσα σε ζελατίνα για 15 λεπτά. |
4
Done
|
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα αυγά (λίγο χτυπημένα) με το τυρί και τα μυρωδικά. Πατάτε με ένα πιρούνι για να γίνει όσο γίνεται σαν πάστα το μείγμα ώστε να μην τρέχει πολύ όταν το βάλετε στα πιτάκια και να μπορείτε να τα κλείσετε πιο εύκολα. |
5
Done
|
Ανοίγετε το φύλλο με ένα πλάστη σιλικόνης, ανοίγει πολύ εύκολα, αλλά πρέπει να το ανοίξετε πολύ λεπτό, εγώ το κάνω 1 χιλιοστό πάχος, έτσι μου βγαίνουν τα 40 κομμάτια. |
6
Done
|
Με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι του ουΐσκι που χρησιμοποιώ εγώ κόψτε τα στρόγγυλα σχήματα του ζυμαριού και βάλτε 1 περίπου κ.γ. γέμιση. Σηκώστε το πιτάκι ανάμεσα στα δάχτυλά σας κάθετα, και πατήστε τις άκρες για να κολλήσουν προσέχοντας να μείνει η γέμιση στη μέση και να μην πάει στην άκρη γιατί δε θα σας κολλήσουν. |
7
Done
|
Extra Tips
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά τμχ για 40 τυροπιτάκια)