0 0
Πιτάκια καρύδας

Πιτάκια καρύδας

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Low Carb-Keto
  • 30 mins
  • Serves 12-14 πιτάκια
  • Εύκολο

Ingredients

Αυτά τα πιτάκια τα έχω λατρέψει!!! Γενικά μου αρέσει η καρύδα οπουδήποτε και όπωσδήποτε (!) αλλά αυτά με έχουν ενθουσιάσει. Ίσως γιατί πρώτη φορά πήγα να την κάνω ψωμί! Ε λοιπόν ναι, είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα, νηστίσιμα (άρα και vegan), ελαφριά, χαμηλών υδατανθράκων και κατάλληλα για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς επίσης και για όσους κάνουν διατροφή κέτο.

Αφορμή στάθηκε η φίλη μου η Λευκή, που ξεκίνησε την κέτο και με έβαλε να της βρω ψωμί, χιχιχι! Μετά λοιπόν από το ψωμί χωρίς αλεύρι, σας παρουσιάζω τα τέλεια πιτάκια που διατηρούνται και στην κατάψυξη, εγώ συνήθως κάνω διπλή δόση, τα καταψύχω και τα βγάζω όταν θέλω να φάω, όπως σήμερα πχ που έφτιαξα δύο τοστάκια το μεσημέρι γιατί δεν είχα μαγειρέψει. Ταιριάζουν υπέροχα και με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα (εννοείται σπιτική!!!), προτιμήστε φυσικά να φτιάξετε το δικό σας βούτυρο (πιο υγιεινό νομίζω δεν υπάρχει!!!) και δώστε ακόμα μία ώθηση στο μεταβολισμό σας!!!

Με το αλάτι θα πειραματιστείτε, να έχετε υπόψη σας ότι η καρύδα έχει μία δική της απαλή γλύκα και ίσως χρειάζεται λίγο παραπάνω. Δοκιμάστε τα στις αναλογίες που σας προτείνω και την επόμενη φορά προσαρμόστε ανάλογα το αλάτι στο γούστο σας.

(Visited 140 times, 3 visits today)


Ingredients

170γρ αλεύρι καρύδας
40γρ ψύλλιο
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
110γρ λιωμένο λάδι καρύδας (καλύτερα άοσμο, εκτος αν σας αρέσει η γεύση)
400ml χλιαρό νερό

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά καλά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Προσθέτετε το λάδι και το νερό και ανακατεύετε/ζυμώνετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3
OK!

Με τη βοήθεια ενός πλάστη και ενός κομματιού αντικολλητικού χαρτιού (μεταξύ της ζύμης και του πλάστη) ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο, περίπου 2-3 χιλιοστών σε ύψος και κόψτε με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή ενός ποτηριού στο μέγεθος που τα θέλετε (εγώ χρησιμοποιώ ποτήρι του ουίσκι με φαρδύ άνοιγμα, αφού δεν πίνω, τουλάχιστον το χρησιμοποιώ για να κάνω πιτάκια, χαχαχα!).

4
OK!

Βάλτε το τηγάνι στο μάτι, σε θερμοκρασία μεσαία προς υψηλή, και μόλις ζεσταθεί βάλτε μέσα τα πιτάκια σας, αφήστε τα να ροδίσουν από τη μία μεριά και γυρίστε τα από την άλλη πάλι μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τα σε μία σχάρα για να κρυώσουν πιο γρήγορα.

5
OK!

Φάτε τα σαν φέτα ψωμιού με το φαγητό, ή κάντε ένα υπέροχο τοστ σαν το δικό μου!!!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ψωμί χωρίς αλεύρι
επόμενο
Πίτσα vegan με… μυστικό υλικό…!

Σχολιάστε