Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ
-
400γρ βασιλικοί χουρμάδες (ζυγισμένοι αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια)
-
100γρ φουντουκοβούτυρο
-
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
25γρ σοκολατένια rice crispies χωρίς ζάχαρηθα βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων
-
50γρ ψημένα φούντούκια χοντροκομμένα
-
10γρ σκούρο κακάο
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
-
40γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
80γρ σιρόπι αγάβης
Εντάξει, αυτός ο κορμός δε μοιάζει με κανέναν άλλο! Έχει ξετρελάνει το μεγάλο μου γιο, αλλά και όλους τους… συμμαθητές του, χαχαχα! Είναι πολύ ωραίο να ακούς κολακευτικά σχόλια από παιδικά στόματα, που ξέρεις ότι λένε πάντα την αλήθεια.
Μεταξύ των δοκιμών μου, βγήκε αυτή η συνταγή που για άλλο πήγαινε και άλλο κατέληξε. Ας αφήσουμε το για τι πήγαινε, και ας επικεντρωθούμε στο τι κατέληξε: κορμός σοκολάτας, με επικάλυψη σοκολάτας και γεύση μερέντα!
Γρήγορη και εύκολη συνταγή, ακόμα και για ένα τραπέζι της τελευταίας στιγμής, ή για να έχετε πάντα ένα γλυκό στο σπίτι μιας και δε χαλάει κιόλας. Είναι πολύ χορταστικός, μιας και περιέχει πολλές φυτικές ίνες, ευεργετικές για μικρούς και μεγάλους, και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που τον καθιστά και γλυκό για διαβητικά άτομα, με φειδώ βέβαια, μιας και οι χουρμάδες που περιέχει έχουν αρκετούς υδατάνθρακες. Ένα μικρό κομματάκι πιστέψτε με, αρκεί για να ικανοποιήσετε τη γλύκα σας και να νιώσετε χορτάτοι. Τα παιδιά βέβαια, είναι μία κατηγορία διαφορετική…. 5 φέτες έφαγε ο γιος μου την πρώτη φορά που τον δοκίμασε! Η δική μου χαρά όπως καταλαβαίνετε απερίγραπτη!!!
Περιμένω τα σχόλια σας, μιας και υποπτεύομαι ότι θα γίνει αγαπημένη συνταγή και δική σας…
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ |
|
400γρ βασιλικοί χουρμάδες (ζυγισμένοι αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια) | |
100γρ φουντουκοβούτυρο | |
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
25γρ σοκολατένια rice crispies χωρίς ζάχαρη | |
50γρ ψημένα φούντούκια χοντροκομμένα | |
10γρ σκούρο κακάο | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ |
|
40γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο | |
40γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
80γρ σιρόπι αγάβης |
Steps
1
Done
|
Χτυπάτε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες, το φουντουκοβούτυρο, τη βανίλια και το κακάο μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και αν χρειαστεί στην υψηλή λίγο στο τέλος. Προσέξτε μη χτυπήσετε πολύ ώρα στη δυνατή γιατί θα βγάλει πολύ λάδι το βούτυρο αργότερα στον κορμό. Θέλετε απλά να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί ζυμώστε τα λίγο και με το χέρι αφού τα μεταφέρετε σε ένα μπωλ ανάμειξης. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Λιώστε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας και το λάδι καρύδας. |
4
Done
|
|
5
Done
|