Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ/ΒΑΣΕΙΣ
-
200γρ αλεύρι αμυγδάλου
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.γ. μυρωδικά της αρεσκείας σας (εγώ βάζω ρίγανη και θυμάρι)
-
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
-
2 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
1/2 βάζο σπιτική σάλτσα τομάτας
-
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη, κρεμμύδι σκόνη
-
μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, θυμάρι ή άλλα)
-
υλικά της αρεσκείας σας πχ μανιτάρια, πιπεριές, ελιές
-
300-400γρ τριμμένα τυριά (εγώ βάζω βιολογικό κασέρι και χαλούμι, μισό μισό)
Η ζύμη που σας παρουσιάζω σήμερα είναι για μία πίτσα κανονικού μεγέθους ή για 8 μικρά πιτσάκια. Ιδανική για μεσημεριανό, βραδυνό ή και για ένα τραπέζι ή πάρτυ. Τέλεια για μικρούς και μεγάλους γιατί είναι και νόστιμη αλλά και χωρίς γλουτένη, χαμηλών υδατανθράκων για όσους προσέχουν τη διατροφή και το βάρος τους.
Σε αυτή τη συνταγή δε χρησιμοποιούμε αλεύρι από δημητριακά αλλά από αμύγδαλο! Αυτό την κάνει ακόμα πιο γευστική! Επίσης, είναι μία γρήγορη συνταγή όταν ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και θέλουμε να φτιάξουμε κάτι “στο πόδι”, ούτε μαγιά, ούτε αναμονή ούτε πολύ ζύμωμα.
Για τα συστατικά της πίτσας σας βέβαια, εκτός απο το τυρί και τη σάλτσα τομάτας μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη ανάλογα με τις διατροφικές σας προτιμήσεις. Εγώ, τα φτιάχνω συνήθως με μανιτάρια ή ελιές όπως εδώ, μιας και δεν τρώμε κανενός είδους κρέας ή αλλαντικό στο σπίτι.
Είναι τραγανή και πολύ νόστιμη, και κάλλιστα μπορεί να γίνει και βάση για αλμυρή τάρτα.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ/ΒΑΣΕΙΣ |
|
200γρ αλεύρι αμυγδάλου | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.γ. μυρωδικά της αρεσκείας σας (εγώ βάζω ρίγανη και θυμάρι) | |
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα | |
2 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
1/2 βάζο σπιτική σάλτσα τομάτας | |
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη, κρεμμύδι σκόνη | |
μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, θυμάρι ή άλλα) | |
υλικά της αρεσκείας σας πχ μανιτάρια, πιπεριές, ελιές | |
300-400γρ τριμμένα τυριά (εγώ βάζω βιολογικό κασέρι και χαλούμι, μισό μισό) |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ/ΒΑΣΕΙΣΑνακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Ανακατεύετε τα αυγά με το λάδι καρύδας σε ένα μπωλ με ένα πιρούνι. |
3
Done
|
Ενώνετε τα δύο μείγματα και ζυμώνετε 1-2 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. |
4
Done
|
Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη για μία πίτσα με τον πλάστη ή χωρίζετε 8 μερίδες για ατομικά πιτσάκια (χρησιμοποιήστε τις θήκες των muffins). Για να γίνει εύκολο το σχήμα στις θήκες των muffins, χρησιμοποιήστε ένα βάζο με μικρή διάμετρο που θα το τυλίξετε με διαφανή ζελατίνα (για να μην σας κολλάει στη ζύμη) και πατήστε όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Μην ξεχάσετε μόνο να βάλετε χάρτινες θήκες για να μη σας κολλήσουν στη φόρμα. |
5
Done
|
|
6
Done
|
ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑΑφού ψηθούν τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο σε μία σχάρα. Βάζετε τη γέμιση, σάλτσα στη βάση (μισό βάζο στη μία πίτσα ή από μία κοφτή κουταλιά της σούπας σε κάθε πιτσάκι), από πάνω ρίχνω λίγο αλάτι (γιατί η σάλστα μου δεν έχει), λίγο σκόρδο, λίγο ξερό κρεμμύδι και μυρωδικά. Βάζετε λίγο τυρί, τα υλικά της αρεσκείας σας και πάλι από πάνω τυρί. Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως μισό κασέρι και μισό χαλούμι (βρίσκω πολύ ωραία στη βιολογική λαϊκή) αλλά και η παρμεζάνα τους πάει φυσικά πολύ. Από πάνω τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι! |
7
Done
|
|
8
Done
|
Αφαιρέστε τα απο τη φόρμα και αφήστε τα να κρυωσουν σε μία σχάρα, η πίτσα μπορεί να παραμείνει στο ταψί μέχρι να την κόψετε. |