0 0
Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

Wild mushroom soup
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Multi
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 50 mins
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας που μένω έχουμε αγαπημένους γείτονες και φίλους, το Γρηγόρη και τη Φώνη. Ο Γρηγόρης είναι δεινός μάγειρας, ό,τι και να φας από τα χέρια του είναι πεντανόστιμο, ξέρει δε να συνδυάζει γεύσεις και κρασιά όπως κανείς άλλος καθώς λόγω της δουλειάς του επισκέπτεται τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Κάθε βραδιά γευσιγνωσίας με το Γρηγόρη είναι μία απίστευτη εμπειρία!

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, με παίρνει τηλέφωνο η Φώνη και μου φέρνει να δοκιμάσω μία φανταστική σούπα vegan καθώς ξέρει τις γευστικές μου προτιμήσεις. Μανιτάρια, φινόκιο, πατάτα, καρότα και άλλα καλά μαζί με αρωματικό λάδι σκόρδου και δενδρολίβανου… θεσπέσια! Ζήτησα λοιπόν τη συνταγή και τη μοιράζομαι μαζί σας γιατί είναι υπέροχη για ένα ελαφρύ βραδυνό τώρα που ο καιρός κρυώνει σιγά σιγά. Επειδή περιέχει πολλά μανιτάρια η σούπα αυτή θεωρείται και πλούσια σε πρωτεΐνη και είναι πολύ χορταστική. Επειδή εγώ δεν έχω τα αρωματικά λάδια του Γρηγόρη, χρησιμοποιώ ξεχωριστά τα αρωματικά, όμως αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε τα δικά σας. Βάζετε σε γυάλινο βάζο καλής ποιότητας ελαιόλαδο και προσθέτετε σκελίδες σκόρδου ή δενδρολίβανο, μαζί ή ξεχωριστά. Τα αφήνετε και με τον καιρό το λάδι σας θα γίνεται όλο και πιο αρωματικό.

Στη συνταγή θα σας γράψω τα υλικά που είχα και χρησιμοποίησα εγώ, όμως μπορείτε να προσθέσετε και δικά σας ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας την ημέρα που θα τη φτιάξετε. Όπως πάντα, πειραματιστείτε με τις αγαπημένες σας γεύσεις!

Εκτυπώστε την συνταγή

 

(Visited 750 times, 1 visits today)


Ingredients

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένη
3 καρότα σε ψιλές ροδέλες
1 μικρή ή 1/2 μεγάλη σελινόριζα ψιλοκομμένη
2 κοτσάνια σέλινου ψιλοκομμένα
3-4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
500γρ νωπά άσπρα ή καφέ μανιτάρια σε ροδέλες
20γρ αποξηραμένα μανιτάρια porcini θα τα βρείτε σε συσκευασία στα σούπερ μάρκετ
30γρ αποξηραμένα άγρια μανιτάρια δάσους θα τα βρείτε σε συσκευασία στα σούπερ μάρκετ
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
πιπέρι
10-15 βελόνες δενδρολίβανο
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή 1 κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε
80-90γρ κρέμα γάλακτος σόγιας ή άλλη φυτική κρέμα γάλακτος, όπως καρύδας, ρυζιού κτλ
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Βάζετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το φινόκιο, τη σελινόριζα, το σέλινο και τα νωπά μανιτάρια και τα αχνίζετε για 10 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Δε χρειάζεται να βάλετε νερό γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν τα υγρά τους, έτσι σκεπάστε τα πρώτα 5 λεπτά την κατσαρόλα και ανοίξτε το καπάκι μετά ανακατεύοντας για να φύγουν οι υδρατμοί.

2
Done

Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα άλλα υλικά εκτός της κρέμας γάλακτος και του ελαιόλαδου, το δενδρολίβανο βάλτε το σε ένα τούλινο πουγκάκι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, για να μπορέσετε να το αφαιρέσετε στο τέλος. Αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου σκεπάζοντας τα με νερό, τόσο που να είναι 1-2 δάχτυλα πάνω από τα λαχανικά σας.

3
Done

Μετά το βράσιμο και αφού έχουν μαλακώσει οι πατάτες, σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι για να σταματήσει ο βρασμός. Αφαιρέστε το πουγκάκι με το δενδρολίβανο.Θα πολτοποιήσετε μέρος της σούπας: χρησιμοποιήστε ένα στικ μπλέντερ και κάντε το μέσα στην κατσαρόλα αλλά αφήστε λίγα υλικά μην την κάνετε εντελώς βελουτέ ή αν δεν έχετε τέτοιο μπλέντερ, αφαιρέστε μέρος της σούπας, τη μισή περίπου και χτυπήστε την στο μούλτι ή το κανονικό σας μπλέντερ και ξαναρίξτε τη στην κατσαρόλα. Έτσι, θα αισθάνεστε μέρος των μανιταριών, της πατάτας και των καρότων όταν θα τρώτε.

4
Done

Ανακατέψτε καλά τη σούπα και ρίξτε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Done

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Γιαουρτόσουπα με κριθάρι
next
Σοκοτρουφάκια με χαρούπι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.