Ingredients
-
150 γρ. all bran χωρίς ζάχαρη
-
115 γρ. φουντούκια ψημένα
-
60 γρ. αμύγδαλα
-
15γρ σκούρο κακάο
-
200γρ σιρόπι αγάβης
-
110γρ. φουντουκοβούτυρο
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας ή 1 σταγονα έλαιο βανίλιας
Επειδή λατρεύω τη γεύση της πραλίνας φουντουκιού με κακάο (μερέντα, nutella ή όπως αλλιώς τη λένε!), και μιας και έχουμε πια τη δική μας γευστική και απολαυστική, υγιεινή μερέντα, σκέφτηκα ότι ίσως να μπορούμε να έχουμε και μπισκοτάκια, με γεύση μερέντας! Μετά από δοκιμές και αλλαγές αναλογιών και υλικών, κατέληξα στην εκδοχή που μου άρεσε περισσότερο.
Ιδού, λοιπόν, τα απολαυστικά, υγιεινά και πεντανόστιμα Merendocookies!!!
Ingredients
150 γρ. all bran χωρίς ζάχαρη | |
115 γρ. φουντούκια ψημένα | |
60 γρ. αμύγδαλα | |
15γρ σκούρο κακάο | |
200γρ σιρόπι αγάβης | |
110γρ. φουντουκοβούτυρο | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας ή 1 σταγονα έλαιο βανίλιας |
Steps
1
Done
|
Χτυπάμε τα all bran στο μούλτι (να γίνουν σαν αλεύρι). |
2
Done
|
Χτυπάμε τα φουντούκια στο μούλτι (λίγο λιγότερο, να μη γίνουν τελείως σκόνη). |
3
Done
|
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι, λίγο, να μείνουν πιο χοντροκομμένα. |
4
Done
|
Ανακατεύουμε το αλεύρι “all bran”, τα φουντούκια και αμύγδαλα, τη βανίλια (αν βάλετε σποράκια αλλιώς το έλαιο θα το βάλετε παρακάτω στα υγρά υλικά) και το κακάο. |
5
Done
|
Ανακατεύουμε το φουντουκοβούτυρο με το μέλι σε άλλο μπωλ. |
6
Done
|
Ενώνουμε τα δύο μείγματα (στεγνά/υγρά υλικά). |
7
Done
|
Ανακατεύουμε πολύ καλά, στην αρχή με ένα κουτάλι, στο τέλος με το χέρι. |
8
Done
|
Πλάθουμε τα μπισκότα στρόγγυλα περίπου 3 εκ. σε διάμετρο, και 3-4 χιλιοστά σε ύψος. |
9
Done
|
Ψήνουμε στους 170°C (χωρίς αέρα) για 20-25’. |
Extra Tips
- Αν θέλουμε να στεγνώσουν τελείως μπορούμε να τα βάλουμε μετά στον αέρα στους 100°C για 20-30’ αναποδογυρίζοντάς τα.
- Κρυώνοντας σκληραίνουν λίγο περισσότερο από ότι όταν τα πρωτοβγάζετε από το φούρνο.
- Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ για 3-4 εβδομάδες.
2 Comments Hide Comments
φαίνονται πολύ γευστικά! θα μπορούσα αντί για all bran να χρησιμοποιήσω την κλασσική βρώμη? ή ακόμα καλύτερα αλεύρι βρώμης?? ευχαριστώ
Φαντάζομαι πως ναι, δεν το έχω δοκιμάσει, απλά θα είναι λίγο πιο διαφορετική η υφή τους, γιατί το all bran είναι πιο “τραχύ”. Είμαι σίγουρη πάντως πώς νόστιμα θα είναι!