0 0
Πιτάκια κάνναβης (keto bread) χωρίς γλουτένη

Πιτάκια κάνναβης (keto bread) χωρίς γλουτένη

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 20-25 πιτάκια
  • Easy
  • 175 με αέρα

Ingredients

Άλλη μια ιδέα για ψωμί χαμηλών υδατανθράκων σε μορφή “φέτας”, για όσους δε συμπαθούν και πολύ την καρύδα, μιας και πιτάκια καρύδας έχω ήδη στο μπλογκ. Προσωπικά τα λατρεύω με κασέρι σε τοστ, αλλά και φρυγανισμένα με λίγο βούτυρο, αλάτι και μυρωδικά, όμως αγαπώ πολύ και την καρύδα. Επειδή λοιπόν υπάρχουν πολλοί που δεν τη θέλουν, και δεν ενθουσιάζονται με τα ψωμιά σε μορφή φρατζόλας, να μια ιδέα για να έχετε πάντα στην κατάψυξη έτοιμα πιτάκια για κάθε χρήση.

Μιας και μας άρεσε όλους πολύ το ψωμί κάνναβης, είπα να το κάνουμε και πιτάκια, και γίνεται! Και πολύ απλά μάλιστα, απλά ανοίγοντας τη ζύμη μας σε φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα κουπατ, ή ένα καπάκι από κάποιο βάζο, στο μέγεθος που μας αρέσει. Κάντε τα με μυρωδικά και περισσότερο αλάτι, αν τα θέλετε πιο πικάντικα, ή χωρίς για ουδέτερη γεύση για να τα τρώτε με γλυκούς συνδυασμούς.

Δείτε και εσείς πόσο απλό είναι! Διατηρήστε τα στην κατάψυξη για 1-2 μήνες.

(Visited 797 times, 1 visits today)


Ingredients

1 πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Ψωμί/Πιτάκια κάνναβης
1 κ.σ. μυρωδικά της επιλογής σας (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός κτλ) προαιρετικά
1 κ.σ. μηλόξυδο
40γρ άοσμο λάδι καρύδας
240ml νερό

Steps

1
Done

Βάζετε το μείγμα των στεγνών υλικών σε ένα μπωλ, αν προσθέσετε μυρωδικά, ανακατέψτε τα μαζί με το μείγμα.

2
Done

Σε ένα άλλο μπωλ βάζετε το λιναρόσπορο μαζί με 10 κ.σ. νερό και τον αφήνετε 5-10 λεπτά.

3
Done

Μόλις είναι έτοιμος ο λιναρόσπορος, βάζετε μέσα το μηλόξυδο και το ανακατεύετε καλά. Σε ένα άλλο δοχείο ανακατεύετε το νερό με το λάδι καρύδας.

4
Done

Προσθέτετε όλα τα υγρά στα στεγνά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

5
Done

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο με ένα πλάστη (βάλτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μεταξύ ζύμης και πλάστη για να μη σας δυσκολέψει) και κόβετε στο μέγεθος της αρεσκείας σας. Εμένα σε διάμετρο περίπου 11εκ και πάχος 2-3 χιλιοστά βγαίνουν 20 κομμάτια.

6
Done

Βάλτε το τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα 2-3 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν έχετε κρεπιέρα όπως εγώ μπορείτε να βάλετε περισσότερα και να τα φτιάξετε πιο γρήγορα.

7
Done

Αφήστε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα και διατήρηστε τα σε αεροστεγές τάπερ για 3-4 μέρες ή στην κατάψυξη για 1-2 μήνες.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πιτάκια αμυγδάλου (keto flatbread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη
next
Νες χουρμέ με φουντούκι και σοκολάτα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.