0 0
Muffins με κολοκύθα (gf, low-carb)

Muffins με κολοκύθα (gf, low-carb)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 20 muffins
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Έχουμε φανταστική συνταγή για muffins κολοκύθας με αλεύρι, τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν τρώνε αλεύρι γιατί ακολουθούν μία διατροφή χαμηλών υδατανθράκων?

Η φίλη μου η Θένια, μου ζήτησε να αλλάξουμε μία δική της συνταγή και να κάνουμε muffins  για διατροφή κέτο. Έτσι άνοιξα τις σημειώσεις μου και σε συνδυασμό με τη συνταγή της Θένιας, είπα να δοκιμάσουμε να συνδυάσουμε αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας, για να αποφύγουμε την πολλή υγρασία στο τελικό αποτέλεσμα. Κατά προσέγγιση σκέφτηκα τα υπόλοιπα υλικά και έκανα τη δοκιμή!

Της έστειλα λοιπόν μήνυμα να περιμένει ενημέρωση όσο τα έψηνα και έκανα την προσευχή μου, χαχαχα! Εκτός από το ότι δε φούσκωσαν όσο περίμενα, έγιναν εξαιρετικά! Πεντανόστιμα, να φανταστείτε εκείνη την ημέρα έφαγα… 4 για πρωινό! Με τα 3 έσκασα, το 4ο ήταν από λαιμαργία! Πολύ νόστιμα, αφράτα, υγρά όσο μου αρέσει και αρωματικά. Υπέροχα και για παιδικό σνακ, μιας και είναι πολύ θρεπτικά, κι έχουν και πρωτεΐνη!

Άλλο ένα Recipe Makeover που στέφθηκε με επιτυχία!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.009 times, 1 visits today)


Ingredients

180γρ αλεύρι αμυγδάλου
120γρ αλεύρι καρύδας
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
180γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
80γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας
400γρ κολοκύθα φρέσκια
4 αυγά ή 6 ασπράδια
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
80γρ σπασμένα καρύδια προαιρετικά

Steps

1
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέστε το λάδι καρύδας και με ένα πιρούνι προσπαθήστε να το κάνετε να πάει παντού, να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στο αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.

3
Done

Στον επεξεργαστή τροφίμων βάλτε την κολοκύθα και χτυπήστε στην πιο δυνατή ταχύτητα να γίνει όσο γίνεται μικρότερα κομματάκια, να πολτοποιηθεί τελείως.

4
Done

Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια το αιθέριο έλαιο βανίλιας (αν δε βάλατε σκόνη στα στεγνά).

5
Done

Προσθέστε στο μείγμα των υγρών το μείγμα των στεγνών σταδιακά (σε 2-3 δόσεις) χτυπώντας πολύ δυνατά στον επεξεργαστή ενδιάμεσα. Στόχος να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

6
Done

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπωλ και ρίξτε τα καρύδια, ανακατέψτε με μία σπάτουλα να πάνε παντού.

7
Done

Μοιράστε σε 20 θήκες για muffins.

8
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 35-45 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι ροδίζουν λίγο από πάνω. Προσοχή γιατί το αλεύρι καρύδας καίγεται εύκολα, ελέγξτε το την πρώτη φορά στο δικό σας φούρνο, στο δικό μου θέλουν 45 λεπτά, αλλά δεν είναι πολύ δυνατός.

9
Done

Βγάλτε από τις θήκες και αφήστε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα για να φύγει όση περίσσεια υγρασία υπάρχει. Καλή όρεξη!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Noisetta με λευκή σοκολάτα
next
Muffins καρύδας με πορτοκάλι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.