Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
-
220γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
1/6 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
300γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
-
2 αυγά
-
1 κ.γ. βιολογικό σιρόπι αγάβηςή μέλι
-
1 κ.σ. λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-
45γρ 1 κ.σ. λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
60γρ 1 κ.γ. σκούρο κακάο
Οι κρέπες νομίζω αρέσουν σε όλους! Εδώ θα δούμε μία βασική συνταγή, χωρίς βούτυρο ή γαλακτοκομικά και θα τις συνδυάσουμε με μαρμελάδα και σοκολάτα. Εννοείται ότι η ίδια συνταγή αποτελεί και βάση για κρέπες με αλμυρή γέμιση, στα tips παρακάτω θα βρείτε και άλλες ιδέες.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ |
|
220γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
1/6 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
300γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ | |
2 αυγά | |
1 κ.γ. βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
1 κ.σ. λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ |
|
45γρ 1 κ.σ. λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
90γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
60γρ 1 κ.γ. σκούρο κακάο |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣΑνακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά πρώτα καλά με τον αυγοδάρτη. |
2
Done
|
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε με όλα τα άλλα υγρά υλικά σε ένα άλλο μπωλ όπου τα ανακατεύουμε καλά επίσης. |
3
Done
|
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ομοιογενοποιούμε. |
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΑνακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ με τον αυγοδάρτη και είναι έτοιμη. Απλώστε πάνω στην κρέπα και διπλώστε την. |
7
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΑπό τους αγαπημένους μας συνδυασμούς είναι η σπιτική μαρμελάδα φράουλας ή κόκκινων φρούτων (συνταγή για την οποία θα βρείτε στο μπλογκ) με μέλι μαζί με κατσικίσιο τυρί! Αυτός ο συνδυασμός του γλυκού με το αλμυρό απλά είναι τέλειος! Απλώστε λίγη ποσότητα γιατί αν βάλετε πολύ θα σας λιγώσει, όπως περίπου βλέπετε στη φωτογραφία. |
Extra Tips
- Την ίδια συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αλμυρές κρέπες με: πάστα ελιάς και κεφαλοτύρι τριμμένο, πέστο και χαλούμι ψιλοκομμένο ή παρμεζάνα, κλασική κρέπα με κασέρι, ντομάτα, αυγά ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας!
- Με τη σοκολάτα μπορείτε να συνδυάσετε επίσης: τριμμένο μπισκότο βανίλιας, ινδοκάρυδο, τριμμένους ξηρούς καρπούς
- Μπορείτε επίσης να την αρωματίσετε με ξύσμα πορτοκαλιού (1/2 κ.γ.) ή βανίλια (1/4 κ.γ.)
- Τέλεια ταιριάζει και η σπιτική μας μερέντα φυσικά!