0 0
Choc chip soft kings χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-car & keto)

Choc chip soft kings χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-car & keto)

Keto chocolate cookies, also vegan!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 10 μπισκότα
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Αυτή η συνταγή ήταν έμπνευση της Θένιας! Η Θένια είναι η αγαπημένη μου φίλη που ζει στην Αθήνα (δυστυχώς!) και κάνει διατροφή κέτο εδώ και ένα χρόνο περίπου. Έτσι διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας και η συμπάθεια ήταν αμοιβαία!!!

Τις προάλλες λοιπόν, μιλούσαμε και μου λέει: «αν τα αστεράκια τα κάνουμε πιο μαλακά και βάλουμε κομματάκια σοκολάτας μέσα δε θα γίνουν τέλεια…?» και αποκρίνομαι εγώ «θα δοκιμάσουμε!». Κάνω λοιπόν μία δόση, τη στέλνω και ενθουσιάστηκε!!! Βρήκαμε και το σωστό χρόνο ψησίματος και νομίζω είναι μία ωραία λιχουδιά για όσους δεν μπορούν να φάνε αλεύρι ή για όσους κάνουν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων γενικά.

Εννοείται ότι και τα μπισκοτάκια πορτοκαλιού μπορούν να γίνουν έτσι, προσθέτωντας λίγο μηλόξυδο στη συνταγή όπως εδώ  για να φουσκώσουν λίγο και να γίνουν πιο αφράτα.

Θένια μου, αφιερωμένα σε σένα, όπως και άλλες συνταγές που θα ακολουθήσουν φαντάζομαι!!! 

(Visited 419 times, 4 visits today)


Ingredients

130γρ Almond Flour Mix 1
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
90γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη
10γρ σκούρο κακάο
10γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
40γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
30γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο

Steps

1
Done

Βάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

2
Done

Ανακατεύετε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μπωλ.

3
Done

Ρίχνετε όλα τα υγρά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα/ζυμάρι.

4
Done

Κόψτε τις σταγόνες σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τις στο μείγμα. Ζυμώστε ξανά καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Done

Χωρίζετε τη ζύμη στα 10 και πλάθετε τα μπισκότα σας.

6
Done

Ψήνετε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20 λεπτά (ή λίγο λιγότερο αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός, θα δοκιμάσετε και θα δείτε). Αν τα προτιμάτε πιο μαλακά ακόμα τα ψήνετε λίγο λιγότερο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σούπερ αντιοξειδωτική σαλάτα λάχανο-καρότο!
next
Μπισκότα χαρουπιού με καρύδια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.