Ingredients
-
650γρ καλαμπόκι αποψυγμένοή αν έχετε φρέσκο
-
1 κίτρινη πιπεριά
-
3 κ.σ. χυμό λάιμπερίπου ο χυμός από ένα λάιμ
-
1 μικρή σκελίδα σκόρδοή 1/2 κ.γ. σκονη σκόρδου
-
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
λίγο πιπέριαν έχετε δυνατότητα καλύτερα είναι να πάρετε ολόκληρο και να τον τρίψετε φρέσκο εσείς
-
100γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο
-
1 κ.γ. κοφτό σκόνη τσίλι προαιρετικά
Πριν λίγο καιρό, αποφάσισα να δοκιμάσω την ωμοφαγική κουζίνα. Προσπαθώ γενικά κατά ένα 80-90% της διατροφής μου να είναι ωμά φαγητά και σνακ, σαλάτες, φρούτα κτλ. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί όπως κι εγώ μέχρι να διαβάσω και να δοκιμάσω, είναι ότι η ωμοφαγική κουζίνα έχει εκπληκτικά πιάτα. Όπως σε κάθε κουζίνα βέβαια, άλλα μας αρέσουν και άλλα όχι. Δοκιμάζουμε και διαλέγουμε. Έτσι λοιπόν, δοκιμάζοντας διάφορα έπεσα πάνω σε μία συνταγή για nachos τα οποία λατρεύω και έτρωγα με τα κιλά (καθώς ο πατέρας μου τα εμπορεύεται κιόλας, υπάρχουν σε αφθονία on demand, καταλαβαίνετε!).
Στην ωμοφαγική κουζίνα δε χρησιμοποιείται φούρνος αλλά αφυγραντής, έτσι ότι παρασκευές έχω αυτού του είδους, θα τις προσαρμώσουμε σε φούρνο που έχουμε οι περισσότεροι, όπως τα Kale Chips. Αυτό έκανα και με τα nachos. Έχετε στο μυαλό σας ότι σε αυτού του είδους τις συνταγές θα χρειάζεται να καίτε λίγο περισσότερο χρόνο το φούρνο σας, μιας και οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές, όμως αξίζει τον κόπο όταν δοκιμάσετε το αποτέλεσμα!
Τα nachos ταιριάζουν με πολλά dip, όπως γίνεται και με όλα τα κράκερ, εγώ συνήθως τα συνδυάζω με Guacamole ή με Vegan Sour Cream.
Ingredients
650γρ καλαμπόκι αποψυγμένο | |
1 κίτρινη πιπεριά | |
3 κ.σ. χυμό λάιμ | |
1 μικρή σκελίδα σκόρδο | |
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
λίγο πιπέρι | |
100γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο | |
1 κ.γ. κοφτό σκόνη τσίλι προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Τοποθετήστε το μίξερ το καλαμπόκι και χτυπήστε το καλά να λιώσει. |
2
Done
|
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του λιναρόσπορου και χτυπήστε μαζί με το καλαμπόκι καλά. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολα. Μη χρησιμοποιήσετε σιλικόνη όπως εγώ, γιατί κολάει και δεν ψήνεται εύκολα. Προτιμήστε χαρτί ψησίματος ή τις ειδικες "υφασμάτινες" επιφάνειες ψησίματος αλλά όχι σιλικόνη. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Extra Tips
- Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ μέχρι και 1 μήνα.