Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
-
2 κ.σ. λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας
-
4 μανιτάρια portobello ψιλοκομμένα
-
2 μικρά ή 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
-
1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου
-
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. πάπρικα
-
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας χωρίς ζάχαρη
-
1 κ.γ. μιξ μπαχαρικών για κρέας
-
1 κ.γ. Κουρκουμάς
-
πιπέρι
-
αλάτι - ίσως και να μη χρειαστεί μιας και μαρινάρονται στη σάλτσα σόγιας
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
-
1 μεγάλο Αβοκάντο
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
-
8 φέτες ψωμί ζέας
Γενικά λατρεύω το αβοκάντο! Είναι τόσο νόστιμο μόνο του μέσα σε σαλάτες πχ, αλλά γίνεται και απίστευτο συστατικό σε αλμυρές και γλυκιές κρέμες, όπως πχ στο Guacamole ή στο… Προφιτερόλ! Όντας ουδέτερο σε γεύση, είναι ένα υλικό μπαλαντέρ.
Πολύ συχνά στο ψυγείο μας υπάρχει ένα μπωλ, με ένα απλό και ταπεινό, πολύ νόστιμο όμως ταυτόχρονα, ντιπ αβοκάντο. Συνήθως το τρώμε με κρακεράκια ή παξιμάδια, εδώ όμως είπα να το συνδυάσω με μαριναρισμένα μανιτάρια πάνω σε μία ψημένη φέτα ψωμιού. Το αποτέλεσμα υπέροχο, ένα γευστικότατο ορεκτικό!
Μπορείτε να το κάνετε και σαν καναπεδάκια σε πάρτυ, ή όταν έρχονται οι φίλοι για μια χουχουλιάρικη βραδιά στο σπίτι σας. Καθώς τα μανιτάρια μαρινάρονται σε σάλτσα σόγιας, έχουν έντονη γεύση και ταιριάζουν σίγουρα με κάποιο κρασί… ποιο μη με ρωτήσετε καθώς δεν πίνω γουλιά! Εσείς που ξέρετε, κάτι θα σκεφτείτε, χαχαχα!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ |
|
2 κ.σ. λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας | |
4 μανιτάρια portobello ψιλοκομμένα | |
2 μικρά ή 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο | |
1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου | |
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
1 κ.σ. πάπρικα | |
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας χωρίς ζάχαρη | |
1 κ.γ. μιξ μπαχαρικών για κρέας | |
1 κ.γ. Κουρκουμάς | |
πιπέρι | |
αλάτι - ίσως και να μη χρειαστεί μιας και μαρινάρονται στη σάλτσα σόγιας | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ |
|
1 μεγάλο Αβοκάντο | |
χυμό από 1 λεμόνι | |
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ |
|
8 φέτες ψωμί ζέας |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑΒάλτε όλα τα υλικά για τα μανιτάρια (εκτός του λαδιού) σε ένα μπωλ και αφήστε τα να μαριναριστούν 1 ώρα (αν μπορείτε να το προγραμματίσετε, βάλτε τα από βραδύς στο ψυγείο). |
2
Done
|
Αφού μαριναριστούν τα μανιτάρια, τα ρίχνετε μέσα σε ένα τηγάνι με το λάδι καρύδας. Ανακατεύετε να πάει το λάδι παντού και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. |
3
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟΕν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα του αβοκάντο, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μουλτι. |
4
Done
|
Σερβίρετε απλώνοντας λίγη κρέμα αβοκάντο πάνω στην ψημένη φέτα ψωμιού και από πάνω ρίξτε τα μανιτάρια. Προαιρετικά μπορείτε να στολίσετε λίγο το πιάτο σας με λίγο άνηθο. |