0 0
Κόκκινες φακές με κουρκουμά και τζίντζερ

Κόκκινες φακές με κουρκουμά και τζίντζερ

Turmeric & ginger red lentil soup
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Medium

Ingredients

Κόκκινες… φακές; Ναι, καλά διαβάζετε κόκκινες φακές. Ή αλλιώς “αιγυπτιακές” φακές, λέγονται έτσι γιατί προέρχονται από τα μέρη της ανατολής και θα τις βρείτε στην αιγυπτιακή αγορά και στα καταστήματα των βιολογικών προϊόντων.  Τις προτιμούμε για δύο λόγους, πρώτον γιατί είναι πιο θρεπτικές από τις κοινές φακές και δεύτερον γιατί βράζουν μόνο σε 10 λεπτά!  Όταν, λοιπόν, ο χρόνος μας πιέζει, γιατί πρέπει να προλάβουμε χίλια πράγματα, αρκούν 15 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο αρωματικό πιάτο.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.644 times, 1 visits today)


Ingredients

500γρ κόκκινες φακές
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4-5 κ.σ. σπιτική σάλτσα τομάτας (ή 2 τομάτες στον τρίφτη)
1 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό ή 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2-3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Steps

1
Done

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι, και τα αχνίζουμε στην κατσαρόλα.

2
Done

Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και το καρότο και ανακατεύουμε.

3
Done

Προσθέτουμε τις φακές και νερό.

4
Done

Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

5
Done

Σιγοβράζουμε για 10’ περίπου, οι κόκκινες φακές μαλακώνουν πολύ γρήγορα.

6
Done

Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το μαϊντανό.

7
Done

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο από πάνω, ανά μερίδα.



Extra Tips

  • Αν θέλετε λάδι, προσθέστε το στο πιάτο όταν σερβίρετε το φαγητό, ώστε να είναι ωμό και άρα πιο ωφέλιμο, έτσι θα γίνει και το φαγητό πολύ ελαφρύ.
  • Αν χρησιμοποιήσετε τις κλασικές φακές, θα χρειαστεί περισσότερο βράσιμο.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μελιτζανοκεφτέδες με κινόα (& τζατζίκι)
next
Πρωτεϊνική Πίτσα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.