0 0
Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Keto, vegetarian, sugar- and gluten free
Features:
  • Gluten Free
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Diet Friendly
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 1 h 15 mins
  • Serves 8-10
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Ανάμεσα στις αναζητήσεις μου για κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς γλυκαντικά με θερμίδες και πολλούς υδατάνθρακες για την αγαπημένη μου φίλη Λευκή, έπεσα πάνω σε μία συνταγή που τροποποίησα με βάση τις δικές μας προδιαγραφές: ένα κέικ χωρίς αλεύρι, με αθέρμιδο γλυκαντικό και όσο γίνεται λιγότερους υδατάνθρακες, κατάλληλο για κετογονική διατροφή.

Το πρόβλημα δεν ήταν ομως μόνο αυτό, έπρεπε να πετύχουμε ένα συνδυασμό που να μην έχει έντονη τη μυρωδιά του αυγού που η Λευκή απεχθάνεται. Έτσι, μετά από διάφορους συνδυασμούς αναλογιών στα υλικά, φτάσαμε στη σημερινή συνταγή που νομίζω ότι θα ικανοποιήσει όποιον δεν μπορεί να φάει κανονικό κέικ και ψάχνει κάτι όσο γίνεται πιο κοντινό.

Επιλέξτε αν το θέλετε πιο ζουμερό και ψήστε το λιγότερο ή ψήστε το αρκετά και καταλήξτε σε ένα δεμένο, πιο στεγνό αποτέλεσμα. Βάλτε τις σταγόνες της σοκολάτας μέσα ή από πάνω. Προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού ή όχι. Χρησιμοποιήστε βανίλια ή ακόμα και άρωμα φράουλας! Όπως και να το αρωματίσετε νόστιμο θα βγει!

Απολαύστε το αν κάνετε διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες ή αν έχετε πρόβλημα ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 193 times, 1 visits today)


Ingredients

100γρ αλεύρι αμυγδάλου
30γρ αλεύρι καρύδας
30 σκούρο κακάο
165γρ σιρόπι αγάβης ή 150γρ ερυθριτόλη για κέτο
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
4 αυγά
100γρ άοσμο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1-2 σταγόνες βρώσιμο έλαιο βανίλιας ή βρώσιμο έλαιο φράουλας
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού - προαιρετικά βοηθάει να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά του αυγού
50γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο σε μικρά κομμάτια

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και το έλαιο βανίλιας, το μηλόξυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός.

3
OK!

Αν θέλετε να βάλετε τα κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα μέσα τα προσθέτετε τώρα και ανακατεύετε με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Διαφορετικά μπορείτε να τα βάλετε πάνω στο κέικ όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

4
OK!

Λαδώστε μία φόρμα 21εκ και ρίξτε το μείγμα σας μέσα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αντικολλητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το κέικ πιο εύκολα αργότερα, χωρίς να περιμένετε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα. Αν βάλετε τα κομματάκια σοκολάτας από πάνω τα ρίχνετε τώρα.

5
OK!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, χωρίς αέρα, για 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να βάζετε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Μακαρόνια χωρίς αλεύρι/γλουτένη
επόμενο
Ψωμί και τέλειες φρυγανιές χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Σχολιάστε