Ingredients
-
130γρ Almond Flour Mix 1
-
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
80γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη
-
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
-
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
40γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Μου αρέσει να αλλάζω και να εξελίσσω τις συνταγές μου συνέχεια! Από μία συνταγή μπορώ να βγάλω άλλες δέκα, προσθέτωντας ή αφαιρώντας υλικά κάθε φορά για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτά τα κουλουράκια ήταν μία ξαφνική έμπνευση, που μου ήρθε από τα Ρολάκια κανέλας. Σκέφτηκα, αφού γίνονται τοσο τραγανά, θα γίνονται και ωραία κουλουράκια! Έτσι, μπήκα στην κουζίνα, έβαλα τα γάντια μου, πήρα τη ζυγαριά και τα μπωλ μου και ξεκίνησα πειράματα!
Είπα αρχικά να δοκιμάσω κάτι φρουτένιο, και έτσι τα κουλουράκια αυτά έχουν άρωμα πορτοκαλιού. Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε μπορούν να γίνουν και κουλουράκια κανέλας ή οτιδήποτε άλλο με μικρές προσαρμογές.
Όπως όλες οι συνταγές χαμηλών υδατανθράκων και κέτο, δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά ερυθριτόλη αν όμως δε σας αρέσει ή δεν τη χρησιμοποιείτε μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ζάχαρη καρύδας. Βασικο είναι όμως το γλυκαντικό να είναι άχνη, για να μην αισθάνεστε κομματάκια όταν τα τρώτε.
Επειδή ήθελα να τα κάνω vegan, χρησιμοποίησα λιναρόσπορο αντί για αυγό. Πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα είναι από τους πιο θρεπτικούς σπόρους που μπορούμε να φάμε.
Φάτε τα σκέτα ή βουτήξτε τα σε σοκολάτα, ταιριάζουν πολύ!!!
Ελπίζω να αρέσουν και σε εσάς!
Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το www.paneri.gr
Ingredients
130γρ Almond Flour Mix 1 | |
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
80γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin gold την οποία θα χτυπήσετε σε δυνατό μούλτι να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί ή αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων τα κουλουράκια μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη καρύδας άχνη | |
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού | |
10γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο | |
30γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
40γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού |
Steps
1
Done
|
Βάζετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. |
2
Done
|
Ανακατεύετε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μπωλ. |
3
Done
|
Ρίχνετε όλα τα υγρά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά με το χέρι, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα/ζυμάρι. |
4
Done
|
Ανοίγετε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών σε πάχος και κόβετε τα σχήματα με τα κουπάτ. |
5
Done
|
Ψήνετε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 15-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να σκουρύνουν λίγο. Δοκιμάστε και δείτε πόσο μαλακά τα θέλετε εσείς. |
6
Done
|
Είναι τέλεια βουτηγμένα και σε λιωμένη σοκολάτα!!! |