0 0
Nachos

Nachos

All vegan, sugarfree and sooooo tasty!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2h 15mins
  • Medium
  • 120

Ingredients

Πριν λίγο καιρό, αποφάσισα να δοκιμάσω την ωμοφαγική κουζίνα. Προσπαθώ γενικά κατά ένα 80-90% της διατροφής μου να είναι ωμά φαγητά και σνακ, σαλάτες, φρούτα κτλ. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί όπως κι εγώ μέχρι να διαβάσω και να δοκιμάσω, είναι ότι η ωμοφαγική κουζίνα έχει εκπληκτικά πιάτα. Όπως σε κάθε κουζίνα βέβαια, άλλα μας αρέσουν και άλλα όχι. Δοκιμάζουμε και διαλέγουμε. Έτσι λοιπόν, δοκιμάζοντας διάφορα έπεσα πάνω σε μία συνταγή για nachos τα οποία λατρεύω και έτρωγα με τα κιλά (καθώς ο πατέρας μου τα εμπορεύεται κιόλας, υπάρχουν σε αφθονία on demand, καταλαβαίνετε!).

Στην ωμοφαγική κουζίνα δε χρησιμοποιείται φούρνος αλλά αφυγραντής, έτσι ότι παρασκευές έχω αυτού του είδους, θα τις προσαρμώσουμε σε φούρνο που έχουμε οι περισσότεροι, όπως τα Kale Chips. Αυτό έκανα και με τα nachos. Έχετε στο μυαλό σας ότι σε αυτού του είδους τις συνταγές θα χρειάζεται να καίτε λίγο περισσότερο χρόνο το φούρνο σας, μιας και οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές, όμως αξίζει τον κόπο όταν δοκιμάσετε το αποτέλεσμα!

Τα nachos ταιριάζουν με πολλά dip, όπως γίνεται και με όλα τα κράκερ, εγώ συνήθως τα συνδυάζω με Guacamole ή με Vegan Sour Cream.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 568 times, 1 visits today)


Ingredients

650γρ καλαμπόκι αποψυγμένο ή αν έχετε φρέσκο
1 κίτρινη πιπεριά
3 κ.σ. χυμό λάιμ περίπου ο χυμός από ένα λάιμ
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ.γ. σκονη σκόρδου
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
λίγο πιπέρι αν έχετε δυνατότητα καλύτερα είναι να πάρετε ολόκληρο και να τον τρίψετε φρέσκο εσείς
100γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο
1 κ.γ. κοφτό σκόνη τσίλι προαιρετικά

Steps

1
Done

Τοποθετήστε το μίξερ το καλαμπόκι και χτυπήστε το καλά να λιώσει.

2
Done

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του λιναρόσπορου και χτυπήστε μαζί με το καλαμπόκι καλά.

3
Done

Προσθέστε το σπασμένο λιναρόσπορο στο μείγμα και χτυπήστε καλά να ομοιογενοποιηθεί.

4
Done

Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολα. Μη χρησιμοποιήσετε σιλικόνη όπως εγώ, γιατί κολάει και δεν ψήνεται εύκολα. Προτιμήστε χαρτί ψησίματος ή τις ειδικες "υφασμάτινες" επιφάνειες ψησίματος αλλά όχι σιλικόνη.

5
Done

Χρησιμποιήστε το μαχαίρι της πίτσας για να το χωρίσετε σε τρίγωνα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Εμένα μου κάλυψε επιφάνεια 1.5 ταψιού σε πάχος 2-3 χιλιοστών περίπου.

6
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 1.5-2 ώρες. Στη μέση του ψησίματος περίπου ξεκολάμε και γυρνάμε από την άλλη τα νάτσος για να ψηθούν πιο εύκολα και από κάτω. Ελέγξτε πόση ώρα χρειάζονται στο δικό σας φούρνο μέχρι να στεγνώσουν τελείως.



Extra Tips

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ μέχρι και 1 μήνα.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ο χυμός του Ποπάυ
next
Μακαρόνια με σάλτσα… στιγμής!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.