0 0
Λυχναράκια

Λυχναράκια

Features:
  • Diet Friendly
  • Freezer
  • Oven
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 26-28 λυχναράκια
  • Medium
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

As promised!!! Λυχναράκια ολικής με λάδι καρύδας και χωρίς λευκή ζάχαρη!!! Νομίζω ότι είναι απλά τέλεια, και μετά από πολλά χρόνια έφαγα αυτό το γλυκό που λατρεύω, μιας και έχω κόψει τη λευκή ζάχαρη και τα στερούμαι τελευταία, χαχα!

Πριν λίγες μέρες γυρίσαμε από τις διακοπές μας στην Κρήτη όπου περάσαμε υπέροχα! Πάντα όταν πηγαίνουμε εκεί φυσικά δοκιμάζουμε τοπικούς μεζέδες… όχι όμως και τοπικά γλυκά, μιας και όλα έχουν ζάχαρη… έτσι αποφάσισα να πειραματιστώ και να φτιάξω μία υγιεινή εκδοχή των αγαπημένων μας λυχναρακίων!!! Και η δοκιμή πέτυχε με την πρώτη και τη μοιράζομαι μαζί σας!!!

Δεν έχω να πω πολλά για αυτή τη συνταγή, μόνο ότι είναι εύκολη (δε χρειάζεται ούτε μίξερ!), γρήγορη και απολαυστική!!!

(Visited 163 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
400 γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής
16γρ baking powder
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
130γρ ζάχαρη ζαχαροκάλαμου άχνη (ακατέργαστη) ή ζάχαρη καρύδας άχνη
60 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας (εγώ προτιμώ άοσμο αλλά αν θέλετε και άρωμα καρύδας βάζετε ωμό)
1 αυγό χτυπημένο
60 ml γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
2 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/4 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500γρ γλυκιά μυζήθρα, καλά στραγγισμένη
30γρ ζάχαρη ζαχαροκάλαμου άχνη (ακατέργαστη) ή σιρόπι αγάβης
1 αυγό χτυπημένο (μισό στη γέμιση και μισό θα βάλουμε από πάνω)
λίγη κανέλα Κεϋλάνης (προαιρετικά)

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Για να φτιάξετε τη γέμιση λιώστε την μυζήθρα με το πιρούνι και προσθέστε την ζάχαρη ή την αγάβη και το 1/2 αυγό, και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Το άλλο μισό αυγό αφήστε το προς το παρόν στην άκρη.

2
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Χτυπήστε το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη, προσθέστε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια. Αν το γάλα σας είναι κρύο, ζεστάνετέ το λίγο για να μην παγώσει το λάδι καρύδας και δεν μπορέσετε να ζυμώσετε και να απλώσετε τη ζύμη σας.

3
Done

Ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι, ρίξτε το σταδιακά στο μπωλ με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη και στη συνέχεια ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.

4
Done

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε στρόγγυλα κομμάτια με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή ενός ποτηριού, σε διάμετρο περίπου 8-9 εκ.

5
Done

Βάλτε στο κέντρο ένα γεμάτο κ.γ. γέμιση και αρχίστε σιγά σιγά να κάνετε τις πιέτες γύρω γύρω.

6
Done

Όταν έχετε φτιάξει όλα τα λυχναράκια και είναι στο ταψί (καλύτερα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί), μοιράστε το μισό αυγό που έχετε στην άκρη πάνω στο κέντρο τους. Πασπαλίστε λίγη κανέλα (προαιρετικά).

7
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο. Αν έχετε δύο ταψιά, αλλάξτε τα θέση στη μέση του χρόνου ψησίματος. Αφήστε να κρυώσουν σε μία σχάρα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τυροπιτάκια χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)
next
Πιτάκια αμυγδάλου (keto bread) ή πίτα για σάντουιτς χωρίς γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.