0 0
Βάφλες χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Βάφλες χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Features:
  • Gluten Free
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • Serves 4
  • Μέτριο

Ingredients

(Visited 367 times, 11 visits today)


Ingredients

115γρ Almond Flour Mix 2
1/2 κ.γ. baking powder
3 κ.σ. Sukrin Gold ή ερυθριτόλη
60γρ άοσμο λάδι καρύδας
1/5 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
Sukrin Fiber Syrup Gold για το σερβίρισμα (για κέτο), προαιρετικά ή αγάβη ή μέλι

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύετε σε ένα μπωλ το Almond Flour Mix 2 με το baking powder και το αλάτι.

2
OK!

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε 240ml νερό με το λάδι και το γλυκαντικό και, μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζετε το μάτι στο μέτριο, ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύετε με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που θα ξεκολάει από τα τοιχώματα και τον πάτο, σα μπάλα.

3
OK!

Βγάζετε το σκέυος από το μάτι, και αφήνετε στην άκρη με μία πετσέτα από πάνω το ζυμάρι σας να έρθει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου.

4
OK!

Στη συνέχεια μεταφέρετε το ζυμάρι σε ένα μπωλ ανάμειξης και ρίχνοντας σιγά σιγά τα αυγά χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός. Θα πρέπει να είναι πολύ ελαστική η ζύμη σας. Τέλος ρίχνετε και τη βανίλια και χτυπάτε μία τελευταία φορά. Αφήνετε λίγο στην άκρη το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.

5
OK!

Ζεσταίνετε τη βαφλιέρα σας και ανάλογα με το μέγεθος της θα βάλετε το 1/4 ή 1/5 της ζύμης για να ψήσετε τις βάφλες. Κρατήστε τη βαφλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία για να μην καούν οι βάφλες και να γίνουν πιο τραγανές γύρω γύρω (να στεγνώσουν ουσιαστικά).

6
OK!

Σερβίρετε με σιρόπι Fiber Syrup Gold (για κέτο) ή αγάβη/μέλι, ξηρούς καρπούς, κανέλα ή ότι άλλο συνοδευτικό σας αρέσει.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Muffins καρύδας με λεμόνι και σμέουρα χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)
επόμενο
Δίχρωμα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο (fat bombs)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.