0 0
Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Keto, vegetarian, sugar- and gluten free
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 1 h 15 mins
  • Serves 8-10
  • Easy
  • 180

Ingredients

Ανάμεσα στις αναζητήσεις μου για κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς γλυκαντικά με θερμίδες και πολλούς υδατάνθρακες για την αγαπημένη μου φίλη Λευκή, έπεσα πάνω σε μία συνταγή που τροποποίησα με βάση τις δικές μας προδιαγραφές: ένα κέικ χωρίς αλεύρι, με αθέρμιδο γλυκαντικό και όσο γίνεται λιγότερους υδατάνθρακες, κατάλληλο για κετογονική διατροφή.

Το πρόβλημα δεν ήταν ομως μόνο αυτό, έπρεπε να πετύχουμε ένα συνδυασμό που να μην έχει έντονη τη μυρωδιά του αυγού που η Λευκή απεχθάνεται. Έτσι, μετά από διάφορους συνδυασμούς αναλογιών στα υλικά, φτάσαμε στη σημερινή συνταγή που νομίζω ότι θα ικανοποιήσει όποιον δεν μπορεί να φάει κανονικό κέικ και ψάχνει κάτι όσο γίνεται πιο κοντινό.

Επιλέξτε αν το θέλετε πιο ζουμερό και ψήστε το λιγότερο ή ψήστε το αρκετά και καταλήξτε σε ένα δεμένο, πιο στεγνό αποτέλεσμα. Βάλτε τις σταγόνες της σοκολάτας μέσα ή από πάνω. Προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού ή όχι. Χρησιμοποιήστε βανίλια ή ακόμα και άρωμα φράουλας! Όπως και να το αρωματίσετε νόστιμο θα βγει!

Απολαύστε το αν κάνετε διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες ή αν έχετε πρόβλημα ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 781 times, 1 visits today)


Ingredients

100γρ αλεύρι αμυγδάλου
30γρ αλεύρι καρύδας
30 σκούρο κακάο
165γρ σιρόπι αγάβης ή 150γρ ερυθριτόλη για κέτο
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
4 αυγά
100γρ άοσμο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1-2 σταγόνες βρώσιμο έλαιο βανίλιας ή βρώσιμο έλαιο φράουλας
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού - προαιρετικά βοηθάει να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά του αυγού
50γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο σε μικρά κομμάτια

Steps

1
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και το έλαιο βανίλιας, το μηλόξυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός.

3
Done

Αν θέλετε να βάλετε τα κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα μέσα τα προσθέτετε τώρα και ανακατεύετε με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Διαφορετικά μπορείτε να τα βάλετε πάνω στο κέικ όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

4
Done

Λαδώστε μία φόρμα 21εκ και ρίξτε το μείγμα σας μέσα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αντικολλητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το κέικ πιο εύκολα αργότερα, χωρίς να περιμένετε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα. Αν βάλετε τα κομματάκια σοκολάτας από πάνω τα ρίχνετε τώρα.

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, χωρίς αέρα, για 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να βάζετε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μακαρόνια χωρίς αλεύρι/γλουτένη
next
Ψωμί και τέλειες φρυγανιές χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.