Ingredients
-
130γρ Almond Flour Mix 1
-
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
90γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη
-
10γρ σκούρο κακάο
-
30γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
40γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
Επειδή σας άρεσαν πολύ τα κουλουράκια πορτοκαλιού, είπα να τα κάνω και σοκολατένια!
Αυτά τα κουλουράκια όπως και τα πορτοκαλένια, τα εμπνεύστηκα από τη Λευκή, την αγαπημένη μου φίλη πια, που θέλω να της έχω μεγάλο μενού για την κέτο διατροφή που θέλει να ακολουθεί. Είναι λοιπόν, χωρίς αλεύρι, χαμηλά σε υδατάθρακες, με φυσικό γλυκαντικό (ερυθριτόλη ή Sukrin Gold) και γεμάτα καλά λιπαρά, όπως τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο λιναρόσπορος. Τα οφέλη των καλών λιπαρών είναι πολυάριθμα. Μεταξύ αυτών συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, της καρδιάς και του εγκεφάλου. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μιας και ο λιναρόσπορος είναι σπόρος όπως λέει και το όνομά του και βοηθά κατά της δυσκοιλιότητας.
Ένα κουλουράκι που μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, με μια δροσερή γεύση, λόγω των εν λόγω γλυκαντικών που εσείς όμως μπορείτε να αντικαταστήσετε με ακατέργαστη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες.
Διατηρούνται πολύ καιρό, μιας και είναι vegan
Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε και το www.paneri.gr
Ingredients
130γρ Almond Flour Mix 1 | |
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
90γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη | |
10γρ σκούρο κακάο | |
10γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο | |
30γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
40γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ |
Steps
1
Done
|
Βάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. |
2
Done
|
Ανακατεύετε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μπωλ. |
3
Done
|
Ρίχνετε όλα τα υγρά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά με το χέρι, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα/ζυμάρι. |
4
Done
|
Ανοίγετε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών σε πάχος και κόβετε τα σχήματα με τα κουπάτ. |
5
Done
|
Ψήνετε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 15-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Δοκιμάστε και δείτε πόσο μαλακά τα θέλετε εσείς. |
6
Done
|
Είναι τέλεια βουτηγμένα και σε λιωμένη σοκολάτα!!! |