Ingredients
-
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 ντομάτες στον τρίφτηή στο μούλτι
-
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1/2 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρηή ένα κύβο αν χρησιμοποιείτε
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1/2 κ.γ. σκόνη κάρρυ
-
1/2 κιλό μύδιαχωρίς κέλυφος
-
1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι πλήρες
-
χυμό από μισό λάιμ
-
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1/2 κ.γ. θυμάρι
-
πιπέρι
Μερικά από τα λίγα θαλασσινά που απολαμβάνουμε είναι τα μύδια γιατί μας τα φέρνει συχνά η θεία Αλέκα! Έτσι, δοκιμάζω διάφορους συνδυασμούς και σήμερα βγήκε ένα ωραίο πιάτο το οποίο και μοιράζομαι μαζί σας. Συνήθως το μυδοπίλαφο το κάνω λευκό, επειδή όμως μου περίσσεψαν δύο, μάλλον τελευταίες για φέτος (!) τομάτες στο ψυγείο είπα να το κάνω κοκκινιστό.
Είναι μια διαφορετική ιδέα για να μην τρώτε το συνηθισμένο, νόστιμο βέβαια απλό και παραδοσιακό μυδοπίλαφο αλλά κάτι λίγο διαφορετικό που συνδυάζεται με κάρρυ, ένα από τα ωραιότερα μπαχαρικά κατά τη γνώμη μου, που μπορεί να συνδυαστεί με τα περισσότερα φαγητά.
Ingredients
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | |
2 ντομάτες στον τρίφτη | |
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη | |
1/2 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1/2 κ.γ. σκόνη κάρρυ | |
1/2 κιλό μύδια | |
1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι πλήρες | |
χυμό από μισό λάιμ | |
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό | |
1/2 κ.γ. θυμάρι | |
πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Αχνίζετε για 2-3 λεπτά σε μία ρηχή κατσαρόλα τα κρεμμύδια. |
2
Done
|
Προσθέτετε την τομάτα, τις πιπεριές, τη σκόνη λαχανικών (ή τον κύβο), το αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. |
3
Done
|
Προσθέτετε το κάρρυ, τα μύδια, το ρύζι, μισό ποτήρι νερό και το χυμό του λάιμ και αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά. |
4
Done
|