Ingredients
-
180γρ αλεύρι αμυγδάλου
-
120γρ αλεύρι καρύδας
-
1 κ.γ. baking powder
-
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
180γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto
-
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
-
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
-
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
-
80γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας
-
400γρ κολοκύθα φρέσκια
-
4 αυγά ή 6 ασπράδια
-
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
80γρ σπασμένα καρύδια προαιρετικά
Έχουμε φανταστική συνταγή για muffins κολοκύθας με αλεύρι, τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν τρώνε αλεύρι γιατί ακολουθούν μία διατροφή χαμηλών υδατανθράκων?
Η φίλη μου η Θένια, μου ζήτησε να αλλάξουμε μία δική της συνταγή και να κάνουμε muffins για διατροφή κέτο. Έτσι άνοιξα τις σημειώσεις μου και σε συνδυασμό με τη συνταγή της Θένιας, είπα να δοκιμάσουμε να συνδυάσουμε αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας, για να αποφύγουμε την πολλή υγρασία στο τελικό αποτέλεσμα. Κατά προσέγγιση σκέφτηκα τα υπόλοιπα υλικά και έκανα τη δοκιμή!
Της έστειλα λοιπόν μήνυμα να περιμένει ενημέρωση όσο τα έψηνα και έκανα την προσευχή μου, χαχαχα! Εκτός από το ότι δε φούσκωσαν όσο περίμενα, έγιναν εξαιρετικά! Πεντανόστιμα, να φανταστείτε εκείνη την ημέρα έφαγα… 4 για πρωινό! Με τα 3 έσκασα, το 4ο ήταν από λαιμαργία! Πολύ νόστιμα, αφράτα, υγρά όσο μου αρέσει και αρωματικά. Υπέροχα και για παιδικό σνακ, μιας και είναι πολύ θρεπτικά, κι έχουν και πρωτεΐνη!
Άλλο ένα Recipe Makeover που στέφθηκε με επιτυχία!!!
Ingredients
180γρ αλεύρι αμυγδάλου | |
120γρ αλεύρι καρύδας | |
1 κ.γ. baking powder | |
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
180γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto | |
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης | |
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο | |
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο | |
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού | |
80γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας | |
400γρ κολοκύθα φρέσκια | |
4 αυγά ή 6 ασπράδια | |
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
80γρ σπασμένα καρύδια προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέστε το λάδι καρύδας και με ένα πιρούνι προσπαθήστε να το κάνετε να πάει παντού, να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στο αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια το αιθέριο έλαιο βανίλιας (αν δε βάλατε σκόνη στα στεγνά). |
5
Done
|
Προσθέστε στο μείγμα των υγρών το μείγμα των στεγνών σταδιακά (σε 2-3 δόσεις) χτυπώντας πολύ δυνατά στον επεξεργαστή ενδιάμεσα. Στόχος να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
6
Done
|
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπωλ και ρίξτε τα καρύδια, ανακατέψτε με μία σπάτουλα να πάνε παντού. |
7
Done
|
|
8
Done
|
|
9
Done
|
Βγάλτε από τις θήκες και αφήστε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα για να φύγει όση περίσσεια υγρασία υπάρχει. Καλή όρεξη! |