0 0
Ωμοφαγικά παστάκια

Ωμοφαγικά παστάκια

Nanaimo bars
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Easy

Ingredients

Ανάμεσα στις διάφορες δοκιμές που έκανα μία περίοδο με την ωμοφαγική κουζίνα, έπεσα πάνω σε μία εκπληκτική συνταγή για μπάρες ψυγείου με σοκολάτα. Ως λάτρης του είδους, έσπευσα να τη δοκιμάσω. Αφού είδα τι ήθελα να αλλάξω σε γλύκα και ένταση στη γεύση, έκανα δύο αλλαγές:

  1. Προτιμώ αντί του ωμού το σκούρο κακάο (που δεν είναι ωμό βέβαια αλλά έχει απίστευτη γεύση) και δε μουλιάζω τα κάσιους, γιατί δοκιμάζοντας είδα ότι δεν υπάρχει λόγος. Επιπλέον, αν τα κάσιους δε μουλιάσουν, το γλυκό μας διατηρείται επ’ αόριστον, μιας και δεν υπάρχει κάτι που να χαλάει με το πέρασμα των ημερών ή να αλλοιώνεται.
  2. Αντί για σκόνη βανίλιας ή στικ, χρησιμοποιώ τελευταία τις σταγόνες από αιθέριο έλαιο βανίλιας που είναι και πολύ αρωματική αλλά και εξαιρετικά… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ! Γιατί όλα πρέπει να τα σκεφτόμαστε πια!

Με τον τρόπο που τις έφτιαξα εγώ, οι μπάρες αυτές (που μόλις προχθές έμαθα ότι κανονικά λέγονται Nanaimo bars) μου θυμίζουν περισσότερο παστάκι, κι έτσι αποφάσισα να τα ονομάσω έτσι. Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε και 1.5 φορά τη δόση της κρέμας (θα είναι λιγότερο κυρίαρχη η σοκολάτα) και να δείτε πώς τα προτιμάτε, εμένα μου αρέσουν και έτσι και αλλιώς πολύ.

Είναι όσο γλυκά πρέπει, βελούδινα σοκολατένια και πολύ χορταστικά. Έτσι και θερμίδες λιγότερες θα φάτε στο γλυκό σας, αλλά επειδή είναι και πολύ πλούσια σε λάδι καρύδας, το γλυκό αυτό μας βοηθά με τα καλά λιπαρά και από τους ξηρούς καρπούς και να απορροφούμε περισσότερες βιταμίνες και να καίμε περισσότερες θερμίδες καθημερινά, αφού αυξάνει τις καύσεις μας ενεργοποιώντας περισσότερο το μεταβολισμό μας. Κι επειδή αξίζει και κάθε φορά το αναφέρω, είναι σημαντικό να δείτε πόσα πολλά οφέλη έχει το λάδι καρύδας εδώ.

Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν, κι έτσι πρέπει να μοιραστώ μαζί σας πάλι τη χαρά μου!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 976 times, 2 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
100γρ αμύγδαλα
200γρ χουρμάδες ζυγισμένοι αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια
100γρ ινδοκάρυδο
30γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για να γίνει ωμοφαγικό το γλυκό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
400γρ ωμά κάσιους
60γρ λάδι καρύδας
40γρ σιρόπι αγάβης
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
180γρ σιρόπι αγάβης
60γρ λάδι καρύδας
60γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για να γίνει ωμοφαγικό το γλυκό

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας, ώστε να μη χρειαστεί να πλύνουμε και να στεγνώσουμε ενδιάμεσα τον επεξεργαστή τροφίμων. Βάζουμε τα κάσιους στο μηχάνημα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

2
Done

Προσθέτουμε το λάδι, την αγάβη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα και να γίνει κάτι μεταξύ κρέμας ζυμαριού. Βγάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.

3
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Βάζετε τα αμύγδαλα στον επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάτε να γίνουν σχεδόν σκόνη.

4
Done

Προσθέτουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε ξανά.

5
Done

Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και χτυπάμε ξανά.

6
Done

Τέλος βάζουμε το κακάο και χτυπάμε ξανά καλά το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί.

7
Done

Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος μας (με τσέρκι γύρω γύρω) και απλώνουμε ομοιόμορφα. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να πιέσετε παντού το μείγμα ώστε να κολλήσει καλά κάτω, για να γίνει μία σφιχτή βάση.

8
Done

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα από πάνω και τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 10 λεπτά.

9
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ανακατεύουμε διαδοχικά την αγάβη με το λάδι καρύδας και μετά και με το κακάο με ένα σύρμα. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω από τη στρώση της κρέμας και τοποθετούμε πάλι το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

10
Done

Αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα της αρεσκείας μας.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μους σοκολάτας με superfoods
next
Κιουνεφέ… της δίαιτας!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.