Ingredients
-
140γρ νιφάδες βρώμης
-
50γρ σταφίδες
-
60γρ αμύγδαλα
-
⅓ κ.γ. σκόνη μαστίχας
-
150γρ ταχίνι ολικής
-
220γρ μέλι ή σιρόπι αγάβης
Αυτά τα μπισκότα θα τα ξετρελάνουν τους λάτρεις του ταχινιού! Είναι έντονη η γεύση, ειδικά αν βάλετε ταχίνι ολικής άλεσης, όπως σας προτείνω, και σε συνδυασμό με το μέλι είναι χαρακτηριστικό το άρωμα. Η μαστίχα του δίνει μία άλλη νότα, ιδέα της θείας Αλέκας, που ομολογώ ήταν πολύ εύστοχη! Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για να τα πάρετε και μαζί σας σε ένα ταξίδι ή να τα δώσετε στα παιδιά στο σχολείο. Μπορείτε να βάλετε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας και να κάνετε άλλους συνδυασμούς! Φαντασία και τόλμη χρειάζεται!
Ingredients
140γρ νιφάδες βρώμης | |
50γρ σταφίδες | |
60γρ αμύγδαλα | |
⅓ κ.γ. σκόνη μαστίχας | |
150γρ ταχίνι ολικής | |
220γρ μέλι ή σιρόπι αγάβης |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύουμε τη βρώμη με τις σταφίδες. |
2
Done
|
Σπάμε τα αμύγδαλα στο μούλτι (να μείνουν κομμάτια, όχι αλεσμένα) και τα προσθέτουμε στη βρώμη μαζί με τη μαστίχα. Ανακατεύουμε καλά τα στεγνά υλικά. |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
Extra Tips
- Μπορείτε να βάλετε αντί για αμύγδαλα, φουντούκια ή όποιο άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε.
- Μέρος των νιφάδων μπορεί να αντικατασταθεί με πίτουρο βρώμης, θα είναι λιγότερο ανάγλυφη η υφή, θα γίνουν ελαφρώς πιο συμπαγή τα μπισκότα.
- Αν σας φανεί πολύ γλυκό (εξαρτάται και από τις σταφίδες) μειώστε την ποσότητα του μελιού.
- Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ 3-4 εβδομάδες.