0 0
Μαλακά μπισκότα βρώμης  με σταφίδες και μαστίχα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με σταφίδες και μαστίχα

Soft oat cookies with raisins and mastiha, sugarfree, vegan and delicious!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 15-20 min
  • Medium
  • 180C

Ingredients

Αυτά τα μπισκότα θα τα ξετρελάνουν τους λάτρεις του ταχινιού!  Είναι έντονη η γεύση, ειδικά αν βάλετε ταχίνι ολικής άλεσης, όπως σας προτείνω, και σε συνδυασμό με το μέλι είναι χαρακτηριστικό το άρωμα.  Η μαστίχα του δίνει μία άλλη νότα, ιδέα της θείας Αλέκας, που ομολογώ ήταν πολύ εύστοχη!  Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για να τα πάρετε και μαζί σας σε ένα ταξίδι ή να τα δώσετε στα παιδιά στο σχολείο.  Μπορείτε να βάλετε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας και να κάνετε άλλους συνδυασμούς!  Φαντασία και τόλμη χρειάζεται!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.803 times, 1 visits today)


Ingredients

140γρ νιφάδες βρώμης
50γρ σταφίδες
60γρ αμύγδαλα
⅓ κ.γ. σκόνη μαστίχας
150γρ ταχίνι ολικής
220γρ μέλι ή σιρόπι αγάβης

Steps

1
Done

Ανακατεύουμε τη βρώμη με τις σταφίδες.

2
Done

Σπάμε τα αμύγδαλα στο μούλτι (να μείνουν κομμάτια, όχι αλεσμένα) και τα προσθέτουμε στη βρώμη μαζί με τη μαστίχα. Ανακατεύουμε καλά τα στεγνά υλικά.

3
Done

Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά πρώτα με ένα κουτάλι μεγάλο μετά με μία σπάτουλα να σιγουρευτούμε ότι το ταχίνι και το μέλι δεν έχουν μείνει ξέχωρα πουθενά.

4
Done

Με ένα κουταλάκι του γλυκού ξεχωρίζουμε ζύμη και με ένα δεύτερο την σπρώχνουμε να πέσει πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης στο ταψί μας.

5
Done

Ψήνουμε στους 180°C χωρίς αέρα για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν, για να είναι λίγο ξεροψημένα από έξω, ενώ μέσα θα μείνουν μαλακά.



Extra Tips

  • Μπορείτε να βάλετε αντί για αμύγδαλα, φουντούκια ή όποιο άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε.
  • Μέρος των νιφάδων μπορεί να αντικατασταθεί με πίτουρο βρώμης, θα είναι λιγότερο ανάγλυφη η υφή, θα γίνουν ελαφρώς πιο συμπαγή τα μπισκότα.
  • Αν σας φανεί πολύ γλυκό (εξαρτάται και από τις σταφίδες) μειώστε την ποσότητα του μελιού.
  • Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ 3-4 εβδομάδες.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ροδακινόπιτα με ρεβιθάλευρο
next
Μανιταρόσουπα με ταχινολέμονο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.