0 0
Κορμο…σοκολατάκια!

Κορμο…σοκολατάκια!

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 40-50 κομμάτια
  • Medium

Ingredients

Για αυτή τη συνταγή έμπνευση αποτέλεσε η… Bliss! Κατά κόσμον Ευτυχία Μαυρατζά, που έχει το δικό της μπλογκ με υγιεινές συνταγές! Ό,τι έχω δοκιμάσει από τα χεράκια της ήταν πεντανόστιμο και λίγο πολύ είμαστε της ίδιας φιλοσοφίας.

Το τελευταίο που δοκίμασα από τα χεράκια της ήταν σοκολατάκια με… πιπέρι! Ναι ξέρω, δεν ακούγεται πολύ δελεαστικό, ειδικά αν δε σας αρέσει το πιπέρι όπως εμένα, πιστέψτε όμως, ο συνδυασμός των υλικών και το άρωμα του ΡΟΖ πιπεριού είναι ακαταμάχητος. Έκτοτε, υπάρχει ένα τάπερ γεμάτο ή μισοάδειο… πάντα στο ψυγείο για μένα! Μετά το φαγητό απολαμβάνω μία μπουκίτσα.

Φτιάχνοντας τα σοκολατάκια της Ευτυχίας λοιπόν, μου ήρθαν διάφορες ιδέες που αξιοποίησα και συνεχίζω να δοκιμάζω, έτσι από εδώ και στο εξής θα δείτε αρκετές συνταγές για υγιεινές μπουκίτσες σοκολάτας, απολαυστικές μπουκίτσες εσπεριδοειδών και άλλων, που ειδικά με το καλοκαίρι που πλησιάζει θα σας λύσουν τα χέρια, καθώς διατηρούνται στο ψυγείο για… πάντα (χαχαχα) και είναι δροσερά και απολαυστικά.

Σήμερα λοιπόν, σας παρουσιάζω πρώτα τα κορμοσοκολατάκια μου, που έχουν κάνει θραύση!!! Στο ψυγείο υπάρχει ένα δεύτερο τάπερ των παιδιών γεμάτο με τέτοια καθώς τα έχουν λατρέψει! Ο καθένας με τις προτιμήσεις του.

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει σε μπουκίτσες όπως σας την παρουσιάζω εδώ, μπορεί όμως να γίνει και ένας κορμός σε σχήμα σαλαμιού, όπως παραδοσιακά τον κάνουμε και να κοπεί σε φέτες. Εξαρτάται πώς θέλετε να το σερβίρετε. Στο μεγάλο κορμό μάλιστα μπορείτε να αφήσετε και μεγαλύτερα κομμάτια “μπισκότου” μέσα για να τα καταλαβαίνετε περισσότερο (θα καταλάβετε τι εννοώ στην εκτέλεση της συνταγής).

inspiration: Eftychia Mavratza, www.sweetbynature.gr

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.501 times, 1 visits today)


Ingredients

18 βασιλικοί χουρμάδες αφαιρέστε τα κουκούτσια!
160γρ λευκό ωμό αμυγδαλοβούτυρο αν βάλετε ψημένο θα διαφέρει πολύ η γεύση
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή μία σταγόνα έλαιο βανίλιας
30γρ σκούρο κακάο
160γρ χοντροκομμένα ωμά αμύγδαλα
6 κ.σ. (120γρ) ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
λίγο αλεύρι αμυγδάλου για την επικάλυψη αν δεν έχετε αλέστε λίγα αμύγδαλα καλά στο μούλτι

Steps

1
Done

Βάλτε τη ζάχαρη στο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, και περιμένετε μέχρι να λιώσει.

2
Done

Μόλις λιώσει η ζάχαρη (μην την αφήσετε να καεί), ρίξτε τα αμύγδαλα μέσα και ανακατέψτε με μία σπάτουλα.

3
Done

Βγάλτε τα και απλώστε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, αφήστε τα να κρύωσουν καλά.

4
Done

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες, το κακάο, τη βανίλια και το αμυγδαλοβούτυρο (για αυτή τη συνταγή είναι σημαντικό να χρησιμοποιήστε λευκό ωμό αμυγδαλοβούτυρο, διαφορετικά θα έχει τη γεύση ψημένου αμύγδαλου και θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα). Χτυπήστε μέχρι να φτάσει όπως το βλέπετε στη φωτογραφία.

5
Done

Αφού κρυώσει η καραμέλα με τα αμύγδαλα πάρτε ένα μεγάλο μαχαίρι να κόψτε την σε μικρά κομματάκια (μεγαλύτερα κομμάτια αν θέλετε να κάνετε ένα κορμό σα σαλάμι). Εγώ όταν βιάζομαι, τα χτυπάω στο μούλτι λίγα λίγα για να μπορούν να μένουν κομμάτια και να μη γίνονται σκόνη.

6
Done

Ρίξτε τα κομμάτια των καραμελωμένων αμυγδάλων στο μείγμα των χουρμάδων (σε ένα μπωλ ανάμειξης) και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε γάντια νιτριλίου για να μη λερωθείτε και για λόγους υγιεινής!

7
Done

Πλάστε τα σοκολατάκια σας, εγώ τα κάνω σε μικρές μπουκίτσες (αυτή δοσολογία μου βγάζει περίπου 50 κομμάτια) και τυλίξτε τα σε αλεύρι αμυγδάλου. Έτοιμα! Αφήστε τα να κρυώσουν στο ψυγείο, είναι πιο νόστιμα!!!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κέικ ή muffins μόκας
next
Σαλάτα με φασόλια και πέστο μαϊντανού

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.