0 0
Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Keto orange cookies, also vegan!
Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • Serves 1 ταψί κουλουράκια
  • Μέτριο

Ingredients

Μου αρέσει να αλλάζω και να εξελίσσω τις συνταγές μου συνέχεια! Από μία συνταγή μπορώ να βγάλω άλλες δέκα, προσθέτωντας ή αφαιρώντας υλικά κάθε φορά για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτά τα κουλουράκια ήταν μία ξαφνική έμπνευση, που μου ήρθε από τα Ρολάκια κανέλας. Σκέφτηκα, αφού γίνονται τοσο τραγανά, θα γίνονται και ωραία κουλουράκια! Έτσι, μπήκα στην κουζίνα, έβαλα τα γάντια μου, πήρα τη ζυγαριά και τα μπωλ μου και ξεκίνησα πειράματα!

Είπα αρχικά να δοκιμάσω κάτι φρουτένιο, και έτσι τα κουλουράκια αυτά έχουν άρωμα πορτοκαλιού. Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε μπορούν να γίνουν και κουλουράκια κανέλας ή οτιδήποτε άλλο με μικρές προσαρμογές.

Όπως όλες οι συνταγές χαμηλών υδατανθράκων και κέτο, δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά ερυθριτόλη αν όμως δε σας αρέσει ή δεν τη χρησιμοποιείτε μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ζάχαρη καρύδας. Βασικο είναι όμως το γλυκαντικό να είναι άχνη, για να μην αισθάνεστε κομματάκια όταν τα τρώτε.

Επειδή ήθελα να τα κάνω vegan, χρησιμοποίησα λιναρόσπορο αντί για αυγό. Πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα είναι από τους πιο θρεπτικούς σπόρους που μπορούμε να φάμε.

Φάτε τα σκέτα ή βουτήξτε τα σε σοκολάτα, ταιριάζουν πολύ!!!

Ελπίζω να αρέσουν και σε εσάς!

(Visited 272 times, 1 visits today)


Ingredients

130γρ Almond Flour Mix 1
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
80γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
10γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
40γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Βήματα

1
OK!

Βάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

2
OK!

Ανακατεύετε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μπωλ.

3
OK!

Ρίχνετε όλα τα υγρά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά με το χέρι, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα/ζυμάρι.

4
OK!

Ανοίγετε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών σε πάχος και κόβετε τα σχήματα με τα κουπάτ.

5
OK!

Ψήνετε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 15-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Δοκιμάστε και δείτε πόσο μαλακά τα θέλετε εσείς.

6
OK!

Είναι τέλεια βουτηγμένα και σε λιωμένη σοκολάτα!!!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Τούρτα Bounty
επόμενο
Ψωμάκια «ολικής» για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.