0 0
Σοκολατάκια “πολυτελείας” (fat bombs)

Σοκολατάκια “πολυτελείας” (fat bombs)

Keto, vegan, sugar- and gluten free
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Pot
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • mins
  • Serves 28-30 σοκολατάκια
  • Easy

Ingredients

Και τώρα θα με ρωτήσετε, “γιατί πολυτελείας;” και θα σας πω ότι έτσι τα χαρακτήρισε η Λευκή, για την οποία και τα έφτιαξα.  Η Λευκή είναι ένα γλυκίτατο πλάσμα, που τελευταία πειραματίζεται και μπαίνει στη λογική της κέτο διατροφής. Έτσι λοιπόν, δοκιμάζουμε συνταγές για να βρούμε αγαπημένες της γεύσεις που θα μπορεί να απολαμβάνει χωρίς να ξεφεύγει από το πρόγραμμά της.

Μια μέρα λοιπόν, μου ζήτησε να φτιάξουμε σοκολατάκια. Κάναμε μερικές δοκιμές, όλες της άρεσαν, αυτή όμως έχει γίνει η αγαπηένη της, εξού και ο τίτλος!

Τα σοκολατάκια αυτά φυσικά δεν έχουν ζάχαρη, δεν έχουν όμως και κανένα γλυκαντικό με θερμίδες και υδατάνθρακες, είναι λοιπόν κατάλληλα όχι μόνο για άτομα που κάνουν κέτο αλλά και για διαβητηκούς ή άλλους που προσέχουν την ευαισθησία τους στην ινσουλίνη ή προσέχουν την ημερήσια κατανάλωσή τους σε υδατάνθρακες. Επιπλέον, είναι φτιαγμένα με κακάο 100% και λάδι καρύδας. Απίστευτα αντιοξειδωτικά, μεταλλα και καλά λιπαρά που υποστηρίζουν και την προσπάθεια της απώλειας λίπους μιας και το λάδι καρύδας αυξάνει το μεταβολισμό μεταξύ όλων των άλλων. Σας έχω πει επανειλημμένα ότι είναι από τα αγαπημένα μου συστατικά και το χρησιοποιώ καθημερινά στο φαγητό και στα γλυκά μου.

Το θέμα του πόσο γλυκά τα θέλετε, είναι προσωπικό. Η Λευκή τα προτιμά πιο άγλυκα, εγώ τα θέλω πιο γλυκά. Αυτό μένει να το ρυθμίσετε εσείς δοκιμάζοντας. Στη συνταγή σας βάζω ένα περιθώριο για την ερυθριτόλη (ή τη sukrin gold). Ξεκινήστε με το ελάχιστο, ειδικά αν είστε λάτρης της μαύρης σοκολάτας, ή με το ανώτερο αν είστε γλυκατζήδες σαν εμένα.

Επίσης, αυτά τα σοκολατάκια γίνονται πολύ εύκολα, δε χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε μπεν μαρί, μόνο ένα κατσαρολάκι! Καλη επιτυχία!

(Visited 950 times, 1 visits today)


Ingredients

90γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο
50γρ άοσμο λάδι καρύδας
50-70γρ ερυθριτόλη (χτυπήστε την καλύτερα να είναι άχνη ή όσο γίνεται πιο αλεσμένη)
20γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα
20γρ χοντροκομμένα πεκάν

Steps

1
Done

Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά (εμένα το μάτι μου πάει μέχρι το 9 και το βάζω στο 2) βάλτε τις σταγόνες σοκολάτας, το λάδι καρύδας, την ερυθριτόλη και ανακατεύετε ανά διαστήματα για να βοηθήσετε όλη τη σοκολάτα και την ερυθριτόλη να λιώσουν.

2
Done

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό τηγανάκι, καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τα πεκαν και αφήστε τα στην άκρη.

3
Done

Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα και ανακατέψετε καλά το μείγμα, ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και μοιράζετε στις θήκες για τα σοκολατάκια. Ανάλογα με το μέγεθος των θηκών σας θα βγουν λιγότερα ή περισσότερα.

4
Done

Τοποθετήστε τις θήκες στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

5
Done

Βγάλτε τις θήκες και αφαιρέστε τα σοκολατάκια από μέσα. Διατηρούνται στο ψυγείο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Γιουβέτσι με γύρο (vegan)
next
Τραγανός κορμός σοκολάτας με φουντούκια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.