0 0
Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2 h
  • Serves 4-5 βαζάκια
  • Easy

Ingredients

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, κάνεις λεμονάδα… όταν σου δίνει ακτινίδια κάνεις μαρμελάδα ! Και όντως μου τα έδωσε η Ζωή, η γλυκιά μου φίλη που δεν προλαβαίνει να τη φτιάξει μόνη της!

Η Ζωή πρέπει να σας πω ότι είναι πολύ θετικός άνθρωπος, γλυκός και δύσκολα θα βρει κουσούρι οπουδήποτε, είναι η φύση της βρε παιδί μου. Της στέλνω που και που λοιπόν να δοκιμάζει τις δημιουργίες μου για να μου λέει τη γνώμη της. Για να πει η Ζωή ότι κάτι δεν είναι καλό, πρέπει πράγματι να μην είναι! Έτσι, ακούω προσεκτικά τις παρατηρήσεις της γιατί ξέρω ότι είναι από αγάπη ❤.

Της έφεραν λοιπόν μια μέρα ακτινίδια, τα οποία δεν προλάβαινε να χρησιμοποιήσει και με ρώτησε αν τα ήθελα για να φτιάξω μαρμελάδα, λέω κι εγώ «ευκαιρία να δοκιμάσω», άλλο που δε θέλω να μπω στην κουζίνα.

Πήρα λοιπόν τα βάζα μου, για να τα αποστειρώσω, και συγκέντρωσα τα σύνεργα της… αποστολής! Τα βάζα μπήκαν στο φούρνο στους 100 βαθμούς για να αποστειρωθούν και εγώ άρχισα να καθαρίζω τα ακτινίδια. Δεν ήθελα να βάλω ζάχαρη κανονική φυσικά και επειδή η ζάχαρη καρύδας έχει πολύ έντονη γεύση θα αλλοίωνε τη γεύση της μαρμελάδας μου, έτσι αποφάσισα να βάλω σιρόπι αγάβης.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε το ανοιχτόχρωμο είδος του σιροπιού αγάβης, που είναι ουδέτερο σε γεύση. Υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις, για μαρμελάδες καλύτερα να προτιμάτε την «ξανθιά» αγάβη που λέω κι εγώ.

Περίμενα λοιπόν με αγωνία τη γνώμη της Ζωής, η οποία ξετρελάθηκε και εγώ ακόμα περισσότερο από τη χαρά μου! Η μαρμελάδα αυτή είναι λίγο γλυκόξινη, όπως την προτιμώ κι εγώ, εσείς αν τη θέλετε πιο γλυκιά δεν έχετε παρά να αυξήσετε λίγο την ποσότητα του σιροπιού αγάβης.

(Visited 308 times, 2 visits today)


Ingredients

1 κιλό ακτινίδια ώριμα (ζυγισμένα μετά το καθάρισμα)
2 μήλα μέτρια
600γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης

Steps

1
Done

Λιώνετε τα ακτινίδια στο μούλτι ή τον επεξεργαστή τροφίμων.

2
Done

Καθαρίζετε τα μήλα και τα πολτοποιείτε επίσης.

3
Done

Βάζετε στην κατσαρόλα τα ακτινίδια, τα μήλα και το σιρόπι αγάβης και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.

4
Done

Κατεβάζετε το μάτι στο μέτριο (πχ. το δικό μου πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 6) και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

5
Done

Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά, και αν θέλετε τη μαρμελάδα ακόμα πιο πηχτή κατεβάστε το μάτι λίγο ακόμα και αφήστε να εξατμιστεί η περίσσια υγρασία, εγώ το άφησα στο 4 για άλλα 30 λεπτά περίπου. Να θυμάστε ότι με την αγάβη, η σύσταση της μαρμελάδας δε θα είναι πολύ πιο πηχτή από αυτή που βλέπετε στην κατσαρόλα όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη όταν κρυώνει. Θα σφίξει αλλά πολύ λίγο.

6
Done

Αφαιρείτε από το μάτι την κατσαρόλα και γεμίζετε τα βαζάκια σας, τα γυρνάτε ανάποδα και τα αφήνετε να κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μπισκότα χαρουπιού με καρύδια
next
Κράκερ με μυρωδικά και παπαρουνόσπορο (low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.