0 0
Choc chip soft kings χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-car & keto)

Choc chip soft kings χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-car & keto)

Keto chocolate cookies, also vegan!
Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 40 mins
  • Serves 10 μπισκότα
  • Εύκολο
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Αυτή η συνταγή ήταν έμπνευση της Θένιας! Η Θένια είναι η αγαπημένη μου φίλη που ζει στην Αθήνα (δυστυχώς!) και κάνει διατροφή κέτο εδώ και ένα χρόνο περίπου. Έτσι διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας και η συμπάθεια ήταν αμοιβαία!!!

Τις προάλλες λοιπόν, μιλούσαμε και μου λέει: «αν τα αστεράκια τα κάνουμε πιο μαλακά και βάλουμε κομματάκια σοκολάτας μέσα δε θα γίνουν τέλεια…?» και αποκρίνομαι εγώ «θα δοκιμάσουμε!». Κάνω λοιπόν μία δόση, τη στέλνω και ενθουσιάστηκε!!! Βρήκαμε και το σωστό χρόνο ψησίματος και νομίζω είναι μία ωραία λιχουδιά για όσους δεν μπορούν να φάνε αλεύρι ή για όσους κάνουν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων γενικά.

Εννοείται ότι και τα μπισκοτάκια πορτοκαλιού μπορούν να γίνουν έτσι, προσθέτωντας λίγο μηλόξυδο στη συνταγή όπως εδώ  για να φουσκώσουν λίγο και να γίνουν πιο αφράτα.

Θένια μου, αφιερωμένα σε σένα, όπως και άλλες συνταγές που θα ακολουθήσουν φαντάζομαι!!! 

(Visited 213 times, 4 visits today)


Ingredients

130γρ Almond Flour Mix 1
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
90γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη
10γρ σκούρο κακάο
10γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
40γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
30γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο

Βήματα

1
OK!

Βάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

2
OK!

Ανακατεύετε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μπωλ.

3
OK!

Ρίχνετε όλα τα υγρά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα/ζυμάρι.

4
OK!

Κόψτε τις σταγόνες σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τις στο μείγμα. Ζυμώστε ξανά καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5
OK!

Χωρίζετε τη ζύμη στα 10 και πλάθετε τα μπισκότα σας.

6
OK!

Ψήνετε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20 λεπτά (ή λίγο λιγότερο αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός, θα δοκιμάσετε και θα δείτε). Αν τα προτιμάτε πιο μαλακά ακόμα τα ψήνετε λίγο λιγότερο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Σούπερ αντιοξειδωτική σαλάτα λάχανο-καρότο!
επόμενο
Μπισκότα χαρουπιού με καρύδια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.