0 0
Nachos καρύδας (low-carb & keto)

Nachos καρύδας (low-carb & keto)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 15 mins
  • Serves 1 ταψί (περίπου 45τμχ)
  • Easy
  • 140 με αέρα

Ingredients

Πώς μου ήρθε μια μέρα να φτιάξω keto nachos?! Σκέφτηκα από ‘δω, σκέφτηκα από ‘κει και είπα θα τα κάνω με καρύδα!!!

Η ιδέα μου ήρθε από τα αγαπημένα μου πιτάκια καρύδας, γενικά έχω μία λατρεία στην καρύδα…. Έτσι, τροποποίησα λίγο τη συνταγή εκείνη και βγήκαν υπέροχα νάτσος, που μας έχουν αρέσει πολύ και γι’ αυτό τα μοιράζομαι μαζί σας.

Ταιριάζουν με οτιδήποτε θα τρώγατε κριτσίνια, ντιπ, τυριά, αλοιφές αλλά είναι ωραία και σκέτα με βουτυράκι! Επίσης, διατηρούνται για πολύ καιρό, έτσι μπορείτε να κάνετε 2-3 δόσεις και να έχετε για καιρό.

Το αλεύρι καρύδας είναι πολύ ωραίο υλικό που μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε και σε δικές σας συνταγές, διαβάστε εδώ ένα χρήσιμο οδηγό.

Αντί για τα μυρωδικά που έχω βάλει εγώ μπορείτε να βάλετε τα δικά σας αγαπημένα, ή να αλλάζετε για να έχετε διαφορετικές γεύσεις. Πάπρικα, μουστάρδα και κουρκουμάς τους πάνε πολύ επίσης.

(Visited 14 times, 1 visits today)


Ingredients

85γρ αλεύρι καρύδας
20γρ ψύλλιο
3/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι
1 1/2 κ.γ. μαυροκούκι
1 κ.γ. βεγγέτα χωρίς ζάχαρη
55γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
200ml χλιαρό νερό

Steps

1
Done

Ανακατέψτε σε ένα μπωλ όλα τα στεγνά υλικά.

2
Done

Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δε θα κολλάει, μη νομίσετε ότι έγινε κάποιο λάθος.

3
Done

Βάζετε το μείγμα πάνω στον πάγκο εργασίας σας και με τη βοήθεια ενός κομματιού αντικολλητικού χαρτιού από πάνω ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε, 1-2 χιλιοστά σε ύψος.

4
Done

Με το μαχαίρι της πίτσας χωρίζετε τα τρίγωνα ή σε άλλο σχήμα και τα τοποθετείτε στο ταψί.

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς με αέρα για μία ώρα περίπου ελέγχοντας ενδιάμεσα γιατί τα πιο λεπτά θα στεγνώσουν πιο γρήγορα. Προσέξτε γιατί καίγονται εύκολα, μετά τη μισή ώρα ελέγχετε κάθε 5-10 λεπτά και αφαιρείτε όποια είναι έτοιμα.

6
Done

Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ για 1-2 μήνες.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ψωμί χωρίς μαγιά

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.