0 0
Κουραμπιέδες VEGAN!!!

Κουραμπιέδες VEGAN!!!

Kourabiedes, greek delicacy, refined sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 50 κουραμπιεδάκια
  • Easy
  • 180

Ingredients

Λοιπόν, πρέπει να σας πω ότι αυτή η συνταγή είναι ίσως αυτή για την οποία είμαι πιο περήφανη από όλες… so far pharmacieinde.com! Μαζί με το κέικ σοκολάτας, κατέχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις όλων! Πάνε κι έρχονται τα κουτιά για τους φίλους, και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα όπως φαντάζεστε!!!

Επίσης, αυτός ο κουραμπιές είναι και ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ, τουτέστιν και vegan! Άρα τον απολαμβάνουν όλοι χωρίς πρόβλημα και ταυτόχρονα ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ, γιατί τολμώ να τον χαρακτηρίσω “κουραμπιέ αδυνατίσματος” χαχαχαχα! 5-5 οι κουραμπιέδες πέρισυ κάθε μέρα, κάτω η ζυγαριά στο τέλος των γιορτών! πώς γίνεται αυτό…; Περιέχει το πιο αγαπημένο μου υλικό από όλα, το καταπληκτικό και πεντανόστιμο λάδι καρύδας για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το άρωμά του δεν περιγράφεται και όταν λιώνει στο στόμα ριγώ από τη συγκίνηση!!! Ελπίζω να σας αρέσει εξίσου, στείλτε μου τα σχόλιά σας γιατί η πρόκληση για ΝΟΣΤΙΜΟ VEGAN ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ήταν όπως καταλαβαίνετε από τις πιο δύσκολες!

Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο GojiMix για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 3,544 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
300γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
3 κ.γ. baking powder
90γρ ζάχαρη καρύδας
Ή
ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα γεύση Κουραμπιέδες
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
1/3 κ.γ. σποράκια βανίλιας
140γρ λιωμένο βιολογικό ωμό λάδι καρύδας
100γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/2 κ.γ. ανθόνερο
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
100γρ ακατέργαστη ζάχαρη άχνη

Steps

1
Done

Αν δεν είναι καβουρδισμένα αμύγδαλά σας, ψήστε τα στο φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα για 15-20 λεπτά περίπου, αν τα έχετε έτοιμα χοντροκόψτε τα με ένα μεγάλο μαχαίρι.

2
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά εκτός των αμυγδάλων σε ένα μπωλ.

3
Done

Σε άλλο μπωλ, βάλτε το λάδι καρύδας, το ανθόνερο και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά επίσης.

4
Done

Ρίξτε το μείγμα των στεγνών υλικών στα υγρά και με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά το μείγμα. Θα σας δώσει την εντύπωση ότι είναι σα χώμα, ή άμμος, έτσι πρέπει να είναι, μην ανησυχήσετε!

5
Done

Πιάστε ποσότητα μίας μπουκιάς περίπου και σφίξτε την στην παλάμη σας, να σταθεί. Φτιάχνονται περίπου 50 κουραμπιέδες-μπουκίτσες με την ποσότητα αυτή, γεμίζει ένα ταψί.

6
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 23-27 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Προσέξτε γιατί το λάδι καρύδας καίγεται εύκολα αν παραψηθούν. Θα πρέπει να κάνετε μία δόκιμή στο δικό σας φούρνο για να δείτε πόσα λεπτά χρειάζονται. Επίσης, αν τους θέλετε πιο τραγανούς τους ψήνετε 2-3 λεπτά περισσότερο την επόμενη φορά. Επίσης, αν τους κάνετε μεγαλύτερους σε μέγεθος, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος, θα πρέπει να δοκιμάσετε με το δικό σας φούρνο.

7
Done

Μόλις βγουν πασπαλίστε μέρος της άχνης και κατόπιν όταν κρυώσουν την υπόλοιπη.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cookies σοκολάτας με φυστικοβούτυρο
next
Μελομακάρονα ζέας

2 Comments Hide Comments

Αυτοί είναι λοιπόν οι κουραμπιέδες ? μου αρέσουν τα υλικά που χρησιμοποίησες και αν κ δε μoυ άρεσαν ποτε οι κανονικοί κουραμποιέδες θα φτιάξω τους δικούς σου για να φάει η μικρή μου και να έχω υγιεινό κέρασμα στο σπίτι.

Και εμένα δεν ήταν ποτέ αγαπημένο μου γλυκό, αυτοί όμως είναι εθιστικοί, χαχα! Προτίμησε ωμό λάδι για να έχει άρωμα, είναι πολύ διακριτικό, περιμένω εντυπώσεις!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.