Ingredients
-
50γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
50-70γρ ερυθριτόλη (χτυπήστε την καλύτερα να είναι άχνη ή όσο γίνεται πιο αλεσμένη)
-
20γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα
-
20γρ χοντροκομμένα πεκάν
Και τώρα θα με ρωτήσετε, “γιατί πολυτελείας;” και θα σας πω ότι έτσι τα χαρακτήρισε η Λευκή, για την οποία και τα έφτιαξα. Η Λευκή είναι ένα γλυκίτατο πλάσμα, που τελευταία πειραματίζεται και μπαίνει στη λογική της κέτο διατροφής. Έτσι λοιπόν, δοκιμάζουμε συνταγές για να βρούμε αγαπημένες της γεύσεις που θα μπορεί να απολαμβάνει χωρίς να ξεφεύγει από το πρόγραμμά της.
Μια μέρα λοιπόν, μου ζήτησε να φτιάξουμε σοκολατάκια. Κάναμε μερικές δοκιμές, όλες της άρεσαν, αυτή όμως έχει γίνει η αγαπηένη της, εξού και ο τίτλος!
Τα σοκολατάκια αυτά φυσικά δεν έχουν ζάχαρη, δεν έχουν όμως και κανένα γλυκαντικό με θερμίδες και υδατάνθρακες, είναι λοιπόν κατάλληλα όχι μόνο για άτομα που κάνουν κέτο αλλά και για διαβητηκούς ή άλλους που προσέχουν την ευαισθησία τους στην ινσουλίνη ή προσέχουν την ημερήσια κατανάλωσή τους σε υδατάνθρακες. Επιπλέον, είναι φτιαγμένα με κακάο 100% και λάδι καρύδας. Απίστευτα αντιοξειδωτικά, μεταλλα και καλά λιπαρά που υποστηρίζουν και την προσπάθεια της απώλειας λίπους μιας και το λάδι καρύδας αυξάνει το μεταβολισμό μεταξύ όλων των άλλων. Σας έχω πει επανειλημμένα ότι είναι από τα αγαπημένα μου συστατικά και το χρησιοποιώ καθημερινά στο φαγητό και στα γλυκά μου.
Το θέμα του πόσο γλυκά τα θέλετε, είναι προσωπικό. Η Λευκή τα προτιμά πιο άγλυκα, εγώ τα θέλω πιο γλυκά. Αυτό μένει να το ρυθμίσετε εσείς δοκιμάζοντας. Στη συνταγή σας βάζω ένα περιθώριο για την ερυθριτόλη (ή τη sukrin gold). Ξεκινήστε με το ελάχιστο, ειδικά αν είστε λάτρης της μαύρης σοκολάτας, ή με το ανώτερο αν είστε γλυκατζήδες σαν εμένα.
Επίσης, αυτά τα σοκολατάκια γίνονται πολύ εύκολα, δε χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε μπεν μαρί, μόνο ένα κατσαρολάκι! Καλη επιτυχία!
Ingredients
90γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο | |
50γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
50-70γρ ερυθριτόλη (χτυπήστε την καλύτερα να είναι άχνη ή όσο γίνεται πιο αλεσμένη) | |
20γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα | |
20γρ χοντροκομμένα πεκάν |
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα και ανακατέψετε καλά το μείγμα, ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και μοιράζετε στις θήκες για τα σοκολατάκια. Ανάλογα με το μέγεθος των θηκών σας θα βγουν λιγότερα ή περισσότερα. |
4
Done
|
Τοποθετήστε τις θήκες στην κατάψυξη για 10 λεπτά. |
5
Done
|
Βγάλτε τις θήκες και αφαιρέστε τα σοκολατάκια από μέσα. Διατηρούνται στο ψυγείο. |