Ingredients
-
150γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
150γρ φουντουκοβούτυρο
-
230γρ βασιλικοί χουρμάδες
-
2 κ.γ. σκούρο κακάο
-
λίγα χοντροκομμένα ψημένα φουντούκια ανακατεμένα με λίγο κακάο για το γαρνίρισμα
Μετά τα πολύ πετυχημένα και αγαπητά Νες Χουρμέ με ταχίνι και “καφέ”, είπα να κάνω μία παραλλαγή της συνταγής με τα αγαπημένα μου φουντούκια!
Ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, γευστικό και απολαυστικό, λιώνει στο στόμα σα σοκολατάκι! Βέβαια, μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερες παραλλαγές, με φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, κασιοβούτυρο και ότι nut butter τραβάει η όρεξή σας! Απλά αντικαταστήστε το αντίστοιχο nut!!!
Διατηρούνται στην κατάψυξη για όσο χρόνο θέλετε, έτσι μπορείτε να κανέτε μεγάλη ποσότητα και να έχετε φρέσκο γλυκό κάθε μέρα!
Ingredients
150γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
150γρ φουντουκοβούτυρο | |
230γρ βασιλικοί χουρμάδες | |
2 κ.γ. σκούρο κακάο | |
λίγα χοντροκομμένα ψημένα φουντούκια ανακατεμένα με λίγο κακάο για το γαρνίρισμα |
Steps
1
Done
|
Σε ένα μπρίκι λιώνετε το φουντουκοβούτυρο μαζί με το λάδι καρύδας. Αν είναι καλοκαίρι και το λάδι καρύδας είναι υγρό, απλά τα ανακατεύετε σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Ετοιμάζετε 22 φορμάκια σιλικόνης για muffins και τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο ή στο συρτάρι της κατάψυξης για τα παγάκια. Αν δεν έχετε φορμάκια σιλικόνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα ψησίματος για muffins στην οποία θα τοποθετήσετε μικρές λωρίδες αντικολλητικού χαρτιού ώστε να μπορέσετε μετά εύκολα να αφαιρέσετε τα γλυκά από τις θήκες αφού παγώσουν, απλά τραβώντας τα χαρτάκια. Ρίχνετε περίπου 1/2 κ.σ. από το μείγμα του λαδιού και του φουντουκοβούτυρου σε κάθε φόρμα. Δείτε τη φωτογραφία από το πλάι, όπου θα δείτε ότι είναι μόλις 2 χιλιοστά σε ύψος. |
3
Done
|
Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η βάση. |
4
Done
|
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι τους χουρμάδες με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτοντας ενδιάμεσα και το κακάο. Βάζουμε τόσο νερό ώστε να γίνει μία σφιχτή πάστα. |
5
Done
|
Βγάζουμε από την κατάψυξη τις βάσεις που κρύωσαν, και μοιράζουμε την πάστα των χουρμάδων, περίπου 1 κ.γ. σε κάθε θήκη. Μοιράστε το υπόλοιπο μείγμα του λαδιού με το φουντουκοβούτυρο στις θήκες και ρίξτε από πάνω λίγα από τα φουντούκια με το κακάο. Τοποθετήστε τα πάλι στην κατάψυξη για 20 λεπτά περίπου μέχρι να στερεοποιηθούν οι βάσεις εντελώς. Η πάστα χουρμά δε θα παγώσει εντελώς. |