Ingredients
-
150γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
150γρ ταχίνι ολικής άλεσης
-
230γρ βασιλικοί χουρμάδες
-
1 1/3 κ.γ. ρόφημα κριθαριού σε σκόνη
-
λίγα cacao nibs για γαρνίρισμα - προαιρετικά
Πώς λέμε… νες καφέ… ε, καμία σχέση, χαχαχαχα! Αυτό το γλυκό είναι από τα γλυκά 5 αστέρων!!! Όταν το είδα, μου φάνηκε ενδιαφέρον… όταν το δοκίμασα το ερωτεύτηκα! Με ταχίνι, χουρμάδες και βούτυρο καρύδας μπαίνει στη λίστα των εξαιρετικά θρεπτικών γλυκών που μας κάνουν πολύ καλό αφού ενεργοποιούν το μεταβολισμό μας… και δεν παχαίνουν!
Είναι γλυκό κατάψυξης, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρείται για όσο θέλουμε και μπορούμε να το φτιάξουμε για ένα πάρτυ ή ένα τραπέζι ακόμα και μέρες πριν ώστε να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή. Δεν αλλοιώνεται η γεύση του κι έτσι μπορούμε να κάνουμε ακόμα και μεγάλες ποσότητες και να έχουμε γλυκό για μέρες.
Το μόνο αρνητικό του είναι ότι περιέχει καφέ… τον οποίο δεν πίνω και φυσικά δε δίνω στα παιδιά μου… έτσι δοκίμασα να το φτιάξω με ρόφημα κριθαριού, υποκάταστατου του καφέ που μπορούν να φάνε και τα μικρά παιδιά. Ευτυχώς, γιατί είναι από τα πολύ αγαπημένα γλυκά του μικρού μου πρίγκηπα!
Μετά τις απαραίτητες αλλαγές στην αναλογία των υλικών για να πετύχω την πιο ικανοποιητική για μένα γεύση, σας παρουσιάζω λοιπόν τα τέλεια “νες χουρμέ”! Ένα “κέλυφος” από ταχίνι και βούτυρο καρύδας, γεμιστό με πάστα χουρμά… δε σας λέω τίποτα! Λιώνει στο στόμα σα σοκολατάκι ενώ η γεύση της κρέμας θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα καθώς η πάστα αυτή με το χουρμά είναι βελούδινη! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να το δοκίμασε και να μην του άρεσε, οι περισσότεροι το ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ!
Ingredients
150γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
150γρ ταχίνι ολικής άλεσης | |
230γρ βασιλικοί χουρμάδες | |
1 1/3 κ.γ. ρόφημα κριθαριού σε σκόνη | |
λίγα cacao nibs για γαρνίρισμα - προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Σε ένα μπρίκι λιώνετε το ταχίνι μαζί με το λάδι καρύδας. |
2
Done
|
Ετοιμάζετε 22 φορμάκια σιλικόνης για muffins και τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο ή στο συρτάρι της κατάψυξης για τα παγάκια. Αν δεν έχετε φορμάκια σιλικόνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα ψησίματος για muffins στην οποία θα τοποθετήσετε μικρές λωρίδες αντικολλητικού χαρτιού ώστε να μπορέσετε μετά εύκολα να αφαιρέσετε τα γλυκά από τις θήκες αφού παγώσουν, απλά τραβώντας τα χαρτάκια. Ρίχνετε περίπου 1/2 κ.σ. από το μείγμα του λαδιού και του ταχινιού σε κάθε φόρμα. Δείτε τη φωτογραφία από το πλάι, όπου θα δείτε ότι είναι μόλις 2 χιλιοστά σε ύψος. |
3
Done
|
Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η βάση. |
4
Done
|
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το διάλυμα του "καφέ" βάζοντας 1/3 της κούπας νερό στο οποίο διαλύουμε τη σκόνη του κριθαριού. |
5
Done
|
Βάζουμε τους χουρμάδες στο μούλτι, και χτυπάμε βάζοντας λίγο λίγο από το νερό με το κριθάρι. Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε λίγο με μία σπάτουλα, ξεκολλώντας από τα τοιχώματα του μούλτι τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μία πάστα όπως βλέπουμε στη φωτογραφία. Αν η πάστα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό. |
6
Done
|
|
7
Done
|
|
8
Done
|