Merendo-Cookies

Merendo-Cookies

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 20-25 min
  • Serves 40
  • Easy
  • 170F

Επειδή λατρεύω τη γεύση της πραλίνας φουντουκιού με κακάο (μερέντα, nutella ή όπως αλλιώς τη λένε!), και μιας και έχουμε πια τη δική μας γευστική και απολαυστική, υγιεινή μερέντα, σκέφτηκα ότι ίσως να μπορούμε να έχουμε και μπισκοτάκια, με γεύση μερέντας!  Μετά από δοκιμές και αλλαγές αναλογιών και υλικών, κατέληξα στην εκδοχή  που μου άρεσε περισσότερο.

Ιδού, λοιπόν, τα απολαυστικά, υγιεινά και πεντανόστιμα Merendocookies!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.089 times, 1 visits today)


Steps

1
Done

Χτυπάμε τα all bran στο μούλτι (να γίνουν σαν αλεύρι).

2
Done

Χτυπάμε τα φουντούκια στο μούλτι (λίγο λιγότερο, να μη γίνουν τελείως σκόνη).

3
Done

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι, λίγο, να μείνουν πιο χοντροκομμένα.

4
Done

Ανακατεύουμε το αλεύρι “all bran”, τα φουντούκια και αμύγδαλα, τη βανίλια (αν βάλετε σποράκια αλλιώς το έλαιο θα το βάλετε παρακάτω στα υγρά υλικά) και το κακάο.

5
Done

Ανακατεύουμε το φουντουκοβούτυρο με το μέλι σε άλλο μπωλ.

6
Done

Ενώνουμε τα δύο μείγματα (στεγνά/υγρά υλικά).

7
Done

Ανακατεύουμε πολύ καλά, στην αρχή με ένα κουτάλι, στο τέλος με το χέρι.

8
Done

Πλάθουμε τα μπισκότα στρόγγυλα περίπου 3 εκ. σε διάμετρο, και 3-4 χιλιοστά σε ύψος.

9
Done

Ψήνουμε στους 170°C (χωρίς αέρα) για 20-25’.



Extra Tips

  • Αν θέλουμε να στεγνώσουν τελείως μπορούμε να τα βάλουμε μετά στον αέρα στους 100°C για 20-30’ αναποδογυρίζοντάς τα.
  • Κρυώνοντας σκληραίνουν λίγο περισσότερο από ότι όταν τα πρωτοβγάζετε από το φούρνο.
  • Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ για 3-4 εβδομάδες.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
next
Ομελέτα χωρίς αυγά! ή αλλιώς… Τοφουλέτα!!!

2 Comments Hide Comments

φαίνονται πολύ γευστικά! θα μπορούσα αντί για all bran να χρησιμοποιήσω την κλασσική βρώμη? ή ακόμα καλύτερα αλεύρι βρώμης?? ευχαριστώ

Φαντάζομαι πως ναι, δεν το έχω δοκιμάσει, απλά θα είναι λίγο πιο διαφορετική η υφή τους, γιατί το all bran είναι πιο “τραχύ”. Είμαι σίγουρη πάντως πώς νόστιμα θα είναι!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.