Ingredients
-
1 πακέτο κοφτό μακαρόνι ντίνκελή ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
-
1 1/3 κούπα κάσιους ωμά μουλιασμένα
-
2 2/3 κούπες νερό
-
3/4 κούπας ψημένες πιπεριές φλωρίνηςμπορείτε να ψήσετε τις δικές σας ή να αγοράσετε έτοιμες σε βάζο
-
4 κοφτές κ.σ. σκόνη Διατροφική Μαγιάή λίγο περισσότερο αν έχετε νιφάδες
-
4 κοφτές κ.σ. corn flour
-
4 κ.σ. μηλόξυδο
-
3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικααν δεν έχετε προσθέστε ένα κουταλάκι γλυκιά πάπρικα επιπλέον
-
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
μία πρέζα πιπέρι καγιένπροαιρετικά αν το θέλετε λίγο καυτερό
Όχι, όχι δε διαβάζετε λάθος! To Mac’n’Cheese είναι κλασικό αμερικάνικο πιάτο μεν, πεντανόστιμο δε! Κοφτά μακαρόνια τυλιγμένα με λιωμένο τυρί!!! Το δικό μας όμως είναι “no” cheese γιατί δεν περιέχει τυρί, είναι λοιπόν νηστίσιμο και vegan! Κι αυτό γιατί η πρόκληση είναι, πώς να το τρώμε χωρίς να μας τρώει, χαχαχα! Με δυο απλές κινήσεις, θα μπορείτε να το απολαμβάνετε χωρίς τύψεις και χωρίς να παχαίνετε. Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο χορταστικό, λόγω των υλικών που περιέχει, που δε θα μπορείτε να φάτε πολύ. Οι θερμίδες του δε, είναι θερμίδες που το σώμα θα αξιοποιήσει άμεσα δίνοντας σας ενέργεια και ευεξία.
Αντί για τα κλασικά μακαρόνια από σιτάρι, θα προτιμήσουμε μακαρόνια από σπέλτα, ή αλλιώς ντίνκελ, αλεύρι που έχει λίγο λιγότερες θερμίδες από το αλεύρι σταριού ολικής και λίγο υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Είναι εύκολο στην πέψη αν και έχει λιγότερες φυτικές ίνες από το σιτάρι. Είναι πολύ πιο ελαφρύ και θα παρατηρήσετε ότι χωνεύεται πιο γρήγορα. Ακόμα και το ολικής, δεν είναι καθόλου βαρύ. Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου, φωσφόρου και καλίου που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Αντί για τυρί φτιάχνουμε μία σάλτσα πλούσια σε πρωτεΐνη, γιατί η βάση της είναι τα κάσιους, αλλά και πολλές φυτικές ίνες γιατί περιέχει… κόκκινη πιπεριά φλωρίνης! Απίστευτο, ε; Κι όμως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Το “τυρί” μας φτιάχνεται για άλλη μία φορά με ένα από τα αγαπημένα μου υλικά, πλούσιο σε βιταμίνες Β και άλλα πολύτιμα ιχνοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία, τη Διατροφική Μαγιά.
Εγώ συνήθως συνδυάζω αυτό το πιάτο με σαλάτα ψητών λαχανικών, γι’ αυτό και έβαλα στο πιάτο μου και μερικά κολοκυθάκια. Ταιριάζει με όλες τις σαλάτες όμως, μιας και πρόκειται για αγαπημένα ζυμαρικά!
Η σάλτσα διατηρείται έως και 1 εβδομάδα, προτιμήστε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγή δοχεία ή δοχεία σιλικόνης… αν περισσέψει καθόλου!!!
Ingredients
1 πακέτο κοφτό μακαρόνι ντίνκελ | |
1 1/3 κούπα κάσιους ωμά μουλιασμένα | |
2 2/3 κούπες νερό | |
3/4 κούπας ψημένες πιπεριές φλωρίνης | |
4 κοφτές κ.σ. σκόνη Διατροφική Μαγιά | |
4 κοφτές κ.σ. corn flour | |
4 κ.σ. μηλόξυδο | |
3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά | |
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα | |
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
μία πρέζα πιπέρι καγιέν |
Steps
1
Done
|
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, στραγγίστε τα. Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήστε τα στην κατσαρόλα. |
2
Done
|
Στον επεξεργαστή τροφίμων, ξεκινήστε χτυπώντας καλά τα κάσιους με τις πιπεριές προσθέτοντας λίγο λίγο νερό. |
3
Done
|
Μόλις γίνουν μία ομοιγενής πάστα, ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε ξανά. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Ρίξτε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά με την κουτάλα. Αν θέλετε πιο αραιή τη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι. |
6
Done
|
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό. |
2 Comments Hide Comments
κ εγώ φτιάχνω πολύ συχνά το πιάτο που μας προτείνεις σήμερα. χωρίς όμως τις πιπεριές . θα δοκιμάσω όμως σίγουρα και τη δική σου εκδοχή!!
Πες μου τη γνώμη σου, δίνουν μία ιδιαίτερα “πικάντικη” γεύση, διακριτική όμως ταυτόχρονα και πολύ νόστιμη! Κάνουν και λίγο πιο πορτοκαλί το χρώμα!