0 0
Σοκολατένια κουλουράκια χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Σοκολατένια κουλουράκια χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Keto chocolate cookies, also vegan!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 1 ταψί κουλουράκια
  • Medium

Ingredients

Επειδή σας άρεσαν πολύ τα κουλουράκια πορτοκαλιού, είπα να τα κάνω και σοκολατένια!

Αυτά τα κουλουράκια όπως και τα πορτοκαλένια, τα εμπνεύστηκα από τη Λευκή, την αγαπημένη μου φίλη πια, που θέλω να της έχω μεγάλο μενού για την κέτο διατροφή που θέλει να ακολουθεί. Είναι λοιπόν, χωρίς αλεύρι, χαμηλά σε υδατάθρακες, με φυσικό γλυκαντικό (ερυθριτόλη ή Sukrin Gold) και γεμάτα καλά λιπαρά, όπως τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο λιναρόσπορος. Τα οφέλη των καλών λιπαρών είναι πολυάριθμα. Μεταξύ αυτών συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, της καρδιάς και του εγκεφάλου. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μιας και ο λιναρόσπορος είναι σπόρος όπως λέει και το όνομά του και βοηθά κατά της δυσκοιλιότητας.

Ένα κουλουράκι που μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, με μια δροσερή γεύση, λόγω των εν λόγω γλυκαντικών που εσείς όμως μπορείτε να αντικαταστήσετε με ακατέργαστη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες.

Διατηρούνται πολύ καιρό, μιας και είναι vegan

(Visited 543 times, 1 visits today)


Ingredients

130γρ Almond Flour Mix 1
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
90γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη
10γρ σκούρο κακάο
10γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
40γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ

Steps

1
Done

Βάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

2
Done

Ανακατεύετε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μπωλ.

3
Done

Ρίχνετε όλα τα υγρά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά με το χέρι, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα/ζυμάρι.

4
Done

Ανοίγετε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών σε πάχος και κόβετε τα σχήματα με τα κουπάτ.

5
Done

Ψήνετε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 15-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Δοκιμάστε και δείτε πόσο μαλακά τα θέλετε εσείς.

6
Done

Είναι τέλεια βουτηγμένα και σε λιωμένη σοκολάτα!!!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σπιτική υγιεινή μαγιονέζα
next
Πίτσα ή πιτσάκια χωρίς γλουτένη (low-carb/keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.