Ingredients
-
130γρ Almond Flour Mix 1
-
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
90γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη
-
10γρ σκούρο κακάο
-
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
40γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
-
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
Αυτή η συνταγή ήταν έμπνευση της Θένιας! Η Θένια είναι η αγαπημένη μου φίλη που ζει στην Αθήνα (δυστυχώς!) και κάνει διατροφή κέτο εδώ και ένα χρόνο περίπου. Έτσι διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας και η συμπάθεια ήταν αμοιβαία!!!
Τις προάλλες λοιπόν, μιλούσαμε και μου λέει: “αν τα αστεράκια τα κάνουμε πιο μαλακά και βάλουμε κομματάκια σοκολάτας μέσα δε θα γίνουν τέλεια…?” και αποκρίνομαι εγώ “θα δοκιμάσουμε!”. Κάνω λοιπόν μία δόση, τη στέλνω και ενθουσιάστηκε!!! Βρήκαμε και το σωστό χρόνο ψησίματος και νομίζω είναι μία ωραία λιχουδιά για όσους δεν μπορούν να φάνε αλεύρι ή για όσους κάνουν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων γενικά.
Εννοείται ότι και τα μπισκοτάκια πορτοκαλιού μπορούν να γίνουν έτσι, προσθέτωντας λίγο μηλόξυδο στη συνταγή όπως εδώ για να φουσκώσουν λίγο και να γίνουν πιο αφράτα.
Θένια μου, αφιερωμένα σε σένα, όπως και άλλες συνταγές που θα ακολουθήσουν φαντάζομαι!!!
Ingredients
130γρ Almond Flour Mix 1 | |
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
90γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη | |
10γρ σκούρο κακάο | |
10γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο | |
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
40γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ | |
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο | |
30γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο |
Steps
1
Done
|
Βάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. |
2
Done
|
Ανακατεύετε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μπωλ. |
3
Done
|
Ρίχνετε όλα τα υγρά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα/ζυμάρι. |
4
Done
|
Κόψτε τις σταγόνες σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τις στο μείγμα. Ζυμώστε ξανά καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
5
Done
|
|
6
Done
|