Ingredients
-
2 ακτινίδια
-
2 καρότα
-
1 μικρό μπουκέτο κουνουπίδι ή μπρόκολο
-
μισή κούπα ψιλοκομμένο λάχανο
-
30γρ ωμά κάσιους
-
20γρ κολοκυθόσπορος ψίχα
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
-
ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
Δεν μπορείτε να φάτε ακτινίδια…; Ε, έτσι θα τα φάτε και θα τα ευχαριστηθείτε! Μία έμπνευση της στιγμής του Παύλου, με τον οποίο γνωριστήκαμε σε μία παρουσίαση που ήρθε να μου κάνει στο σπίτι για το Thermomix, ένα καταπληκτικό πολυμηχάνημα που μόνο φούρνος δεν είναι!
Φτιάξαμε παγωτό, ψωμί, 2 σαλάτες, ταλιατέλες λαχανικών και δυο τρία ακόμα πράγματα, σε λιγότερο από 3 ώρες! Όλα πεντανόστιμα αλλά αυτό που ενθουσίασε εμένα ήταν φυσικά οι ΣΑΛΑΤΕΣ! Φτιάξαμε μία πρώτα με μπρόκολο και πιπεριά, σως με μουσταρδόξυδο και μετά ψάχναμε τι άλλο να δημιουργήσουμε. Εμένα μου αρέσουν πολύ οι λωτοί στις σαλάτες, αλλά μιας και ο ένας που είχα ήταν πολύ ώριμος, ρίχνει μια ματιά ο Παύλος στον πάγκο της κουζίνας και βλέπει τα ακτινίδια… παίρνει λοιπόν ένα, του δίνω κι εγώ άλλο ένα (χαχαχα!) και τα βάλαμε στη σαλάτα!
Ανακατέψαμε ότι βρήκαμε με λίγα λόγια και βγήκε μία φανταστική σαλάτα που πρέπει να κρατηθεί στα πρακτικά! Δροσερή και πρωτότυπη, πολύ θρεπτική και ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους πασχίζουν να ρυθμίσουν το έντερό τους. Το ακτινίδιο είναι επίσης φρούτο πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθά να απορροφούμε και το σίδηρο από τις τροφές επίσης.
Δοκιμάστε το έτσι ακόμα και αν δε σας αρέσει, μιας και δε θα το καταλάβετε πολύ, αφού είναι μικρά κομματάκια μπερδεμένα με τα λαχανικά, αλλά τα οφέλη του θα τα πάρετε με το παραπάνω!
Παύλο σ’ ευχαριστώ για την υπέροχη ιδέα, έχει γίνει από τις αγαπημένες μου σαλάτες αυτό το χειμώνα!
Ingredients
2 ακτινίδια | |
2 καρότα | |
1 μικρό μπουκέτο κουνουπίδι ή μπρόκολο | |
μισή κούπα ψιλοκομμένο λάχανο | |
20γρ αποφλειωμένους σπόρους κάνναβης | |
30γρ ωμά κάσιους | |
20γρ κολοκυθόσπορος ψίχα | |
1 κ.γ. μουστάρδα | |
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο | |
θαλασσινό αλάτι, πιπέρι | |
ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης |
Steps
1
Done
|
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ακτινίδια και τα λαχανικά στο μούλτι ή τον επεξεργαστή τροφίμων αν έχετε και βάλτε τα σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. |