Ingredients
-
1.5 κιλό πατάτες (καθαρισμένες)
-
120γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας ή αιγοπρόβειο βούτυρο grass-fed
-
50γρ διατροφική μαγιά προαιρετικά, αν θέλετε να έχει γεύση τυριού
-
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Ο πουρές είναι αγαπημένο φαγητό, και λέω φαγητό και όχι συνοδευτικό γιατί εγώ έτσι τον τρώω! Μου αρέσει τόσο πολύ που δε θέλω να το συνδυάσω με τίποτα άλλο! Φυσικά είναι όμως ιδανικό συνοδευτικό για κρέας ή κοτόπουλο αν τρώτε ή ακόμα και για θαλασσινά.
Και είναι και πολύ εύκολο να τον φτιάξετε, αρκεί να έχετε τα σωστά ΚΑΛΑ υλικά! Μπορείτε να τον κάνετε με λάδι καρύδας ή βούτυρο. Στην περίπτωση του λαδιού καρύδας, προτιμήστε το άοσμο καθώς το ωμό θα αλλοιώσει τη γεύση του και νομίζω ότι πουρές με άρωμα καρύδας δε θα είναι και πολύ νόστιμος… Αν τρώτε γαλακτοκομικά και θέλετε να βάλετε βούτυρο, προτιμήστε ένα ποιοτικά καλό βούτυρο, με κορυφαίο το αιγοπρόβειο βούτυρο από ζώα που τρέφονται μόνο με χορτάρι (grass-fed) ή ότι πιο κοντά μπορείτε να βρείτε σε αυτό, πχ βιολογικό πρόβειο ή κατσικίσιο βούτυρο. Χρησιμοποιήστε καλό θαλασσινό φυσικό αλάτι, χωρίς χημικά ή πρόσθετα.
Αν θέλετε ο πουρές σας να είναι “διαίτης” χρησιμοποιήστε το λάδι καρύδας μιας και μας βοηθά να αυξήσουμε τις καύσεις και το μεταβολισμό μας. Μέρος του λίπους του δεν απορροφάται αλλά χρησιμοποιείται άμεσα για ενέργεια, ενώ έχει και πολλά ευεργετικά συστατικά όπως το λαυρικό οξύ, ουσία που υπάρχει και στο μητρικό γάλα και δεν παίρνουμε από πουθενά αλλού. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιυϊκή δράση ενώ βοηθά και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, σημαντικό ειδικά για τα παιδιά μας που είναι στην ανάπτυξη.
Ingredients
1.5 κιλό πατάτες (καθαρισμένες) | |
120γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας ή αιγοπρόβειο βούτυρο grass-fed | |
αλάτι, πιπέρι | |
50γρ διατροφική μαγιά προαιρετικά, αν θέλετε να έχει γεύση τυριού | |
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα |
Steps
1
Done
|
Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες για να βράσουν πιο γρήγορα. Τις βράζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τελείως (δοκιμάζετε με ένα πιρούνι). |
2
Done
|
Στραγγίζετε το νερό από την κατσαρόλα. Πατάτε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ, προσθέτετε το λάδι καρύδας ή το βούτυρο, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. |
3
Done
|
Αν θέλετε προσθέτετε τη διατροφική μαγιά στο τέλος και ανακατεύετε πάλι για να ομοιογενοποιηθεί ο πουρές σας. |
4
Done
|
Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και επιπλέον πιπεράκι αν θέλετε! |