0 0
Κράκερ με μυρωδικά και παπαρουνόσπορο (low-carb & keto)

Κράκερ με μυρωδικά και παπαρουνόσπορο (low-carb & keto)

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Low Carb-Keto
  • 1 h
  • Serves 2 ταψίά φούρνου
  • Εύκολο
  • 160 με αέρα

Ingredients

Αυτά τα κράκερ μου βγήκαν κατά λάθος…! Καθώς πειραματιζόμουν για το φύλλο για πίτα κέτο (χαμηλών υδατανθράκων) μου περίσσεψε λίγη ζύμη… είπα λοιπόν να την απλώσω και να την ψήσω και να δω τι θα βγει! Και βγήκαν τέλεια, γευστικά και τραγανά όπως μου αρέσουν.

Έβαλα από πάνω παπαρουνόσπορο, πάπρικα και κουρκουμά, εσείς όπως μπορείτε να βάλετε τα δικά σας αγαπημένα μυρωδικά, εγώ ήθελα εν προκειμένω να τα κάνω λίγο χρωματιστά!!!

Η ζύμη γίνεται με το μείγμα Almond flour mix 1, που είναι πολύ απαλό και λεπτό υφή ενώ η γεύση του αμυγδάλου από το οποίο αποτελείται κυρίως είναι υπέροχη για τέτοια αλμυρά σνακ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπόρους μέσα στη ζύμη (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο, σουσάμι κτλ), εγώ σας τα δείχνω σκέτα γιατί έτσι τα προτιμώ στη συγκεκριμένη συνταγή για να έχουν πιο «ουδέτερη» γεύση.

Φτιάξτε μπόλικα και διατηρήστε τα σε αεροστεγές τάπερ, δε χαλάνε ποτέ! Δεν περιέχουν ζωικά συστατικά κι έτσι δεν αλλοιώνονται, παραμένουν τραγανά. Ιδανικά και για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο, σε συνδυασμό με λίγο τυρί και τομάτα πχ ή με ένα spread πλούσιο σε πρωτεΐνη! Εμένα μου αρέσουν πολύ με το πικάντικο τυρί από κάσιους!

(Visited 21 times, 1 visits today)


Ingredients

390γρ ALMOND FLOUR MIX 1
3 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1 1/2 κοφτό κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κοφτό κ.γ. βεγγέτα χωρίς ζάχαρη (χτυπήστε τη στο μούλτι να είναι πιο ψιλή, προαιρετικά)
6 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
30γρ κοπανισμένος λιναρόσπορος μουλιασμένος με 9 κ.σ. νερό για 10 λεπτά περίπου
90γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
50γρ νερό χλιαρό
λίγο παπαρουνόσπορο
λίγη πάπρικα
λίγο κουρκουμά

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά εκτός από τον παπαρουνόσπορο, τον κουρκουμά και την πάπρικα σε ένα μπωλ.

2
OK!

Προσθέστε τα υγρά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι, κατόπιν με ένα γάντι ζυμώστε με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.

3
OK!

Απλώνετε προσεκτικά τη ζύμη ΟΣΟ ΠΙΟ ΛΕΠΤΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μεταξύ της ζύμης και του πλάστη για να ανοίξει πιο εύκολα. Πασπαλίζετε από πάνω τον παπαρουνόσπορο, την πάπρικα και τον κουρκουμά και κόβετε με τη βοήθεια του μαχαιριού της πίτσας το σχήμα των κράκερ που θέλετε. Τα βάζετε στο ταψί.

4
OK!

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για 15-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. Εμένα χρειάζονται 20-25 λεπτά για να γίνουν τραγανά όταν κρυώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στο ταψί.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη
επόμενο
Σουφλέ σοκολάτας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.