Ingredients
-
20γρ σκούρο κακάο
-
12 σταγόνες αιθέριου ελαίου μένταςή και περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το γούστο σας
-
5-6 κ.σ. ωμό φυστίκι Αιγίνηςψιλοκομμένο
Νομίζω ότι η σοκολάτα μου αρέσει σε όλες τις μορφές της…! Κρέμα, μπάρα, σε προφιτερόλ, σε δημητριακά, σε σοκολατάκια και ό,τι άλλο υπάρχει!
Ευτυχώς είναι από τα πιο αντιοξειδωτικά τρόφιμα και έτσι την τρώω απενοχοποιημένη. Το κακάο είναι από τις τροφές που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, εμποδίζουν την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Πείτε μου υπάρχει καλύτερη πρόληψη?!
Εκτός όμως από το κακάο, σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε αιθέριο έλαιο μέντας. Τα αιθέρια έλαια είναι ουσίες πραγματικά φάρμακα για τον οργανισμό, αφού τους έχει αποδωθεί μέχρι και αντικαρκινική δράση. Όλοι έχουμε ακούσει για την “Αρωματοθεραπεία”, αυτή λοιπόν αφορά την επιστήμη της χρήσης των αιθέριων ελαίων για διάφορες παθήσεις του οργανισμού, τη βελτίωση της ενέργειας και της διάθεσης αλλά την υποστήριξη ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπου μπορούν να ενισχύσουν τις θεραπείες στις οποίες υπόκεινται λειτουργώντας βοηθητικά. Συγκεκριμένα μερικές από τις ιδιότητες του αιθέριου έλαιου της μέντας είναι:
- καταπραϋνει τον πόνο στο στομάχι
- βελτιώνει συμπτώματα που έχουν να κάνουν με το πεπτικό σύστημα γενικά
- φρεσκάρει την αναπνοή
- ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους
- έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες
- βελτιώνει την πνευματική συγκέντρωση
- καθαρίζει την αναπνευστική οδό
- αυξάνει την ενέργεια
- χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες
Όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα φυσικό φάρμακο, όπως και όλα τα άλλα αιθέρια έλαια, καθένα με τις δικές του ιδιότητες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα χρησιμοποιούμε, εγώ θα σας δείξω ένα τρόπο να τα τρώτε, ακολουθώντας την υπόδειξη του Ιπποκράτη, χαχαχα!
Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι αυτός του κακάου με τη μέντα, γι΄αυτό και λατρεύω τα After Eight και τα έφτιαξα υγιεινά! Όμως κάνοντας δοκιμές για τη γιορτή του Κωνσταντίνου, του άντρα μου, καθώς ήθελα να κεράσω, μου βγήκε μία ακόμα εκπληκτική συνταγή που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια!!! Ο συνδυασμός δε της σοκολάτας με τη μέντα και ταυτόχρονα το φυστίκι Αιγίνης που σκάει στο δόντι είναι το κάτι άλλο!!!
Μπορείτε να πειραματιστείτε με την ένταση της μέντας, καθώς μπορεί να την προτιμάτε πιο ήπια ή πιο έντονη σε γεύση. Προτιμήστε δε το “σκούρο” κακάο, ή αλλιώς “κακάο Ολλανδίας” ή “dutch chocolate” καθώς η γεύση του είναι σύγκριτη!
Ingredients
15 βασιλικούς χουρμάδες | |
80γρ λευκό ωμό αμυγδαλοβούτυρο | |
20γρ σκούρο κακάο | |
12 σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας | |
25γρ σταγόνες κακάου 100% (χωρίς ζάχαρη) | |
5-6 κ.σ. ωμό φυστίκι Αιγίνηςψιλοκομμένο |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τα 4 πρώτα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα (περίπου 1-2 λεπτά). |
2
Done
|
Σπάτε στο μούλτι τις σταγόνες κακάου (όχι πολύ για να αισθάνεστε τα κομμάτια μέσα στα σοκολατάκια) και ανακατεύετε με το μείγμα των χουρμάδων με μία σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. |
3
Done
|
Σχηματίζετε μπαλίτσες και τις τυλίγετε στο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης. |