0 0
Κέικ ή muffins βανίλιας χωρίς αλεύρι

Κέικ ή muffins βανίλιας χωρίς αλεύρι

Keto, vegetarian, sugar- and gluten free
Features:
  • Gluten Free
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Diet Friendly
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 1 h 15 mins
  • Serves 8-10
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Άλλη μία συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα…..! ή διατροφή κέτο. Γρήγορο, εύκολο και απλό, που μπορεί όμως να εμπλουτιστεί με πολλά όπως: αποξηραμένα φρούτα (για κέτο μόνο μούρα), ξηρούς καρπούς (πχ κάσιους ή καρύδια), σταγόνες σοκολάτας ή αρώματα αιθέριων ελαίων ανάλογα με τα γούστα (βανίλια, πορτοκάλι, λεμόνι ή φράουλα!).

Προσοχή μόνο στα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε. Φροντίστε να προμηθεύεστε αυγά από πηγή που γνωρίζετε, αποφύγετε τα αυγά στα σούπερ μάρκετ, ή τουλάχιστον επιλέξτε βιολογικά. Εμείς παίρνουμε αυγά από αυλή γνωστή, χαχαχα, κι έτσι είμαι σίγουρη ότι οι κότες και τα αυγά τους είναι πεντακάθαρα! Να’ ναι καλά ο φίλος μας ο Σταύρος που μας διαλέγει τα καλύτερα. Οι κότες του τρώνε: σουσάμι, σταφίδες, σαλάτες βραστές, σαλάτες ωμές, φαγητό σπιτικό, άλευρα ολικής ζέας και ντίνκελ, καλαμπόκι και τα χορταράκια της αυλής του. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που ότι κι αν φτιάξω με αυτά τα αυγά βγαίνει πεντανόστιμο!

Για το γλυκαντικό στη συνταγή, προτιμήστε τη ζάχαρη καρύδας (που θα γίνει όμως λίγο πιο σκούρο) ή αν θέλετε κέικ χαμηλών υδατανθράκων και ειδικά κέτο, ερυθριτόλη. Εγώ αποφεύγω τη στέβια, γιατί όποια κι αν έχω χρησιμοποιήσει δυστυχώς έχει απαίσια γεύση, τουλάχιστον στα ψημένα είδη. Η ερυθριτόλη είναι απομονωμένη φυσική γλυκαντική ουσία από φρούτα και λαχανικά, προσέξτε όμως στο πακέτο να το γράφει γιατί υπάρχει και συνθετική ερυθριτόλη που μόνο φυσική δεν είναι.

Συνδυάστε το με το τσάι ή τον καφέ σας και κεράστε τους φίλους σας στο κετογονικό σας πάρτυ!

(Visited 628 times, 1 visits today)


Ingredients

150γρ αλεύρι αμυγδάλου
30γρ αλεύρι καρύδας
130γρ ζάχαρη καρύδας ή 140γρ ερυθριτόλη για κέτο αν βάλετε ζάχαρη καρύδας το κέικ θα είναι λίγο πιο σκούρο από ότι το βλέπετε εδώ, εγώ το έκανα εδώ με ερυθριτόλη
3/4 κ.γ. baking powder ή 1/2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
4 αυγά
85γρ άοσμο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
3 σταγόνες βρώσιμο έλαιο βανίλιας
30-40γρ γάλα καρύδας αν έχετε βάλει baking powder ή χυμό πορτοκάλι αν έχετε προτιμήσει τη σόδα παραπάνω

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και το έλαιο βανίλιας και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός.

3
OK!

Τέλος προσθέστε το γάλα ή το χυμό και χτυπήστε ξανά το μείγμα.

4
OK!

Λαδώστε μία φόρμα 18εκ και ρίξτε το μείγμα σας μέσα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αντικολλητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το κέικ πιο εύκολα αργότερα, χωρίς να περιμένετε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα.

5
OK!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, χωρίς αέρα, για 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να βάζετε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)
επόμενο
Τούρτα σοκολάτα με σύκα, χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Σχολιάστε