Ingredients
-
500γρ κόκκινες φακές
-
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
4-5 κ.σ. σπιτική σάλτσα τομάτας (ή 2 τομάτες στον τρίφτη)
-
1 κ.γ. κουρκουμάς
-
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό ή 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
-
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
3-4 φύλλα δάφνης
-
2-3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Κόκκινες… φακές; Ναι, καλά διαβάζετε κόκκινες φακές. Ή αλλιώς “αιγυπτιακές” φακές, λέγονται έτσι γιατί προέρχονται από τα μέρη της ανατολής και θα τις βρείτε στην αιγυπτιακή αγορά και στα καταστήματα των βιολογικών προϊόντων. Τις προτιμούμε για δύο λόγους, πρώτον γιατί είναι πιο θρεπτικές από τις κοινές φακές και δεύτερον γιατί βράζουν μόνο σε 10 λεπτά! Όταν, λοιπόν, ο χρόνος μας πιέζει, γιατί πρέπει να προλάβουμε χίλια πράγματα, αρκούν 15 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο αρωματικό πιάτο.
Ingredients
500γρ κόκκινες φακές | |
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες | |
4-5 κ.σ. σπιτική σάλτσα τομάτας (ή 2 τομάτες στον τρίφτη) | |
1 κ.γ. κουρκουμάς | |
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό ή 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο | |
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη | |
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
3-4 φύλλα δάφνης | |
αλάτι, πιπέρι | |
2-3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό |
Steps
1
Done
|
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι, και τα αχνίζουμε στην κατσαρόλα. |
2
Done
|
Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και το καρότο και ανακατεύουμε. |
3
Done
|
Προσθέτουμε τις φακές και νερό. |
4
Done
|
Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. |
5
Done
|
Σιγοβράζουμε για 10’ περίπου, οι κόκκινες φακές μαλακώνουν πολύ γρήγορα. |
6
Done
|
Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το μαϊντανό. |
7
Done
|
Σερβίρετε με 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο από πάνω, ανά μερίδα. |
Extra Tips
- Αν θέλετε λάδι, προσθέστε το στο πιάτο όταν σερβίρετε το φαγητό, ώστε να είναι ωμό και άρα πιο ωφέλιμο, έτσι θα γίνει και το φαγητό πολύ ελαφρύ.
- Αν χρησιμοποιήσετε τις κλασικές φακές, θα χρειαστεί περισσότερο βράσιμο.