0 0
Ρολάκια κανέλας χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Ρολάκια κανέλας χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Low carb, keto cinnamon rolls
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1h 10 mins
  • Serves 30-40 ρολάκια
  • Medium
  • 180

Ingredients

Τον τελευταίο καιρό σας έχω πει ότι πειραματίζομαι με συνταγές χαμηλών υδατανθράκων και κυρίως κέτο παρασκευές. Είναι απίστευτο τελικά τι μπορείς να κάνεις με αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας και πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια συνταγή χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη…!

Η προσέγγιση της κέτο διατροφής, είναι πραγματικά εκπληκτική, προσοχή όμως, όχι της κέτο διατροφής που κάνουν οι περισσότεροι, με υπερβολές σε μπέικον και λιπαρά κρέατα, βούτυρα αμφιβόλου προελεύσεως κτλ, αλλά η αυθεντική, ιατρικώς προτεινόμενη διατροφή κέτο, που αν εφαρμοστεί σωστά, έχει εκπληκτικά οφέλη για την ενέργειά μας, την υγεία και το βάρος μας.

Σήμερα, σας παρουσιάζω τα ρολάκια κανέλας, σε έκδοση κέτο, με χαμηλούς υδατάνθρακες φυσικά και με λάδι καρύδας. Αν βέβαια εσείς έχετε καλό βούτυρο, αγνό και από ζώα που τρέφονται μόνο με χορταράκι (όχι τα απλά βούτυρα που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ δηλαδή, αλλά σωστό, αγνό και υγιεινό βούτυρο) μπορείτε να βάλετε και αυτό. Και με τα δύο, είτε λάδι καρύδας είτε βούτυρο grass fed, τα γλυκάκια σας θα είναι πεντανόστιμα.

Απολαύστε τα λοιπόν, χωρίς τύψεις, χωρίς να χαλάσετε τη δίαιτα της άνοιξης!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.050 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
390γρ Almond Flour Mix 1
3 κ.γ. baking powder
1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
30γρ κοπανισμένος λιναρόσπορος χρυσός
6 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
15 κ.γ. νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
15γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
145γρ ερυθριτόλη χτυπημένη στο μπλέντερ να γίνει όσο γίνεται πιο λεπτή σαν άχνη
Κανέλα Κεϋλάνης

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Βάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 100ml νερό για να φουσκώσει, 5-10 λεπτά.

2
Done

Ανακατεύετε σε ένα μπωλ, το Almond Flour Mix 1 με το baking powder και το αλάτι.

3
Done

Ανακατεύετε το νερό και το μηλόξυδο σε ένα μικρό μπωλ.

4
Done

Προσθέτε στο μείγμα των στεγνών υλικών τα υγρά και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. Αν χρειάστεί ζυμώστε και λίγο με τα χέρα. Βάλτε τη ζύμη σε μία ζελατίνα και αφήστε τη στην άκρη για 10 λεπτά.

5
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ

Στη συνέχεια ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο, περίπου πάχους περίπου 2-3 χιλιοστών. Απλώστε με ένα πινέλι το λάδι καρύδας σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε την ερυθριτόλη όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.

6
Done

Τέλος ρίξτε την κανέλα και με το ρολό της πίτσας χωρίστε τη ζύμη σας σε λωρίδες, εγώ ανάλογα με το σχήμα του φύλλου, φτιάχνω περίπου 40 ρολάκια με αυτή την ποσότητα. Οι λωρίδες θα πρέπει να είναι πάχους 1εκ περίπου, αν είναι πολύ χοντρές θα βγουν πολύ ψηλά τα ρολάκια, εξαρτάται πώς σας αρέσουν. Τυλίγοντας στο τέλος το κάθε ρολάκι προσπαθήστε να κολλήσετε τη ζύμη για να μην ανοίξουν πολύ, αλλά και να ανοίξουν δεν πειράζει.

7
Done

Ψήστε τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 30-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Αν τα προτιμάτε πιο μαλάκά και όχι τραγανά ψήστε τα ακόμα λιγότερο (πχ. 20-25 λεπτά).



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ρύζι με μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά
next
Πρωτεϊνικό milkshake με γεύση παγωτό!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.