Ingredients
-
45γρ σταγόνες σοκολάτας 100% χωρίς ζάχαρη
-
1 αυγό και 1 κρόκος
-
55γρ Sukrin Gold αν μπορείτε χτυπημένη σε άχνη
-
7γρ αλεύρι καρύδας
Εντάξει, μόλις ανέβασα τη φωτογραφία του σουφλέ σοκολάτας στο προφίλ μου στο Facebook με πήραν 4 φίλες τηλέφωνο να ρωτήσουν πότε θα ανεβάσω τη συνταγή! χαχαχα! Δεν έχει ξανασυμβεί! Είστε πιο λιχούδες από μένα τελικά!
Έλα όμως που έχω και άλλους φίλους που κάνουν κέτο διατροφή… ή χαμηλών υδατανθράκων ή είναι διαβητικοί, και με ρώτησαν “εμείς;! Θέλουμε κι εμείς!”, και καθώς δεν μπορούσα να τους αφήσω παραπονεμένους μπήκα αμέσως στην κουζίνα!
Δεν ήταν δύσκολο μιας και ευτυχώς υπάρχουν υλικά να αντικαταστήσουμε τους υδατάνθρακες σε αυτό το γλυκό εύκολα, όπως το Sukrin Fiber Syrup για το σιρόπι αγάβης, τη Sukrin Gold για τη ζάχαρη καρύδας και το λατρεμένο μου αλεύρι καρύδας για το αλεύρι ντίνκελ. Μόνο που το αλεύρι καρύδας ήθελε μία προσαρμογή καθώς πάντα χρησιμοποιούμε λιγότερο (δηλαδή δεν αντικαθιστά 1:1 το κλασικό μας αλεύρι). Το δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε και εγώ και ο Κωσταντίνος!
Με περηφάνια λοιπόν σας παρουσιάζω το Σουφλέ σοκολάτας χωρίς αλεύρι, με χαμηλούς υδατάνθρακες!!!
Ingredients
45γρ σταγόνες σοκολάτας 100% χωρίς ζάχαρη | |
17γρ Sukrin Fiber Syrup Gold ή Sukrin Fiber Syrup Clear | |
62γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
1 αυγό και 1 κρόκος | |
55γρ Sukrin Gold αν μπορείτε χτυπημένη σε άχνη | |
7γρ αλεύρι καρύδας |
Steps
1
Done
|
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, με τo Sukrin Fiber Syrup και το λάδι καρύδας. Αφήνετε λίγο να "κρυώσει", δεν πρέπει να είναι ζεστό για να μη μαγειρευτούν τα αυγά όταν τα ενώσετε. Πρέπει να νιώθετε τη θερμοκρασία ελάχιστα πιο ζεστή απο το χέρι σας. |
2
Done
|
Σε ένα μπωλ χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη Sukrin Gold μέχρι να αφρατέψει, περίπου 4-5 λεπτά. Πρέπει να λιώσει η sukrin, θέλει αρκετό χτύπημα για να μην την αισθάνεστε στο μάσημα. |
3
Done
|
Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη σοκολάτα και με το σύρμα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
4
Done
|
Κατόπιν προσθέτετε και το αλεύρι καρύδας και ανακατεύετε ξανά. |
5
Done
|
Λαδώνετε και αλευρώνετε (με αλεύρι καρύδας) 5 θήκες σιλικόνης για muffins και μοιράζετε το μείγμα εξίσου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς με αντιστάσεις και αέρα για 3 ή 4 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο και πόσο υγρή θέλετε μέσα τη σοκολάτα), θα κάνετε μία πρώτη δοκιμή στο δικό σας φούρνο για να το δείτε. Στο δικό μου στα 3 λεπτά βγαίνει τέλειο. Προσέξτε μην το αφήσετε πολύ γιατί το αλεύρι καρύδας καίγεται από τη μία στιγμή στην άλλη, καλύτερα την πρώτη φορά να βγάλετε κάποιο λίγο άψητο παρά να καεί. Εγώ στην πρώτη δοκιμή έβγαλα τα μισά στα 3 και τα άλλα στα 4 λεπτά πχ. |
6
Done
|
Αφαιρέστε τα σουφλέ από το φούρνο και περιμένετε 10 λεπτά περίπου για να "τραβήξουν" και να βγουν εύκολα απο τις φόρμες χωρίς να "σπάσουν". |
7
Done
|
Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη ερυθριτόλη άχνη στο σερβίρισμα. |