0 0
Μακαρόνια χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Μακαρόνια χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Low Carb, keto, vegan, gluten free pasta, the closest you can get! haha!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2 h 20 mins
  • Serves 6
  • Medium

Καθ’ ότι μακαρονού όπως σας έχω πει πολλάκις, δοκιμάζοντας τελευταία τις κέτο συνταγές χαμηλών υδατανθράκων και προσπαθώντας να τις κάνω vegan, εννοείται ότι έψαξα για μακαρόνια!

Ναι, ούτως ή άλλως δεν τρώω μακαρόνια απο συμβατικό σιτάρι, παρά μόνο από Ντίνκελ ή Μονόκκοκο Σιτάρι αλλά για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη (και κυρίως κοιλιοκάκη) ή κάνουν κέτο διατροφή ή απλά προσπαθούν να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο χαμηλό σε υδατάνθρακες για να χάσουν λίπος (καλοκαίρι πλησιάζει μην ξεχνιόμαστε!!!) δεν μπορούν να απολαύσουν ούτε αυτά.

Low-carb/Keto vegan ζυμαρικά λοιπόν…? Challenge accepted!!! Και ξεκίνησαν οι δοκιμές, που πρέπει να σας πω είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι της δουλειάς μου! Ανακατεύω υλικά, υπολογίζω γραμμάρια, δοκιμάζω ιδέες που μου κατεβαίνουν σε ανύποπτο χρόνο, αισθάνομαι σαν μάγος που φτιάχνει μαγικά φίλτρα! χαχαχαχα! Και όταν το φίλτρο πετυχαίνει… εκστασιάζομαι! Όχι μόνο γιατί πέτυχε αλλά και γιατί το ΤΡΩΩ!!! Κοιλιόδουλη ούσα… τι να κάνουμε?!

Βέβαια, γι’ αυτή τη συνταγή, όπως και για κάθε συνταγή φρέσκων ζυμαρικών χρειάζεστε ΧΡΟΝΟ. Δεν είναι μία συνταγή της στιγμής ή του δεκαλέπτου, αλλά αν έχετε μεράκι, όρεξη, πείσμα και χρόνο αυτή η συνταγή είναι για εσάς γιατί έχει μέσα και χειροτεχνία, κάτι σαν τα καλλιτεχνικά στο σχολείο, κοψε, κόλλα (όχι βάψε, χιχι!)…

Αξίζει όμως τον κόπο! Είναι υπέροχα, όχι ΕΝΤΕΛΩΣ η ίδια υφή με το μακαρόνι, αλλά νομίζω ΟΤΙ πιο κοντινό θα βρείτε σε vegan κέτο παρασκευή. Να φανταστείτε ότι ο μικρός μου γιος μου έφαγε τη μισή μερίδα! Τόσο πολύ του άρεσαν που μου πήρε το πιάτο! Επίσης, να θυμάστε ότι είναι πολύ πιο χορταστικά από τα κλασικά μακαρόνια, οπότε θα χορτάσετε με λιγότερο “όγκο”.

Γερή να είμαι να δοκιμάσω κι άλλα!!! Καλή σας επιτυχία, διασκέδαση και όρεξη!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 4.522 times, 1 visits today)


Steps

1
Done

Βάλτε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ και προσθέστε 3 κ.σ. νερό, αφήστε το να φουσκώσει για 10-15 λεπτά.

2
Done

Βάλτε στον επεξεργαστή τροφίμων το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το xanthan gum και το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων θα κάνετε τη διαδικασία με μία κουτάλα και το χέρι σε ένα μπωλ.

3
Done

Ενώ είναι σε λειτουργία ο επεξεργαστής προσθέστε λίγο λίγο το μηλόξυδο, και στη συνέχεια το λιναρόσπορο. Προσθέστε 2-4 κ.γ. νερό για να γίνει μία ζύμη που πλάθεται, θα κολλάει πολύ, μην ανησυχήσετε.

4
Done

Τυλίξτε τη ζύμη σε διαφανή ζελατίνα και πατήστε τη λίγο με τα χέρια, για 1-2 λεπτά. Κατόπιν αφήστε λίγο τη ζύμη στην άκρη να "ξεκουραστεί" για 30 λεπτά.

5
Done

Ανοίξτε φύλλο με τη βοήθεια αντικολλητικού χαρτιού μεταξύ της ζύμης και του πλάστη, όσο πιο λεπτό μπορείτε. Κάντε το ένα παραλληλόγραμο σχήμα και χαράξτε το οριζόντια σε λωρίδες των 1,5-2 εκ.

6
Done

Στη συνέχεια κάντε κάθετες γραμμές για να σχηματίζονται μικρά παραλληλόγραμμα. Πατήστε όπως βλέπετε στις φωτογραφίες για να φτιάξετε τα "φιογκάκια" σας.

7
Done

Βάλτε τα ζυμαρικά στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν τα μαγειρέψετε. Στην κατάψυξη διατηρούνται μέχρι και 2 μήνες, έτσι μπορείτε να χωρίσετε μερίδες όπως κάνω εγώ και να τα έχετε έτοιμα για μαγείρεμα. Σε αυτή την περίπτωση θα περιμένετε 2-3 λεπτά παραπάνω πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα σας.

8
Done

Αν μαγειρέψετε όλη την ποσότητα της συνταγής, θα χρειαστείτε 180γρ λάδι καρύδας, εγώ χωρίζω το 1/3 της συνταγής για εμένα και τον άντρα μου και τα υπόλοιπα τα βάζω στην κατάψυξη όπως σας είπα παραπάνω. Άρα ανάλογα, βάζετε την ποσότητα του λαδιού που χρειάζεται η μερίδα σας (για όλη τη συνταγή θέλουμε 180γρ), και το αφήνετε να λιώσει. Προσθέτετε αν θέλετε και τη σκόνη σκόρδου ή μόνο τα ζυμαρικά και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

9
Done

Στη συνέχεια βάζετε τη σάλτσα της επιλογής σας, εγώ εδώ έκανα μία απλή σάλτσα τομάτας με βασιλικό και έβαλα από πάνω και λίγο τυράκι! Καλή σας όρεξη!



Extra Tips

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά μερίδα, 6 μερίδες)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκολατάκια με φουντούκια (noisetta)
next
Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.