0 0
Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια

Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves Ταψί διαμέτρου 26-29εκ
  • Medium
  • 180

Ingredients

Οι τάρτες μου αρέσουν σε όλες τις μορφές τους, γλυκιές με κρέμα βανίλια, σοκολάτα, ή με φρούτα αλλά και αλμυρές με όλων των ειδών τα λαχανικά.

Σήμερα σας παρουσιάζω μία από τις αγαπημένες μου εκδόσεις μιας αλμυρής τάρτας με μανιτάρια και σπανάκι. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με λίγη παρμεζάνα ή να την παραλείψετε και να γίνει νηστίσιμη (και vegan) ανάλογα με το γούστο σας. Με τα μυρωδικά μπορείτε να της δώσετε διάφορα αρώματα, εγώ εδώ περιορίστηκα μόν στα βασικά, καθώς λατρεύω τα μανιτάρια και δε θέλω να “σκεπάσω” τη γεύση τους. Ταιριάζουν όμως διάφορα μπαχαρικά, όπως ο κουρκουμάς (που πάει τελικά παντού!), το θυμάρι, η πάπρικα ή και το τσίλι αν σας αρέσουν τα καυτερά. Μπορείτε επίσης από πάνω να προσθέστε λίγο ταμπάσκο για να γίνει πιο πιπεράτη η τάρτα σας, πράσινο για πιο απαλή γεύση ή κόκκινο για πιο πικάντικη.

Τα μανιτάρια είναι εξαιρετική τροφή, για μικρούς και μεγάλους, περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1,586 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ
375γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
1 1/2 κ.γ. baking powder
1 1/2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
75γρ άοσμο λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή μυρωδικά της αρεσκείας σας πχ. ρίγανη, θυμάρι, κόλιανδρο, δενδρολίβανο
100γρ νερό βρύσης
1 κ.γ. μηλόξυδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
6 κ.σ. λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
6 μανιτάρια portobello σε μικρά κομμάτια ή φέτες
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο μέτριο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
20 φύλλά σπανάκι ψιλοκομμένα
6 κ.σ. κρέμα καρύδας ή κρέμα γάλακτος σόγιας
4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
50γρ παρμεζάνα, προαιρετικά

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέτετε το λάδι και το νερό και ζυμώνετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το ζυμάρι σας.

3
Done

Ανοίγετε το φύλλο σας σε πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά, σε στρόγγυλο σχήμα. Θα πρέπει να είναι στο σχήμα της φόρμας σας, και 3 εκ περίπου εκτός της περιμέτρου του κύκλου της (για να καλύψει και τα τοιχώματα).

4
Done

Σε μία φόρμα τάρτας διαμέτρου 26-28 εκ τοποθετείτε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τοιχώματα της.

5
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σωτάρετε για 3-4 λεπτά περίπου.

6
Done

Προσθέτετε το αλάτι, τα μπαχαρικά, το σπανάκι και γυρνάτε λίγο το μείγμα να φύγουν τα υγρά από το σπανάκι και τα μανιτάρια.

7
Done

Τέλος βάζετε το μαϊντανό και την κρέμα, και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν 2-3 λεπτά, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

8
Done

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς πριν το βάλετε μέσα στην τάρτα.

9
Done

Ρίχνετε τη γέμιση στη φόρμα της τάρτας και αν θέλετε τρίβετε την παρμεζάνα από πάνω, διαφορετικά μπορείτε να το αφήσετε χωρίς το τυρί.

10
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πρωτεϊνικά κράκερ “τυριού”
next
Απολαυστικές μπουκίτσες εσπεριδοειδών

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.