0 0
Mac’no’cheese!

Mac’no’cheese!

Mac'No'Cheese!
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 30 mins
  • Serves 4-6
  • Εύκολο

Ingredients

Όχι, όχι δε διαβάζετε λάθος! To Mac’n’Cheese είναι κλασικό αμερικάνικο πιάτο μεν, πεντανόστιμο δε! Κοφτά μακαρόνια τυλιγμένα με λιωμένο τυρί!!! Το δικό μας όμως είναι «no» cheese γιατί δεν περιέχει τυρί, είναι λοιπόν νηστίσιμο και vegan! Κι αυτό γιατί η πρόκληση είναι, πώς να το τρώμε χωρίς να μας τρώει, χαχαχα! Με δυο απλές κινήσεις, θα μπορείτε να το απολαμβάνετε χωρίς τύψεις και χωρίς να παχαίνετε. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο χορταστικό, λόγω των υλικών που περιέχει, που δε θα μπορείτε να φάτε πολύ. Οι θερμίδες του δε, είναι θερμίδες που το σώμα θα αξιοποιήσει άμεσα δίνοντας σας ενέργεια και ευεξία.

Αντί για τα κλασικά μακαρόνια από σιτάρι, θα προτιμήσουμε μακαρόνια από σπέλτα, ή αλλιώς ντίνκελ, αλεύρι που έχει λίγο λιγότερες θερμίδες από το αλεύρι σταριού ολικής και λίγο υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.  Είναι εύκολο στην πέψη αν και έχει λιγότερες φυτικές ίνες από το σιτάρι.  Είναι πολύ πιο ελαφρύ και θα παρατηρήσετε ότι χωνεύεται πιο γρήγορα.  Ακόμα και το ολικής, δεν είναι καθόλου βαρύ. Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου, φωσφόρου και καλίου που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αντί για τυρί φτιάχνουμε μία σάλτσα πλούσια σε πρωτεΐνη, γιατί η βάση της είναι τα κάσιους, αλλά και πολλές φυτικές ίνες γιατί περιέχει… κόκκινη πιπεριά φλωρίνης! Απίστευτο, ε; Κι όμως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Το «τυρί» μας φτιάχνεται για άλλη μία φορά με ένα από τα αγαπημένα μου υλικά, πλούσιο σε βιταμίνες Β και άλλα πολύτιμα ιχνοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία, τη Διατροφική Μαγιά.

Εγώ συνήθως συνδυάζω αυτό το πιάτο με σαλάτα ψητών λαχανικών, γι’ αυτό και έβαλα στο πιάτο μου και μερικά κολοκυθάκια. Ταιριάζει με όλες τις σαλάτες όμως, μιας και πρόκειται για αγαπημένα ζυμαρικά!

Η σάλτσα διατηρείται έως και 1 εβδομάδα, προτιμήστε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγή δοχεία ή δοχεία σιλικόνης… αν περισσέψει καθόλου!!!

 

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 370 times, 1 visits today)


Ingredients

1 πακέτο κοφτό μακαρόνι ντίνκελ ή ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
1 1/3 κούπα κάσιους ωμά μουλιασμένα
2 2/3 κούπες νερό
3/4 κούπας ψημένες πιπεριές φλωρίνης μπορείτε να ψήσετε τις δικές σας ή να αγοράσετε έτοιμες σε βάζο
4 κοφτές κ.σ. σκόνη Διατροφική Μαγιά ή λίγο περισσότερο αν έχετε νιφάδες
4 κοφτές κ.σ. corn flour
4 κ.σ. μηλόξυδο
3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα αν δεν έχετε προσθέστε ένα κουταλάκι γλυκιά πάπρικα επιπλέον
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μία πρέζα πιπέρι καγιέν προαιρετικά αν το θέλετε λίγο καυτερό

Βήματα

1
OK!

Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, στραγγίστε τα. Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήστε τα στην κατσαρόλα.

2
OK!

Στον επεξεργαστή τροφίμων, ξεκινήστε χτυπώντας καλά τα κάσιους με τις πιπεριές προσθέτοντας λίγο λίγο νερό.

3
OK!

Μόλις γίνουν μία ομοιγενής πάστα, ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε ξανά.

4
OK!

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μη σβολιάσει, μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού όπου και θα πήξει.

5
OK!

Ρίξτε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά με την κουτάλα. Αν θέλετε πιο αραιή τη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι.

6
OK!

Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Καρυδάτα μπισκότα
επόμενο
Bounty

2 Σχόλια Hide Comments

Πες μου τη γνώμη σου, δίνουν μία ιδιαίτερα «πικάντικη» γεύση, διακριτική όμως ταυτόχρονα και πολύ νόστιμη! Κάνουν και λίγο πιο πορτοκαλί το χρώμα!

Σχολιάστε