Ingredients
-
18 βασιλικοί χουρμάδεςαφαιρέστε τα κουκούτσια!
-
160γρ λευκό ωμό αμυγδαλοβούτυροαν βάλετε ψημένο θα διαφέρει πολύ η γεύση
-
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή μία σταγόνα έλαιο βανίλιας
-
30γρ σκούρο κακάο
-
6 κ.σ. (120γρ) ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
-
λίγο αλεύρι αμυγδάλου για την επικάλυψηαν δεν έχετε αλέστε λίγα αμύγδαλα καλά στο μούλτι
Για αυτή τη συνταγή έμπνευση αποτέλεσε η… Bliss! Κατά κόσμον Ευτυχία Μαυρατζά, που έχει το δικό της μπλογκ με υγιεινές συνταγές! Ό,τι έχω δοκιμάσει από τα χεράκια της ήταν πεντανόστιμο και λίγο πολύ είμαστε της ίδιας φιλοσοφίας.
Το τελευταίο που δοκίμασα από τα χεράκια της ήταν σοκολατάκια με… πιπέρι! Ναι ξέρω, δεν ακούγεται πολύ δελεαστικό, ειδικά αν δε σας αρέσει το πιπέρι όπως εμένα, πιστέψτε όμως, ο συνδυασμός των υλικών και το άρωμα του ΡΟΖ πιπεριού είναι ακαταμάχητος. Έκτοτε, υπάρχει ένα τάπερ γεμάτο ή μισοάδειο… πάντα στο ψυγείο για μένα! Μετά το φαγητό απολαμβάνω μία μπουκίτσα.
Φτιάχνοντας τα σοκολατάκια της Ευτυχίας λοιπόν, μου ήρθαν διάφορες ιδέες που αξιοποίησα και συνεχίζω να δοκιμάζω, έτσι από εδώ και στο εξής θα δείτε αρκετές συνταγές για υγιεινές μπουκίτσες σοκολάτας, απολαυστικές μπουκίτσες εσπεριδοειδών και άλλων, που ειδικά με το καλοκαίρι που πλησιάζει θα σας λύσουν τα χέρια, καθώς διατηρούνται στο ψυγείο για… πάντα (χαχαχα) και είναι δροσερά και απολαυστικά.
Σήμερα λοιπόν, σας παρουσιάζω πρώτα τα κορμοσοκολατάκια μου, που έχουν κάνει θραύση!!! Στο ψυγείο υπάρχει ένα δεύτερο τάπερ των παιδιών γεμάτο με τέτοια καθώς τα έχουν λατρέψει! Ο καθένας με τις προτιμήσεις του.
Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει σε μπουκίτσες όπως σας την παρουσιάζω εδώ, μπορεί όμως να γίνει και ένας κορμός σε σχήμα σαλαμιού, όπως παραδοσιακά τον κάνουμε και να κοπεί σε φέτες. Εξαρτάται πώς θέλετε να το σερβίρετε. Στο μεγάλο κορμό μάλιστα μπορείτε να αφήσετε και μεγαλύτερα κομμάτια “μπισκότου” μέσα για να τα καταλαβαίνετε περισσότερο (θα καταλάβετε τι εννοώ στην εκτέλεση της συνταγής).
inspiration: Eftychia Mavratza, www.sweetbynature.gr
Ingredients
18 βασιλικοί χουρμάδες | |
160γρ λευκό ωμό αμυγδαλοβούτυρο | |
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή μία σταγόνα έλαιο βανίλιας | |
30γρ σκούρο κακάο | |
160γρ χοντροκομμένα ωμά αμύγδαλα | |
6 κ.σ. (120γρ) ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου | |
λίγο αλεύρι αμυγδάλου για την επικάλυψη |
Steps
1
Done
|
Βάλτε τη ζάχαρη στο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, και περιμένετε μέχρι να λιώσει. |
2
Done
|
Μόλις λιώσει η ζάχαρη (μην την αφήσετε να καεί), ρίξτε τα αμύγδαλα μέσα και ανακατέψτε με μία σπάτουλα. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες, το κακάο, τη βανίλια και το αμυγδαλοβούτυρο (για αυτή τη συνταγή είναι σημαντικό να χρησιμοποιήστε λευκό ωμό αμυγδαλοβούτυρο, διαφορετικά θα έχει τη γεύση ψημένου αμύγδαλου και θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα). Χτυπήστε μέχρι να φτάσει όπως το βλέπετε στη φωτογραφία. |
5
Done
|
Αφού κρυώσει η καραμέλα με τα αμύγδαλα πάρτε ένα μεγάλο μαχαίρι να κόψτε την σε μικρά κομματάκια (μεγαλύτερα κομμάτια αν θέλετε να κάνετε ένα κορμό σα σαλάμι). Εγώ όταν βιάζομαι, τα χτυπάω στο μούλτι λίγα λίγα για να μπορούν να μένουν κομμάτια και να μη γίνονται σκόνη. |
6
Done
|
Ρίξτε τα κομμάτια των καραμελωμένων αμυγδάλων στο μείγμα των χουρμάδων (σε ένα μπωλ ανάμειξης) και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε γάντια νιτριλίου για να μη λερωθείτε και για λόγους υγιεινής! |
7
Done
|
Πλάστε τα σοκολατάκια σας, εγώ τα κάνω σε μικρές μπουκίτσες (αυτή δοσολογία μου βγάζει περίπου 50 κομμάτια) και τυλίξτε τα σε αλεύρι αμυγδάλου. Έτοιμα! Αφήστε τα να κρυώσουν στο ψυγείο, είναι πιο νόστιμα!!! |