0 0
Μυδοπίλαφο με πιπεριές και κάρρυ

Μυδοπίλαφο με πιπεριές και κάρρυ

Curried mussels, with rice and peppers
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 25 mins
  • Easy

Ingredients

Μερικά από τα λίγα θαλασσινά που απολαμβάνουμε είναι τα μύδια γιατί μας τα φέρνει συχνά η θεία Αλέκα! Έτσι, δοκιμάζω διάφορους συνδυασμούς και σήμερα βγήκε ένα ωραίο πιάτο το οποίο και μοιράζομαι μαζί σας.  Συνήθως το μυδοπίλαφο το κάνω λευκό, επειδή όμως μου περίσσεψαν δύο, μάλλον τελευταίες για φέτος (!) τομάτες στο ψυγείο είπα να το κάνω κοκκινιστό.

Είναι μια διαφορετική ιδέα για να μην τρώτε το συνηθισμένο, νόστιμο βέβαια απλό και παραδοσιακό μυδοπίλαφο αλλά κάτι λίγο διαφορετικό που συνδυάζεται με κάρρυ, ένα από τα ωραιότερα μπαχαρικά κατά τη γνώμη μου, που μπορεί να συνδυαστεί με τα περισσότερα φαγητά.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 105 times, 1 visits today)


Ingredients

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες στον τρίφτη ή στο μούλτι
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή ένα κύβο αν χρησιμοποιείτε
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. σκόνη κάρρυ
1/2 κιλό μύδια χωρίς κέλυφος
1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι πλήρες
χυμό από μισό λάιμ
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κ.γ. θυμάρι
πιπέρι

Steps

1
Done

Αχνίζετε για 2-3 λεπτά σε μία ρηχή κατσαρόλα τα κρεμμύδια.

2
Done

Προσθέτετε την τομάτα, τις πιπεριές, τη σκόνη λαχανικών (ή τον κύβο), το αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

3
Done

Προσθέτετε το κάρρυ, τα μύδια, το ρύζι, μισό ποτήρι νερό και το χυμό του λάιμ και αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά.

4
Done

Αφήνετε σκεπασμένη την κατσαρόλα για να τραβήξει τα υγρά το ρύζι και πριν σερβίρετε, ρίχνετε από πάνω το μαϊντανό, το θυμάρι και το πιπέρι.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πατζαρόπιτα με φύλλο ζέας
next
Πράσινη σαλάτα με κινόα και λωτό

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.