0 0
Νες χουρμέ με φουντούκι και σοκολάτα

Νες χουρμέ με φουντούκι και σοκολάτα

Features:
  • Gluten Free
  • Raw
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • 30 mins
  • Serves 22 κομμάτια
  • Μέτριο

Ingredients

Μετά τα πολύ πετυχημένα και αγαπητά Νες Χουρμέ με ταχίνι και «καφέ», είπα να κάνω μία παραλλαγή της συνταγής με τα αγαπημένα μου φουντούκια!

Ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, γευστικό και απολαυστικό, λιώνει στο στόμα σα σοκολατάκι! Βέβαια, μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερες παραλλαγές, με φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, κασιοβούτυρο και ότι nut butter τραβάει η όρεξή σας! Απλά αντικαταστήστε το αντίστοιχο nut!!!

Διατηρούνται στην κατάψυξη για όσο χρόνο θέλετε, έτσι μπορείτε να κανέτε μεγάλη ποσότητα και να έχετε φρέσκο γλυκό κάθε μέρα!

(Visited 157 times, 1 visits today)


Ingredients

150γρ άοσμο λάδι καρύδας
150γρ φουντουκοβούτυρο
200γρ βασιλικοί χουρμάδες
2 κ.γ. σκούρο κακάο
λίγα χοντροκομμένα ψημένα φουντούκια ανακατεμένα με λίγο κακάο για το γαρνίρισμα

Βήματα

1
OK!

Σε ένα μπρίκι λιώνετε το φουντουκοβούτυρο μαζί με το λάδι καρύδας. Αν είναι καλοκαίρι και το λάδι καρύδας είναι υγρό, απλά τα ανακατεύετε σε ένα μπωλ.

2
OK!

Ετοιμάζετε 22 φορμάκια σιλικόνης για muffins και τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο ή στο συρτάρι της κατάψυξης για τα παγάκια. Αν δεν έχετε φορμάκια σιλικόνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα ψησίματος για muffins στην οποία θα τοποθετήσετε μικρές λωρίδες αντικολλητικού χαρτιού ώστε να μπορέσετε μετά εύκολα να αφαιρέσετε τα γλυκά από τις θήκες αφού παγώσουν, απλά τραβώντας τα χαρτάκια. Ρίχνετε περίπου 1/2 κ.σ. από το μείγμα του λαδιού και του φουντουκοβούτυρου σε κάθε φόρμα. Δείτε τη φωτογραφία από το πλάι, όπου θα δείτε ότι είναι μόλις 2 χιλιοστά σε ύψος.

3
OK!

Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η βάση.

4
OK!

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι τους χουρμάδες με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτοντας ενδιάμεσα και το κακάο. Βάζουμε τόσο νερό ώστε να γίνει μία σφιχτή πάστα.

5
OK!

Βγάζουμε από την κατάψυξη τις βάσεις που κρύωσαν, και μοιράζουμε την πάστα των χουρμάδων, περίπου 1 κ.γ. σε κάθε θήκη. Μοιράστε το υπόλοιπο μείγμα του λαδιού με το φουντουκοβούτυρο στις θήκες και ρίξτε από πάνω λίγα από τα φουντούκια με το κακάο. Τοποθετήστε τα πάλι στην κατάψυξη για 20 λεπτά περίπου μέχρι να στερεοποιηθούν οι βάσεις εντελώς. Η πάστα χουρμά δε θα παγώσει εντελώς.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Πιτάκια κάνναβης (keto bread) χωρίς γλουτένη
επόμενο
Craquelins (keto crackers) χωρίς γλουτένη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.