0 0
Nachos

Nachos

All vegan, sugarfree and sooooo tasty!
Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Fiber Rich
  • 2h 15mins
  • Μέτριο
  • 120

Ingredients

Πριν λίγο καιρό, αποφάσισα να δοκιμάσω την ωμοφαγική κουζίνα. Προσπαθώ γενικά κατά ένα 80-90% της διατροφής μου να είναι ωμά φαγητά και σνακ, σαλάτες, φρούτα κτλ. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί όπως κι εγώ μέχρι να διαβάσω και να δοκιμάσω, είναι ότι η ωμοφαγική κουζίνα έχει εκπληκτικά πιάτα. Όπως σε κάθε κουζίνα βέβαια, άλλα μας αρέσουν και άλλα όχι. Δοκιμάζουμε και διαλέγουμε. Έτσι λοιπόν, δοκιμάζοντας διάφορα έπεσα πάνω σε μία συνταγή για nachos τα οποία λατρεύω και έτρωγα με τα κιλά (καθώς ο πατέρας μου τα εμπορεύεται κιόλας, υπάρχουν σε αφθονία on demand, καταλαβαίνετε!).

Στην ωμοφαγική κουζίνα δε χρησιμοποιείται φούρνος αλλά αφυγραντής, έτσι ότι παρασκευές έχω αυτού του είδους, θα τις προσαρμώσουμε σε φούρνο που έχουμε οι περισσότεροι, όπως τα Kale Chips. Αυτό έκανα και με τα nachos. Έχετε στο μυαλό σας ότι σε αυτού του είδους τις συνταγές θα χρειάζεται να καίτε λίγο περισσότερο χρόνο το φούρνο σας, μιας και οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές, όμως αξίζει τον κόπο όταν δοκιμάσετε το αποτέλεσμα!

Τα nachos ταιριάζουν με πολλά dip, όπως γίνεται και με όλα τα κράκερ, εγώ συνήθως τα συνδυάζω με Guacamole ή με Vegan Sour Cream.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 216 times, 1 visits today)


Ingredients

650γρ καλαμπόκι αποψυγμένο ή αν έχετε φρέσκο
1 κίτρινη πιπεριά
3 κ.σ. χυμό λάιμ περίπου ο χυμός από ένα λάιμ
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ.γ. σκονη σκόρδου
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
λίγο πιπέρι αν έχετε μύλο φρεσκοτριμμένο
100γρ λιναρόσπορο
1 κ.γ. κοφτό σκόνη τσίλι προαιρετικά

Βήματα

1
OK!

Τοποθετήστε το μίξερ το καλαμπόκι και χτυπήστε το καλά να λιώσει.

2
OK!

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του λιναρόσπορου και χτυπήστε μαζί με το καλαμπόκι καλά.

3
OK!

Χτυπήστε το λιναρόσπορο σε μούλτι με το κοφτάκι που βλέπετε στη φωτογραφία. Αν χρησιμοποιήσετε κανονικό μούλτι με τη λεπίδα S δε θα σπάσει. Αν δεν έχετε τέτοιο κοφτάκι προτιμήστε να αγοράσετε ήδη σπασμένο λιναρόσπορο.

4
OK!

Προσθέστε το σπασμένο λιναρόσπορο στο μείγμα και χτυπήστε καλά να ομοιογενοποιηθεί.

5
OK!

Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολα. Μη χρησιμοποιήσετε σιλικόνη όπως εγώ, γιατί κολάει και δεν ψήνεται εύκολα. Προτιμήστε χαρτί ψησίματος ή τις ειδικες "υφασμάτινες" επιφάνειες ψησίματος αλλά όχι σιλικόνη.

6
OK!

Χρησιμποιήστε το μαχαίρι της πίτσας για να το χωρίσετε σε τρίγωνα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Εμένα μου κάλυψε επιφάνεια 1.5 ταψιού σε πάχος 2-3 χιλιοστών περίπου.

7
OK!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 1.5-2 ώρες. Στη μέση του ψησίματος περίπου ξεκολάμε και γυρνάμε από την άλλη τα νάτσος για να ψηθούν πιο εύκολα και από κάτω. Ελέγξτε πόση ώρα χρειάζονται στο δικό σας φούρνο μέχρι να στεγνώσουν τελείως.



Extra Tips

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ μέχρι και 1 μήνα.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ο χυμός του Ποπάυ
επόμενο
Μακαρόνια με σάλτσα… στιγμής!

Σχολιάστε