0 0
Δίχρωμα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο (fat bombs)

Δίχρωμα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο (fat bombs)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 45 σοκολατάκια
  • Easy

Ingredients

Σοκολατάκια όλων των ειδών και χρωμάτων! Λατρεύω τη σοκολάτα, το έχω ξαναγράψει πολλές φορές, αλλά ακόμα περισσότερο λατρεύω το συνδυασμό της με nut butters και ξηρούς καρπούς γενικά. Έτσι, είπα να δοκιμάσω να φτιάξω σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο.

Γενικά το φυστικοβούτυρο εμένα προσωπικά μου αρέσει αλμυρό, επειδή όμως ο άντρας μου το αγαπάει πολύ και στα γλυκά, ειδικά σε συνδυασμό με το πορτοκάλι, είπα να φτιάξω ένα γλυκό και για εκείνον. Εννοείται φυσικά, ότι αντί για φυστιοκοβούτυρο εσείς μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε βούτυρο ξηρού καρπού προτιμάτε, όπως φουντουκοβούτυρο, κασιοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, ταχίνι κλπ. Προσωπικά τα αγαπημένα μου είναι με φουντουκοβούτυρο!

(Visited 875 times, 1 visits today)


Ingredients

135γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
100γρ φυστικοβούτυρο
50γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
50γρ σιρόπι αγάβης ή Sukrin Fiber Syrup (για κέτο)
20γρ ψημένα φυστίκια ανάλατα χοντροκομμένα στο μούλτι
1/3 κ.γ. σκούρο κακάο

Steps

1
Done

Ανακατέψτε τα 100γρ λιωμένου λαδιού καρύδας με τα 100γρ φυστικοβούτυρο σε ένα μπωλ (αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας είναι σκληρό ζεστάνετε το λίγο μέσα σε ένα μπρίκι μαζί με το φυστικοβούτυρο μέχρι να λιώσει). Μοιράστε το μείγμα σε 45 θήκες για σοκολατάκια (θα γεμίζει περίπου η μισή θήκη). Βάλτε τις θήκες στην κατάψυξη να κρυώσουν, περίπου για 15-20 λεπτά.

2
Done

Ανακατέψτε τα χοντροκομμένα φυστίκια με το κακάο σε ένα μπωλ.

3
Done

Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι τις σταγόνες σοκολάτας, τα 35γρ λάδι καρύδας και την αγάβη ή το sukrin syrup και μοιράστε το στις θήκες πάνω από το προηγούμενο μείγμα. Ρίξτε από πάνω τα φυστίκια με το κακάο και βάλτε πάλι τις θήκες στην κατάψυξη να κρυώσουν τα σοκολατάκια.

4
Done

Ξεφορμάρετε όταν είναι εντελώς κρύα και σκληρά. Διατηρούνται στην κατάψυξη.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Βάφλες χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)
next
Γκρανόλα με λευκή σοκολάτα (ή μπάρες)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.