0 0
Μπρουσκέτες με αβοκάντο και μανιτάρια

Μπρουσκέτες με αβοκάντο και μανιτάρια

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Multi
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 15 mins
  • Serves 8 μπρουσκέτες
  • Easy

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

Γενικά λατρεύω το αβοκάντο! Είναι τόσο νόστιμο μόνο του μέσα σε σαλάτες πχ, αλλά γίνεται και απίστευτο συστατικό σε αλμυρές και γλυκιές κρέμες, όπως πχ στο Guacamole ή στο… Προφιτερόλ! Όντας ουδέτερο σε γεύση, είναι ένα υλικό μπαλαντέρ.

Πολύ συχνά στο ψυγείο μας υπάρχει ένα μπωλ, με ένα απλό και ταπεινό, πολύ νόστιμο όμως ταυτόχρονα, ντιπ αβοκάντο. Συνήθως το τρώμε με κρακεράκια ή παξιμάδια, εδώ όμως είπα να το συνδυάσω με μαριναρισμένα μανιτάρια πάνω σε μία ψημένη φέτα ψωμιού. Το αποτέλεσμα υπέροχο, ένα γευστικότατο ορεκτικό!

Μπορείτε να το κάνετε και σαν καναπεδάκια σε πάρτυ, ή όταν έρχονται οι φίλοι για μια χουχουλιάρικη βραδιά στο σπίτι σας. Καθώς τα μανιτάρια μαρινάρονται  σε σάλτσα σόγιας, έχουν έντονη γεύση και ταιριάζουν σίγουρα με κάποιο κρασί… ποιο μη με ρωτήσετε καθώς δεν πίνω γουλιά! Εσείς που ξέρετε, κάτι θα σκεφτείτε, χαχαχα!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 501 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
2 κ.σ. λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας
4 μανιτάρια portobello ψιλοκομμένα
2 μικρά ή 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. μιξ μπαχαρικών για κρέας
1 κ.γ. Κουρκουμάς
πιπέρι
αλάτι - ίσως και να μη χρειαστεί μιας και μαρινάρονται στη σάλτσα σόγιας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
1 μεγάλο Αβοκάντο
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
8 φέτες ψωμί ζέας

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Βάλτε όλα τα υλικά για τα μανιτάρια (εκτός του λαδιού) σε ένα μπωλ και αφήστε τα να μαριναριστούν 1 ώρα (αν μπορείτε να το προγραμματίσετε, βάλτε τα από βραδύς στο ψυγείο).

2
Done

Αφού μαριναριστούν τα μανιτάρια, τα ρίχνετε μέσα σε ένα τηγάνι με το λάδι καρύδας. Ανακατεύετε να πάει το λάδι παντού και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

3
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα του αβοκάντο, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μουλτι.

4
Done

Σερβίρετε απλώνοντας λίγη κρέμα αβοκάντο πάνω στην ψημένη φέτα ψωμιού και από πάνω ρίξτε τα μανιτάρια. Προαιρετικά μπορείτε να στολίσετε λίγο το πιάτο σας με λίγο άνηθο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τραγανά ταχινορολάκια
next
Μαρμελάδα φράουλα χωρίς… βράσιμο!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.