0 0
Κρέπες ολικής άλεσης (με σπιτική μαρμελάδα ή σοκολάτα)

Κρέπες ολικής άλεσης (με σπιτική μαρμελάδα ή σοκολάτα)

Wholemeal crepes with jam or chocolate
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Pot
  • Vegetarian
  • Serves 10-15 κρέπες ανάλογα με το μέγεθος
  • Easy

Ingredients

Οι κρέπες νομίζω αρέσουν σε όλους!  Εδώ θα δούμε μία βασική συνταγή, χωρίς βούτυρο ή γαλακτοκομικά και θα τις συνδυάσουμε με μαρμελάδα και σοκολάτα.  Εννοείται ότι η ίδια συνταγή αποτελεί και βάση για κρέπες με αλμυρή γέμιση, στα tips παρακάτω θα βρείτε και άλλες ιδέες.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 743 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
220γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
1/6 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
300γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
2 αυγά
1 κ.γ. βιολογικό σιρόπι αγάβης ή μέλι
1 κ.σ. λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
45γρ 1 κ.σ. λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
90γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
60γρ 1 κ.γ. σκούρο κακάο

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά πρώτα καλά με τον αυγοδάρτη.

2
Done

Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε με όλα τα άλλα υγρά υλικά σε ένα άλλο μπωλ όπου τα ανακατεύουμε καλά επίσης.

3
Done

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ομοιογενοποιούμε.

4
Done

Λαδώνουμε το τηγάνι ή την κρεπιέρα αν έχουμε με λίγο λάδι καρύδας με ένα πινέλο μόνο για την πρώτη κρέπα. Προσθέτουμε ζύμη όσο μία κουτάλα σούπας περίπου και απλώνουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, όχι όμως στο πιο δυνατό (πχ. αν η κουζίνα σας έχει μέχρι το 9 σαν τη δική μου, εγώ το βάζω στο 7-8).

5
Done

Μόλις ξεκολλάει με μία ξύλινη σπάτουλα γυρνάμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε και εκείνη. Αφαιρούμε και τη βάζουμε να κρυώσει σε ένα πιάτο ή αν θέλουμε να μείνει όσο το δυνατό τραγανή βάλτε τη να κρυώσει σε μία σχάρα.

6
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ με τον αυγοδάρτη και είναι έτοιμη. Απλώστε πάνω στην κρέπα και διπλώστε την.

7
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς είναι η σπιτική μαρμελάδα φράουλας ή κόκκινων φρούτων (συνταγή για την οποία θα βρείτε στο μπλογκ) με μέλι μαζί με κατσικίσιο τυρί! Αυτός ο συνδυασμός του γλυκού με το αλμυρό απλά είναι τέλειος! Απλώστε λίγη ποσότητα γιατί αν βάλετε πολύ θα σας λιγώσει, όπως περίπου βλέπετε στη φωτογραφία.



Extra Tips

  • Την ίδια συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αλμυρές κρέπες με: πάστα ελιάς και κεφαλοτύρι τριμμένο, πέστο και χαλούμι ψιλοκομμένο ή παρμεζάνα, κλασική κρέπα με κασέρι, ντομάτα, αυγά ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας!
  • Με τη σοκολάτα μπορείτε να συνδυάσετε επίσης: τριμμένο μπισκότο βανίλιας, ινδοκάρυδο, τριμμένους ξηρούς καρπούς
  • Μπορείτε επίσης να την αρωματίσετε με ξύσμα πορτοκαλιού (1/2 κ.γ.) ή βανίλια (1/4 κ.γ.)
  • Τέλεια ταιριάζει και η σπιτική μας μερέντα φυσικά!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Banana bread με καρύδια και cranberries (ή muffins)
next
Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδια και πάπρικα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.