Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο Keto cakes/muffins με γεύση Σοκολάτα
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
4 αυγά
-
100γρ άοσμο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
-
1-2 σταγόνες βρώσιμο έλαιο βανίλιας ή βρώσιμο έλαιο φράουλας
-
1 κ.γ. μηλόξυδο
-
1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού - προαιρετικάβοηθάει να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά του αυγού
-
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
-
50γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο σε μικρά κομμάτια
Ανάμεσα στις αναζητήσεις μου για κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς γλυκαντικά με θερμίδες και πολλούς υδατάνθρακες για την αγαπημένη μου φίλη Λευκή, έπεσα πάνω σε μία συνταγή που τροποποίησα με βάση τις δικές μας προδιαγραφές: ένα κέικ χωρίς αλεύρι, με αθέρμιδο γλυκαντικό και όσο γίνεται λιγότερους υδατάνθρακες, κατάλληλο για κετογονική διατροφή.
Το πρόβλημα δεν ήταν ομως μόνο αυτό, έπρεπε να πετύχουμε ένα συνδυασμό που να μην έχει έντονη τη μυρωδιά του αυγού που η Λευκή απεχθάνεται. Έτσι, μετά από διάφορους συνδυασμούς αναλογιών στα υλικά, φτάσαμε στη σημερινή συνταγή που νομίζω ότι θα ικανοποιήσει όποιον δεν μπορεί να φάει κανονικό κέικ και ψάχνει κάτι όσο γίνεται πιο κοντινό.
Επιλέξτε αν το θέλετε πιο ζουμερό και ψήστε το λιγότερο ή ψήστε το αρκετά και καταλήξτε σε ένα δεμένο, πιο στεγνό αποτέλεσμα. Βάλτε τις σταγόνες της σοκολάτας μέσα ή από πάνω. Προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού ή όχι. Χρησιμοποιήστε βανίλια ή ακόμα και άρωμα φράουλας! Όπως και να το αρωματίσετε νόστιμο θα βγει!
Απολαύστε το αν κάνετε διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες ή αν έχετε πρόβλημα ευαισθησίας στην ινσουλίνη.
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο Keto cakes/muffins με γεύση Σοκολάτα | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
4 αυγά | |
100γρ άοσμο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο | |
1-2 σταγόνες βρώσιμο έλαιο βανίλιας ή βρώσιμο έλαιο φράουλας | |
1 κ.γ. μηλόξυδο | |
1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού - προαιρετικά | |
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ |
|
50γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο σε μικρά κομμάτια |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και το έλαιο βανίλιας, το μηλόξυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός. |
3
Done
|
Αν θέλετε να βάλετε τα κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα μέσα τα προσθέτετε τώρα και ανακατεύετε με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Διαφορετικά μπορείτε να τα βάλετε πάνω στο κέικ όπως βλέπετε στη φωτογραφία. |
4
Done
|
Λαδώστε μία φόρμα 21εκ και ρίξτε το μείγμα σας μέσα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αντικολλητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το κέικ πιο εύκολα αργότερα, χωρίς να περιμένετε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα. Αν βάλετε τα κομματάκια σοκολάτας από πάνω τα ρίχνετε τώρα. |
5
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, χωρίς αέρα, για 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να βάζετε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή. |