0 0
Σουφλέ σοκολάτας χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Σουφλέ σοκολάτας χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Pot
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 5
  • Easy
  • 230 με αέρα

Ingredients

Εντάξει, μόλις ανέβασα τη φωτογραφία του σουφλέ σοκολάτας στο προφίλ μου στο Facebook με πήραν 4 φίλες τηλέφωνο να ρωτήσουν πότε θα ανεβάσω τη συνταγή! χαχαχα! Δεν έχει ξανασυμβεί! Είστε πιο λιχούδες από μένα τελικά!

Έλα όμως που έχω και άλλους φίλους που κάνουν κέτο διατροφή… ή χαμηλών υδατανθράκων ή είναι διαβητικοί, και με ρώτησαν «εμείς;! Θέλουμε κι εμείς!», και καθώς δεν μπορούσα να τους αφήσω παραπονεμένους μπήκα αμέσως στην κουζίνα!

Δεν ήταν δύσκολο μιας και ευτυχώς υπάρχουν υλικά να αντικαταστήσουμε τους υδατάνθρακες σε αυτό το γλυκό εύκολα, όπως το Sukrin Fiber Syrup για το σιρόπι αγάβης, τη Sukrin Gold για τη ζάχαρη καρύδας και το λατρεμένο μου αλεύρι καρύδας για το αλεύρι ντίνκελ. Μόνο που το αλεύρι καρύδας ήθελε μία προσαρμογή καθώς πάντα χρησιμοποιούμε λιγότερο (δηλαδή δεν αντικαθιστά 1:1 το κλασικό μας αλεύρι). Το δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε και εγώ και ο Κωσταντίνος!

Με περηφάνια λοιπόν σας παρουσιάζω το Σουφλέ σοκολάτας χωρίς αλεύρι, με χαμηλούς υδατάνθρακες!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 430 times, 1 visits today)


Ingredients

45γρ σταγόνες σοκολάτας 100% χωρίς ζάχαρη
17γρ Sukrin Fiber Syrup
62γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
1 αυγό και 1 κρόκος
55γρ Sukrin Gold αν μπορείτε χτυπημένη σε άχνη
7γρ αλεύρι καρύδας

Steps

1
Done

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, με τo Sukrin Fiber Syrup και το λάδι καρύδας. Αφήνετε λίγο να "κρυώσει", δεν πρέπει να είναι ζεστό για να μη μαγειρευτούν τα αυγά όταν τα ενώσετε. Πρέπει να νιώθετε τη θερμοκρασία ελάχιστα πιο ζεστή απο το χέρι σας.

2
Done

Σε ένα μπωλ χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη Sukrin Gold μέχρι να αφρατέψει, περίπου 4-5 λεπτά. Πρέπει να λιώσει η sukrin, θέλει αρκετό χτύπημα για να μην την αισθάνεστε στο μάσημα.

3
Done

Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη σοκολάτα και με το σύρμα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Κατόπιν προσθέτετε και το αλεύρι καρύδας και ανακατεύετε ξανά.

5
Done

Λαδώνετε και αλευρώνετε (με αλεύρι καρύδας) 5 θήκες σιλικόνης για muffins και μοιράζετε το μείγμα εξίσου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς με αντιστάσεις και αέρα για 3 ή 4 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο και πόσο υγρή θέλετε μέσα τη σοκολάτα), θα κάνετε μία πρώτη δοκιμή στο δικό σας φούρνο για να το δείτε. Στο δικό μου στα 3 λεπτά βγαίνει τέλειο. Προσέξτε μην το αφήσετε πολύ γιατί το αλεύρι καρύδας καίγεται από τη μία στιγμή στην άλλη, καλύτερα την πρώτη φορά να βγάλετε κάποιο λίγο άψητο παρά να καεί. Εγώ στην πρώτη δοκιμή έβγαλα τα μισά στα 3 και τα άλλα στα 4 λεπτά πχ.

6
Done

Αφαιρέστε τα σουφλέ από το φούρνο και περιμένετε 10 λεπτά περίπου για να "τραβήξουν" και να βγουν εύκολα απο τις φόρμες χωρίς να "σπάσουν".

7
Done

Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη ερυθριτόλη άχνη στο σερβίρισμα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
«Δημητριακά» κανέλας χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)
next
Τούρτα brownie με λευκή σοκολάτα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.