Ingredients
-
340γρ απύρηνους βασιλικούς χουρμάδες
-
120γρ λευκό αμυγδαλοβούτυρο
-
1/6 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας ή 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
25γρ σκούρο κακάο
-
25-30 ψημένα αμύγδαλα
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
10γρ αλεύρι αμυγδάλου
-
λίγο σκούρο κακάο
-
ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας στο μούλτι
Μπουκίτσες σοκολάτας με αμύγδαλο στη μέση… απλά τέλειο! Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για να μη στερείστε αλλά και για να κεράσετε τους φίλους σας σε ένα τραπέζι ή μία γιορτή! Τα λέμε σοκολατάκια γάλακτος αλλά δεν έχουν γάλα. Αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε το αμυγδαλοβούτυρο που σπάει λίγο τη γεύση του μπίτερ κακάου και δένει απόλυτα με το ψημένο αμύγδαλο στη μέση.
Αυτά τα σοκολατάκια εκτός από νόστιμα είναι και πολύ υγιεινά φυσικά! Γεμάτα με ασβέστιο και πλούσια σε πρωτεΐνη από τα αμύγδαλα και το βούτυρο, αλλά και με πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά από το κακάο, είναι ένα γλυκό που θα τρώτε όχι απλά χωρίς τύψεις αλλά και με θέρμη!
Πιο συγκεκριμένα ειδικά για τα αμύγδαλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μας προσφέρουν:
Βιταμίνη Ε: Έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τον οργανισμό μας από πολλές εκφυλιστικές ασθένειες.
Μαγνήσιο και κάλιο: Συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας ανάλατων ξηρών καρπών μπορεί να επιδράσει θετικά στην υπέρταση.
Πρωτεΐνη: Αποτελεί δομικό συστατικό των μυών, των τριχών και των νυχιών.
Φυτικές ίνες: Είναι σημαντικές για τη ρύθμιση της απορρόφησης λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα, όπως επίσης και την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.
Ασβέστιο και φώσφορος: Συμβάλλουν στη δημιουργία υγιών και γερών οστών και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Τα αμύγδαλα μπορούν να αποτελέσουν πηγή ασβεστίου σε περιόδους νηστείας όπου το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν καταναλώνονται.
Σίδηρος: Είναι αναγκαίος για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης (συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Τα αμύγδαλα περιέχουν σίδηρο με χαμηλή απορρόφηση. Όμως ο συνδυασμός των αμυγδάλων με τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C (πχ ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι) οδηγεί σε αύξηση της απορρόφησης ειδικά σε περιόδους νηστείας όπου τρόφιμα όπως το κρέας, το συκώτι (πλούσιες πηγές σιδήρου) δεν καταναλώνονται.
Μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Είναι τα καλά λιπαρά που συμβάλλουν στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα, αν αντικαταστήσουν τα κορεσμένα λιπαρά.
Είναι τόσο εύκολα που μέχρι και τα παιδιά μπορούν να τα φτιάξουν. Λίγα λεπτά φτάνουν για να συνθέσετε μία πιατέλα με διαφορετική εμφάνιση (κάνοντας διάφορους συνδυασμούς στην επικάλυψή τους) και εντυπωσιακή γεύση!
Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr .
Ingredients
340γρ απύρηνους βασιλικούς χουρμάδες | |
120γρ λευκό αμυγδαλοβούτυρο | |
1/6 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας ή 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
25γρ σκούρο κακάο | |
25-30 ψημένα αμύγδαλα | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ |
|
10γρ αλεύρι αμυγδάλου | |
λίγο σκούρο κακάο | |
ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας στο μούλτι |
Steps
1
Done
|
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μία κολώδης σφιχτή μάζα (1 λεπτό περίπου). |
2
Done
|
Ξεχωρίζετε μία μικρή ποσότητα κάθε φορά, πλάστε το σοκολατάκι και βάλτε μέσα ένα αμύγδαλο. |
3
Done
|
Ντύστε τα με την επικάλυψη της αρεσκείας σας. Διατηρήστε τα στο ψυγείο (θα σκληρύνουν λίγο όταν κρυώσουν). |