0 0
«Δημητριακά» κανέλας χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

«Δημητριακά» κανέλας χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 3 h
  • Serves 2 ταψιά φούρνου
  • Easy
  • 200 και μετά στους 120 με αέρα

Ingredients

Επειδή κάνουμε κέτο δε θα τρώμε δημητριακά???!!! Όχι βέβαια, θα τρώμε!

Καμιά φορά μου αρέσει στο πρωινό μου να βάζω δημητριακά και γενικά θέλω να αποφεύγω τα κλασικά πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες και σάκχαρα. Έτσι αποφάσισα να βρω ένα νόστιμο τραγανό «δημητριακό» low-carb που να μπορεί να τα αντικαταστήσει.

Σκέφτηκα ότι μιας και μου αρέσουν πολύ τα κρουτόν που είναι αλμυρά, αν χρησιμοποιήσω την ίδια ζύμη σα βάση και την κάνω γλυκιά θα μου αρέσει επίσης. Δεν ήξερα βέβαια αν θα πετύχουν αλλά έκανα μία πρώτη δοκιμή. Δυσκολεύτηκα μέχρι να βρω τον ιδανικό τρόπο ψησίματος, γιατί με το γλυκαντικό το θέμα αλλάζει, και πρέπει ταυτόχρονα να στεγνώσουν/ψηθούν χωρίς όμως να καούν.

Τελικά, με την 3η-4η δοκιμή τα πέτυχα! Αφού έκαψα κανάδυο ταψιά… σνιφ! Όμως άξιζε!

Εγώ εδώ τα έχω κάνει με γεύση κανέλα αλλά φυσικά αυτό εξαρτάται από εσάς, τα κάνετε σκέτα ή με λίγο κακάο ή με ότι άλλο σας αρέσει, κρατήστε τη βάση (ζύμη, λάδι και γλυκαντικό) και πειραματιστείτε με τα αρώματα (βανίλια, πορτοκάλι κλπ).

(Visited 138 times, 3 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΨΩΜΙ
390γρ Almond Flour Mix 1
5γρ baking powder
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
5γρ ερυθριτόλη
5γρ ψύλλιο
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος
6 κ.γ. μηλόξυδο
200ml νερό
ΓΙΑ ΤΑ "ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ"
10-20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
200γρ Sukrin Gold
4 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΨΩΜΙ

Ανακατεύετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 110ml νερό και τον αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει.

2
Done

Σε ένα άλλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύετε καλά όλα τα στεγνά υλικά.

3
Done

Προσθέτετε το λιναρόσπορο, το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε γάντια νιτριλίου και συνεχίζεται το ανακάτεμα/ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

4
Done

Δίνετε σχήμα στο ψωμί σας και το βάζετε στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα 65-75 λεπτά. Θα πρέπει να δείτε το χρόνο ψησίματος στο δικό σας φούρνο ανάλογα με τη δύναμή του, στο δικό μου θέλει 75 λεπτά για να μην έχει πολύ υγρασία εσωτερικά.

5
Done

ΓΙΑ ΤΑ "ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ"

Αφού το ψωμί έχει κρυώσει καλά, το κόβετε σε φέτες και μετά τις φέτες σε κυβάκια.

6
Done

Τα βάζετε σε ένα μπωλ και ψεκάζετε με τα 5-10γρ λάδι καρύδας ανακατεύοντας.

7
Done

Προσθέτετε το γλυκαντικό και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.

8
Done

Τα μοιράζετε σε δύο ταψιά.

9
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για τα πρώτα 15 λεπτά και μετά στους 120 με αέρα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να στεγνώσουν καλά. Στη μέση του χρόνου ψησίματος αλλάξτε θέση στα ταψιά. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Brownie φουντουκιού (gluten free, low-carb & keto)
next
Σουφλέ σοκολάτας χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.