0 0
Τραγανός κορμός σοκολάτας με φουντούκια

Τραγανός κορμός σοκολάτας με φουντούκια

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 45 mins
  • Serves 10-12
  • Εύκολο
  • (cooling in the fridge)

Ingredients

Εντάξει, αυτός ο κορμός δε μοιάζει με κανέναν άλλο! Έχει ξετρελάνει το μεγάλο μου γιο, αλλά και όλους τους… συμμαθητές του, χαχαχα! Είναι πολύ ωραίο να ακούς κολακευτικά σχόλια από παιδικά στόματα, που ξέρεις ότι λένε πάντα την αλήθεια.

Μεταξύ των δοκιμών μου, βγήκε αυτή η συνταγή που για άλλο πήγαινε και άλλο κατέληξε. Ας αφήσουμε το για τι πήγαινε, και ας επικεντρωθούμε στο τι κατέληξε: κορμός σοκολάτας, με επικάλυψη σοκολάτας και γεύση μερέντα!

Γρήγορη και εύκολη συνταγή, ακόμα και για ένα τραπέζι της τελευταίας στιγμής, ή για να έχετε πάντα ένα γλυκό στο σπίτι μιας και δε χαλάει κιόλας. Είναι πολύ χορταστικός, μιας και περιέχει πολλές φυτικές ίνες, ευεργετικές για μικρούς και μεγάλους, και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που τον καθιστά και γλυκό για διαβητικά άτομα, με φειδώ βέβαια, μιας και οι χουρμάδες που περιέχει έχουν αρκετούς υδατάνθρακες. Ένα μικρό κομματάκι πιστέψτε με, αρκεί για να ικανοποιήσετε τη γλύκα σας και να νιώσετε χορτάτοι. Τα παιδιά βέβαια, είναι μία κατηγορία διαφορετική…. 5 φέτες έφαγε ο γιος μου την πρώτη φορά που τον δοκίμασε! Η δική μου χαρά όπως καταλαβαίνετε απερίγραπτη!!!

Περιμένω τα σχόλια σας, μιας και υποπτεύομαι ότι θα γίνει αγαπημένη συνταγή και δική σας… ☺

(Visited 486 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ
400γρ βασιλικοί χουρμάδες (ζυγισμένοι αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια)
100γρ φουντουκοβούτυρο
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
25γρ σοκολατένια rice crispies χωρίς ζάχαρη θα βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων
50γρ ψημένα φούντούκια χοντροκομμένα
10γρ σκούρο κακάο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
40γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο
40γρ άοσμο λάδι καρύδας
80γρ σιρόπι αγάβης

Βήματα

1
OK!

Χτυπάτε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες, το φουντουκοβούτυρο, τη βανίλια και το κακάο μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και αν χρειαστεί στην υψηλή λίγο στο τέλος. Προσέξτε μη χτυπήσετε πολύ ώρα στη δυνατή γιατί θα βγάλει πολύ λάδι το βούτυρο αργότερα στον κορμό. Θέλετε απλά να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί ζυμώστε τα λίγο και με το χέρι αφού τα μεταφέρετε σε ένα μπωλ ανάμειξης.

2
OK!

Στο μπωλ ανάμειξης, προσθέστε τα φουντούκια και τα rice crispies, και ενώστε τα με τα άλλα υλικά. Στρώστε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ, αφού πρώτα βάλετε αντικολλητικό χαρτί από κάτω.

3
OK!

Λιώστε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας και το λάδι καρύδας.

4
OK!

Προσθέστε το σιρόπι αγάβης και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τον κορμό και απλώστε το ομοιόμορφα.

5
OK!

Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να σκληρύνει η σοκολάτα από πάνω.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Σοκολατάκια «πολυτελείας» (fat bombs)
επόμενο
Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.