0 0
Μανιταρόσουπα με ταχινολέμονο

Μανιταρόσουπα με ταχινολέμονο

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Multi
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 20-30 min
  • Medium

Ingredients

Μία απολαυστική σούπα για τα κρύα βράδια του χειμώνα ή αντί… μαγειρίτσας το Πάσχα! Αντί για αυγολέμονο χρησιμοποιούμε “ταχινολέμονο” που μπορεί να μπει και σε οποιαδήποτε άλλη σούπα για να αποφύγουμε το αυγό, σε περιόδους όπως η νηστεία.  Η συνταγή αυτή είναι ένας συνδυασμός δύο αγαπημένων μου,  της μαμάς μου και της κουμπάρας μου!  Η μαμά μου την έφτιαχνε με αυγολέμονο, και ήταν πεντανόστιμη έτσι κι αλλιώς.  Όταν όμως ένα Πάσχα, φιλοξενούμενη της αγαπημένης μου Άρτεμης, δοκίμασα τη δική της, όπου χρησιμοποιεί ταχινολέμονο για να αποφύγει το αυγό, ενθουσιάστηκα!  Συνδύασα λοιπόν τα λίγα και εύκολα υλικά της μαμάς με την ιδιαίτερη πινελιά της κουμπάρας μου, και σας παρουσιάζω την πανεύκολη, γρήγορη και απλή αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμη μανιταρόσουπα με ταχινολέμονο!

Η γεύση της είναι χαρακτηριστική λόγω του ταχινιού, αν λοιπόν δε σας αρέσει το ταχίνι θα σας πρότεινα να την κάνετε με αυγολέμονο.  Απλή, με πολύ λίγες θερμίδες και πολύ γεύση θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας σούπες.

Εύκολη στην παρασκευή, αφού αρκεί να ψιλοκόψουμε τα υλικά και να τα ρίξουμε στην κατσαρόλα, δε χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό ή πολύ ώρα στην κουζίνα.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.009 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κιλό μανιτάρια (ψιλοκομμένες φέτες)
3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (ή δύο αν είναι μεγάλα), ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών (ή ένα κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε)
300γρ ταχίνι ολικής
1-2 λεμόνια (το χυμό) ή και παραπάνω αν το προτιμάτε πιο ξινό
αλάτι
πιπέρι
βότανα της επιλογής σας πχ. ρίγανη, θυμάρι, κόλιανδρο (προαιρετικά, είναι πολύ νόστιμη και χωρίς άλλα μυρωδικά)

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

Αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

2
Done

Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

3
Done

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόνη λαχανικών και τα βότανα (αν θέλουμε). Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά.

4
Done

Μειώνουμε τη φωτιά (στο 1-2) και χωρίζουμε περίπου 2 κούπες νερό, να κρυώσουν λίγο.

5
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΙΝΟΛΕΜΟΝΟ

Βάζουμε 1 κούπα κρύο νερό (βρύσης, όχι παγωμένο από το ψυγείο) στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ταχίνι. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

6
Done

Προσθέτουμε λίγο λίγο χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά.

7
Done

Προσθέτουμε λίγο λίγο από το νερό που έχουμε ξεχωρίσει και ξαναχτυπάμε.

8
Done

Ρίχνουμε το ταχινολέμονο στη σούπα και κουνάμε λίγο την κατσαρόλα δεξιά αριστερά, ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ. Σβήνουμε το μάτι τελείως, και αφήνουμε τη σούπα για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

9
Done

Σερβίρουμε με 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο ανά μερίδα.



Extra Tips

  • Μπορείτε να προσαρμόσετε το νερό της σούπας όσο πηχτή ή αραιή τη θέλετε εσείς.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ρύζι, κινόα ή κεχρί.
  • Προσαρμόζετε την ποσότητα του ταχινιού και λεμονιού ανάλογα με τα γούστα σας.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μαλακά μπισκότα βρώμης με σταφίδες και μαστίχα
next
Απλό Καλοκαιρινό Κυριακάτικο Σούσι

2 Comments Hide Comments

Ποση ποσοτητα νερου βαζουμε για να βρασει η σουπα?? Δεν το λετε… και θα την κανω αυριο το βραδι… ΣΟΣ

Εγώ βάζω ποσότητα νερού ίσα ίσα να καλυφθούν τα υλικά, την προτιμώ πιο πηχτή γενικά, αν εσείς θέλετε όμως προσθέτετε περισσότερο.

Γράψτε απάντηση στο Goji Mary Ακύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.