0 0
Πιτάκια κάνναβης (keto bread) χωρίς γλουτένη

Πιτάκια κάνναβης (keto bread) χωρίς γλουτένη

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 40 mins
  • Serves 20 πιτάκια
  • Εύκολο
  • 175 με αέρα

Ingredients

Άλλη μια ιδέα για ψωμί χαμηλών υδατανθράκων σε μορφή «φέτας», για όσους δε συμπαθούν και πολύ την καρύδα, μιας και πιτάκια καρύδας έχω ήδη στο μπλογκ. Προσωπικά τα λατρεύω με κασέρι σε τοστ, αλλά και φρυγανισμένα με λίγο βούτυρο, αλάτι και μυρωδικά, όμως αγαπώ πολύ και την καρύδα. Επειδή λοιπόν υπάρχουν πολλοί που δεν τη θέλουν, και δεν ενθουσιάζονται με τα ψωμιά σε μορφή φρατζόλας, να μια ιδέα για να έχετε πάντα στην κατάψυξη έτοιμα πιτάκια για κάθε χρήση.

Μιας και μας άρεσε όλους πολύ το ψωμί κάνναβης, είπα να το κάνουμε και πιτάκια, και γίνεται! Και πολύ απλά μάλιστα, απλά ανοίγοντας τη ζύμη μας σε φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα κουπατ, ή ένα καπάκι από κάποιο βάζο, στο μέγεθος που μας αρέσει. Κάντε τα με μυρωδικά και περισσότερο αλάτι, αν τα θέλετε πιο πικάντικα, ή χωρίς για ουδέτερη γεύση για να τα τρώτε με γλυκούς συνδυασμούς.

Δείτε και εσείς πόσο απλό είναι! Διατηρήστε τα στην κατάψυξη για 1-2 μήνες.

(Visited 232 times, 1 visits today)


Ingredients

1 πακέτο Hemp Bread GojiMix
1 κ.σ. μυρωδικά της επιλογής σας (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός κτλ) προαιρετικά
1 κ.σ. μηλόξυδο
40γρ άοσμο λάδι καρύδας
240ml νερό

Βήματα

1
OK!

Βάζετε το μείγμα των στεγνών υλικών σε ένα μπωλ, αν προσθέσετε μυρωδικά, ανακατέψτε τα μαζί με το μείγμα.

2
OK!

Σε ένα άλλο μπωλ βάζετε το λιναρόσπορο μαζί με 10 κ.σ. νερό και τον αφήνετε 5-10 λεπτά.

3
OK!

Μόλις είναι έτοιμος ο λιναρόσπορος, βάζετε μέσα το μηλόξυδο και το ανακατεύετε καλά. Σε ένα άλλο δοχείο ανακατεύετε το νερό με το λάδι καρύδας.

4
OK!

Προσθέτετε όλα τα υγρά στα στεγνά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

5
OK!

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο με ένα πλάστη (βάλτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μεταξύ ζύμης και πλάστη για να μη σας δυσκολέψει) και κόβετε στο μέγεθος της αρεσκείας σας. Εμένα σε διάμετρο περίπου 11εκ και πάχος 2-3 χιλιοστά βγαίνουν 20 κομμάτια.

6
OK!

Βάλτε το τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα 2-3 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν έχετε κρεπιέρα όπως εγώ μπορείτε να βάλετε περισσότερα και να τα φτιάξετε πιο γρήγορα.

7
OK!

Αφήστε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα και διατήρηστε τα σε αεροστεγές τάπερ για 3-4 μέρες ή στην κατάψυξη για 1-2 μήνες.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Πιτάκια αμυγδάλου (keto bread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη
επόμενο
Νες χουρμέ με φουντούκι και σοκολάτα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.