0 0
Βάφλες χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Βάφλες χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

(Visited 2.393 times, 1 visits today)


Ingredients

115γρ Almond Flour Mix 2
1/2 κ.γ. baking powder
3 κ.σ. Sukrin Gold ή ερυθριτόλη
60γρ άοσμο λάδι καρύδας
1/5 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
Sukrin Fiber Syrup Gold για το σερβίρισμα (για κέτο), προαιρετικά ή αγάβη ή μέλι

Steps

1
Done

Ανακατεύετε σε ένα μπωλ το Almond Flour Mix 2 με το baking powder και το αλάτι.

2
Done

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε 240ml νερό με το λάδι και το γλυκαντικό και, μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζετε το μάτι στο μέτριο, ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύετε με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που θα ξεκολάει από τα τοιχώματα και τον πάτο, σα μπάλα.

3
Done

Βγάζετε το σκέυος από το μάτι, και αφήνετε στην άκρη με μία πετσέτα από πάνω το ζυμάρι σας να έρθει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου.

4
Done

Στη συνέχεια μεταφέρετε το ζυμάρι σε ένα μπωλ ανάμειξης και ρίχνοντας σιγά σιγά τα αυγά χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός. Θα πρέπει να είναι πολύ ελαστική η ζύμη σας. Τέλος ρίχνετε και τη βανίλια και χτυπάτε μία τελευταία φορά. Αφήνετε λίγο στην άκρη το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.

5
Done

Ζεσταίνετε τη βαφλιέρα σας και ανάλογα με το μέγεθος της θα βάλετε το 1/4 ή 1/5 της ζύμης για να ψήσετε τις βάφλες. Κρατήστε τη βαφλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία για να μην καούν οι βάφλες και να γίνουν πιο τραγανές γύρω γύρω (να στεγνώσουν ουσιαστικά).

6
Done

Σερβίρετε με σιρόπι Fiber Syrup Gold (για κέτο) ή αγάβη/μέλι, ξηρούς καρπούς, κανέλα ή ότι άλλο συνοδευτικό σας αρέσει.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Muffins καρύδας με λεμόνι και σμέουρα χωρίς γλουτένη (vegan, low-carb & keto)
next
Δίχρωμα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο (fat bombs)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.