Ingredients
-
1/2 κούπα Χυμός πορτοκαλιού ή γάλα καρύδας (ή άλλο φυτικό γάλα)
-
2-3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
-
50γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
Λίγα καρύδια σπασμέναΠροαιρετικό
-
3/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
10 γρ. Baking Powder
-
1/2 Μπανάνα πολτοποιημένη ή 1 αυγό
-
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
2 μεγάλα ή 3 μεσαία Μήλα
-
1/2 κ.γ. κανέλα ΚεϋλάνηςΚαι λίγο ακόμη για πασπάλισμα από πάνω
-
1 1/2 κούπα περίπου αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
3-4 κ.σ. μέλιΑνάλογα με το γούστο μας
Αγαπημένο γλυκό και εύκολο γλυκό που πρέπει να υπάρχει στο βιβλίο συνταγών κάθε σπιτιού! Εδώ έχουμε μία vegan έκδοση της κλασικής μηλόπιτας, που είναι όχι μόνο πιο θρεπτική, καθώς περιέχει λάδι και ζάχαρη καρύδας και μέλι, αλλά και πολύ νόστιμη, δεν της λείπει τίποτα σε γεύση! Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
Ingredients
1/2 κούπα Χυμός πορτοκαλιού ή γάλα καρύδας (ή άλλο φυτικό γάλα) | |
2-3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας | |
50γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
Λίγα καρύδια σπασμένα | |
3/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
10 γρ. Baking Powder | |
1/2 Μπανάνα πολτοποιημένη ή 1 αυγό | |
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
2 μεγάλα ή 3 μεσαία Μήλα | |
1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης | |
1 1/2 κούπα περίπου αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
3-4 κ.σ. μέλι |
Steps
1
Done
|
Στο ταψί ή το πυρέξ αλείφουμε λίγο από το λάδι στον πάτο και τα πλαϊνά. |
2
Done
|
Πασπαλίζουμε γύρω γύρω και κάτω με τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγη κανέλα. Αν βάλετε καρύδια, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε αυτό το στάδιο, ή αλλιώς στο σερβίρισμα. |
3
Done
|
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού. Αν μείνουν κενά ανάμεσα, τρίβουμε το υπόλοιπο των μήλων και γεμίζουμε ανάμεσα. |
4
Done
|
Για τη ζύμη ξεκινάμε ανακατεύοντας πρώτα τα στεγνά υλικά μεταξύ τους. |
5
Done
|
Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και τελευταία το αλεύρι και το μέλι λίγο-λίγο ενώ η ζύμη δουλεύεται στο μίξερ. |
6
Done
|
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα. |
7
Done
|
Extra Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε διπλή δόση βουτύρου και ζάχαρης καρύδας στον πάτο για έξτρα καραμέλα!
- Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το ταψί αφού κρυώσει καλά.
- Μπορείτε να φτιάξετε και ατομικά μηλοπιτάκια για πάρτυ ή κεράσματα χρησιμοποιώντας τις θήκες των muffins!