0 0
Φακοσαλάτα με πορτοκάλι και πιπεριά

Φακοσαλάτα με πορτοκάλι και πιπεριά

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 35 mins
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Λοιπόν, είμαστε διακοπές στο Καϊμακτσαλάν, σε ένα φανταστικό ξενοδοχείο μπροστά στο τζάκι να χαζεύουμε το χιόνι που πέφτει έξω… Το ξενοδοχείο εξοπλισμένο με ένα φανταστικό γυμναστήριο και φυσικά “σπα” όπως όλα τα καλά ξενοδοχεία σήμερα. Μετά λοιπόν από το πρωινό μας σκι, και αφού γυμναστήκαμε και κάψαμε τις θερμίδες μας, ήρθε η ώρα του βραδινού γεύματος στην τραπεζαρία με το αναμμένο τζάκι.

Κι ενώ προσπαθώ να ξεδιαλέξω τι μπορώ να φάω από το μπουφέ, πέφτω πάνω σε μία σαλάτα με… φακές! Εντυπωσιάστηκα και φυσικά πήρα λίγο για να τη δοκιμάσω. Περιττό να σας πω, ότι το γεύμα μου τελικά ήταν φακοσαλάτα και μόνο! Η γεύση της ήταν απίστευτη, καμία γεύση με την κλασική φακή σούπα που τρώμε, και γεμάτη με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Έλα όμως που δε θυμόμουν ακριβώς τι είχε μέσα…! Προχθες τη θυμήθηκα, και προσπάθησα να τη φτιάξω, προσπαθώντας να φέρω στο νου μου τα αρώματα και της γεύσεις της. Αν και αποκλείεται να είναι ακριβώς η ίδια συνταγή (!), νομίζω ότι τουλάχιστον πλησίασα αρκετά. Σημαντικό για αυτό το πιάτο είναι να γνωρίζετε ότι το πορτοκάλι και η πιπεριά που περιέχει, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που βοηθά στη απορρόφιση του σιδήρου από τη φακή. Μην ξεχαστείτε όμως και φάτε τυρί μαζί, γιατί η απορρόφιση του σιδήρου θα “πάει περίπατο” που έλεγε και η αγαπημένη μου γιαγιά Μαρίτσα!

Διατηρείται έως και 3 μέρες στο ψυγείο, λόγω του χυμού πορτοκαλιού που περιέχει. Μπορείτε να τη διατηρήσετε και περισσότερο όμως, αν προτιμήσετε αεροστεγή δοχεία φαγητού ή δοχεία σιλικόνης, και δε βάλετε το πορτοκάλι και το χυμό αλλά τα προσθέσετε ακριβώς πριν τη σερβίρετε.

Εκτυπώστε την συνταγή

Save

Save

Save

(Visited 1.235 times, 1 visits today)


Ingredients

600gr φακή
1/2 ξερό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πορτοκάλι σε κομματάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο προαιρετικά
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Steps

1
Done

Βράζετε τη φακή και στραγγίζετε.

2
Done

Βάζετε τη φακή με τα λαχανικά, τα μυρωδικά και το πορτοκάλι σε ένα μπωλ και ανακατεύετε καλά.

3
Done

Ετοιμάζετε τη σως, ανακατεύοντας το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι και περιχύνετε τα λαχανικά.

4
Done

Ανακατεύετε καλά και έτοιμη!!!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκολατάκια με ταχίνι και μέλι
next
Chocolate almond/vanilla birthday cake

2 Comments Hide Comments

Ταιριάζει τόσο πολύ που δε θα το πιστεύεις, όταν το πρωτοείδα ξύνισα τα μούτρα μου, όταν το έφαγα όμως ενθουσιάστηκα!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.