Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
-
100γρ Keto Tart Mix
-
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
40γρ ερυθριτόλη ή Sukrin Gold
-
40γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
200γρ γάλα καρύδας (όχι κονσέρβα)
-
2 κ.γ. (6γρ) guar gum
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
65γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin Gold χτυπημένη σε άχνη ή ζάχαρη καρύδας άχνη αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλοί οι υδατάνθρακες
-
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
-
φρούτα της αρεσκείας σας (πχ φράουλες, βατόμουρα, σταφύλια)
Από τα αγαπημένα μου γλυκά πάντα ήταν οι τάρτες με κρέμα βανίλιας και φρούτα, ιδιαίτερα φράουλες. Όταν λοιπόν αποφάσισα να κόψω ΕΝΤΕΛΩΣ τη ζάχαρη, έπρεπε να βρω μία εναλλακτική συνταγή για να τις ευχαριστιέμαι. Έτσι επινόησα την τάρτα βανίλιας με φρούτα (μία από τις καλύτερες συνταγές στο μπλογκ νομίζω), τα ταρτάκια βανίλιας με κρέμα καρύδας, επίσης εξαιρετικά για όσους αγαπούν την καρύδα και τα ταρτάκια φρούτων με αμυγδαλόκρεμα, για μια διαφορετική ιδέα κρέμας χωρίς γάλα ή καρύδα.
Ξεκινώντας να ασχολούμαι με τις συνταγές χαμηλών υδατανθράκων/κέτο διατροφής, έκανα διάφορες δοκιμές για να βρω μία ωραία ζύμη που να γίνεται σα μπισκότο και να ταιριάζει σε μία συνταγή τέτοια για βάση τάρτας. Και τη βρήκα!!! Τέλεια μπισκοτένια βάση που δε θα καταλάβετε ότι είναι χωρίς αλεύρι!!! Κρέμα που γίνεται σε 2′, χωρίς βράσιμο…!
Αφού έχει εγκριθεί από τους δικούς μου low-carbers τη μοιράζομαι και μαζί σας!
Περιμένω τα σχόλιά σας!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ |
|
100γρ Keto Tart Mix | |
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
40γρ ερυθριτόλη ή Sukrin Gold | |
20γρ κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο | |
40γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ |
|
200γρ γάλα καρύδας (όχι κονσέρβα) | |
2 κ.γ. (6γρ) guar gum | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
65γρ ερυθριτόλη άχνη ή Sukrin Gold χτυπημένη σε άχνη ή ζάχαρη καρύδας άχνη αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλοί οι υδατάνθρακες | |
10γρ βιολογικό λάδι καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ |
|
φρούτα της αρεσκείας σας (πχ φράουλες, βατόμουρα, σταφύλια) |
Steps
1
Done
|
Βάλτε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ μαζί με 5 κ.σ. νερό και αφήστε τον για 5-10 λεπτά να φουσκώσει. |
2
Done
|
Ανακατέψτε τα πρώτα 5 στεγνά υλικά σε ένα μπωλ (αν έχετε δυνατό μούλτι κάντε την ερυθριτόλη/sukrin άχνη). |
3
Done
|
Ανακτέψτε σε ένα μικρό μπωλ το λάδι με τη σταγόνα βανίλιας. |
4
Done
|
Προσθέστε το λάδι με τη βανίλια και τον φουσκωμένο λιναρόσπορο στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ζυμώστε λίγο με το χέρι μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το ζυμάρι σας. |
5
Done
|
Χωρίζετε σε 20 μερίδες τη ζύμη σας, ζυμώνετε ένα μικρό μπαλάκι και πλάθετε τη βάση σας. Αν έχετε ειδική φόρμα σαν τη δική μου βάζετε τη ζύμη σε κάθε εσοχή και ανοίγετε στη μέση το κενό. Αλλιώς χρησιμοποιείτε μία φόρμα για muffins και φτιάχνετε 8 περίπου μεγαλύτερα ταρτάκια. Ψήνετε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. |
6
Done
|
Ανακατεύετε πρώτα το γάλα, το γλυκαντικό και τη βανίλια. Αν έχετε λίγο χρόνο παραπάνω αφήστε λίγο το μείγμα για να δώσετε χρόνο στο γλυκαντικό να διαλυθεί στο υγρό. Στη συνέχεια ρίχνετε το guar gum σιγά σιγά, αν έχετε χρησιμοποιήστε ένα στραγγιστήρι για να αποφύγετε το σβόλιασμα, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, αλλιώς θα σας σβολιάσει. Θα χρειαστεί 2-3 λεπτά ανακάτεμα μέχρι να πήξει εντελώς. Τέλος προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας. Μοιράστε στα ταρτάκια την κρέμα. |
7
Done
|