0 0
Μελιτζανοκεφτέδες με κινόα (& τζατζίκι)

Μελιτζανοκεφτέδες με κινόα (& τζατζίκι)

Eggplant quinoa patties with tzatziki
Features:
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Vegetarian
  • Serves 25 κεφτεδάκια περίπου
  • Medium
  • 200 C

Ingredients

  • Υλικά για τους κεφτέδες:
  • Υλικά για το τζατζίκι:

Κεφτέδες… αγαπημένο πιάτο, με ντοματούλα και πατάτες!  Ναι, και μετά να ανεβαίνετε στη ζυγαριά και να καταριέστε τη Goji Mary!  Όχι! Οι δικοί μας κεφτέδες είναι αλλιώτικοι, μπορείτε να φάτε όσους θέλετε (θα σκάσετε με 5-6, εγώ τόσους καταφέρνω), γιατί είναι πολύ χαμηλοί σε θερμίδες και πλούσιοι σε πρωτεΐνη.  Κύριο συστατικό που τους δίνει και το όνομά τους είναι η μελιτζάνα, όμως σίγουρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με όποιο άλλο λαχανικό θέλετε.  Δοκιμάστε, πειραματιστείτε και δώστε και σε μένα ιδέες!  Είναι, λοιπόν, πολύ πλούσιοι σε φυτικές ίνες, έχουν επίσης κινόα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά και αυγό, που μπορείτε όμως να παραλείψετε αν ακολουθείτε vegan διατροφή (όπως και το τυρί επίσης), αντικαθιστώντας το με αυγό λιναρόσπορου.  Εδώ συνδυάζονται με τζατζίκι, μπορείτε όμως να τους βάλετε απλά στο τραπέζι, σαν έξτρα ορεκτικό!  Ξέχασα να σας πω, ότι είναι και εντελώς-τελείως (που λέει και η αγαπημένη μου πεθερά για έμφαση) FAT FREE!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 350 times, 1 visits today)


Ingredients

Υλικά για τους κεφτέδες:
1 μικρό ή ½ μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μέτριες μελιτζάνες (περίπου 300γρ), ψιλοκομμένες στο μούλτι ή και έτοιμες ψημένες, όπως τις ψήνουμε για μελιτζανοσαλάτα
125γρ κινόα
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρά
70γρ κατσικίσιο τυρί τριμμένο με το χέρι
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. βεγγέτα χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα
50γρ ψίχουλα ψωμιού ζέας ή αλεύρι αμυγδάλου για gluten free επιλογή
λίγο πιπέρι
Υλικά για το τζατζίκι:
2 κεσεδάκια πρόβειο γιαούρτι (2 των 220γρ)
1 κοφτό κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. βεγγέτα χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα
1 μέτριο αγγούρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Βράστε την κινόα σε μία κατσαρόλα με λίγο αλάτι. Στραγγίστε. (μπορείτε να τη βάλετε και ωμή, απλά ίσως να την καταλαβαίνετε στο μάσημα)

2
Done

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώστε με το χέρι σε ένα μεγάλο μπωλ ανάμειξης.

3
Done

Αφήστε για 15’, να τραβήξει το ψωμί λίγα από τα υγρά.

4
Done

Ξεχωρίστε με ένα κουτάλι της σούπας μερίδες και τοποθετήστε τις σε μία επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί. Με τη βοήθεια του κουταλιού στρογγυλέψτε αν χρειάζεται.

5
Done

Ψήστε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μετά γυρίστε τους και ψήστε για άλλα 20’ ή μέχρι να ροδίσουν.

6
Done

Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατέψτε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για το τζατζίκι εκτός από το λάδι.

7
Done

Ρίξτε λίγο λάδι πάνω από το τζατζίκι όταν το σερβίρετε για γαρνιτούρα.



Extra Tips

  • Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Αγγουροντομάτα με σχοινόπρασο και γλιστρίδα
next
Κόκκινες φακές με κουρκουμά και τζίντζερ

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.