Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
-
390γρ Almond Flour Mix 1
-
3 κ.γ. baking powder
-
1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
6 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
-
15 κ.γ. νερό
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
15γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
145γρ ερυθριτόλη χτυπημένη στο μπλέντερ να γίνει όσο γίνεται πιο λεπτή σαν άχνη
Τον τελευταίο καιρό σας έχω πει ότι πειραματίζομαι με συνταγές χαμηλών υδατανθράκων και κυρίως κέτο παρασκευές. Είναι απίστευτο τελικά τι μπορείς να κάνεις με αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας και πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια συνταγή χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη…!
Η προσέγγιση της κέτο διατροφής, είναι πραγματικά εκπληκτική, προσοχή όμως, όχι της κέτο διατροφής που κάνουν οι περισσότεροι, με υπερβολές σε μπέικον και λιπαρά κρέατα, βούτυρα αμφιβόλου προελεύσεως κτλ, αλλά η αυθεντική, ιατρικώς προτεινόμενη διατροφή κέτο, που αν εφαρμοστεί σωστά, έχει εκπληκτικά οφέλη για την ενέργειά μας, την υγεία και το βάρος μας.
Σήμερα, σας παρουσιάζω τα ρολάκια κανέλας, σε έκδοση κέτο, με χαμηλούς υδατάνθρακες φυσικά και με λάδι καρύδας. Αν βέβαια εσείς έχετε καλό βούτυρο, αγνό και από ζώα που τρέφονται μόνο με χορταράκι (όχι τα απλά βούτυρα που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ δηλαδή, αλλά σωστό, αγνό και υγιεινό βούτυρο) μπορείτε να βάλετε και αυτό. Και με τα δύο, είτε λάδι καρύδας είτε βούτυρο grass fed, τα γλυκάκια σας θα είναι πεντανόστιμα.
Απολαύστε τα λοιπόν, χωρίς τύψεις, χωρίς να χαλάσετε τη δίαιτα της άνοιξης!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ |
|
390γρ Almond Flour Mix 1 | |
3 κ.γ. baking powder | |
1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
30γρ κοπανισμένος λιναρόσπορος χρυσός | |
6 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο | |
15 κ.γ. νερό | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
15γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
145γρ ερυθριτόλη χτυπημένη στο μπλέντερ να γίνει όσο γίνεται πιο λεπτή σαν άχνη | |
Κανέλα Κεϋλάνης |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟΒάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 100ml νερό για να φουσκώσει, 5-10 λεπτά. |
2
Done
|
Ανακατεύετε σε ένα μπωλ, το Almond Flour Mix 1 με το baking powder και το αλάτι. |
3
Done
|
Ανακατεύετε το νερό και το μηλόξυδο σε ένα μικρό μπωλ. |
4
Done
|
Προσθέτε στο μείγμα των στεγνών υλικών τα υγρά και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. Αν χρειάστεί ζυμώστε και λίγο με τα χέρα. Βάλτε τη ζύμη σε μία ζελατίνα και αφήστε τη στην άκρη για 10 λεπτά. |
5
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ |
6
Done
|
Τέλος ρίξτε την κανέλα και με το ρολό της πίτσας χωρίστε τη ζύμη σας σε λωρίδες, εγώ ανάλογα με το σχήμα του φύλλου, φτιάχνω περίπου 40 ρολάκια με αυτή την ποσότητα. Οι λωρίδες θα πρέπει να είναι πάχους 1εκ περίπου, αν είναι πολύ χοντρές θα βγουν πολύ ψηλά τα ρολάκια, εξαρτάται πώς σας αρέσουν. Τυλίγοντας στο τέλος το κάθε ρολάκι προσπαθήστε να κολλήσετε τη ζύμη για να μην ανοίξουν πολύ, αλλά και να ανοίξουν δεν πειράζει. |
7
Done
|