0 0
Νες… χουρμέ!

Νες… χουρμέ!

Sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Multi
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 22
  • Medium

Ingredients

Πώς λέμε… νες καφέ… ε, καμία σχέση, χαχαχαχα! Αυτό το γλυκό είναι από τα γλυκά 5 αστέρων!!! Όταν το είδα, μου φάνηκε ενδιαφέρον… όταν το δοκίμασα το ερωτεύτηκα! Με ταχίνι, χουρμάδες και βούτυρο καρύδας μπαίνει στη λίστα των εξαιρετικά θρεπτικών γλυκών που μας κάνουν πολύ καλό αφού ενεργοποιούν το μεταβολισμό μας… και δεν παχαίνουν!

Είναι γλυκό κατάψυξης, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρείται για όσο θέλουμε και μπορούμε να το φτιάξουμε για ένα πάρτυ ή ένα τραπέζι ακόμα και μέρες πριν ώστε να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή. Δεν αλλοιώνεται η γεύση του κι έτσι μπορούμε να κάνουμε ακόμα και μεγάλες ποσότητες και να έχουμε γλυκό για μέρες.

Το μόνο αρνητικό του είναι ότι περιέχει καφέ… τον οποίο δεν πίνω και φυσικά δε δίνω στα παιδιά μου… έτσι  δοκίμασα να το φτιάξω με ρόφημα κριθαριού, υποκάταστατου του καφέ που μπορούν να φάνε και τα μικρά παιδιά. Ευτυχώς, γιατί είναι από τα πολύ αγαπημένα γλυκά του μικρού μου πρίγκηπα!

Μετά τις απαραίτητες αλλαγές στην αναλογία των υλικών για να πετύχω την πιο ικανοποιητική για μένα γεύση, σας παρουσιάζω λοιπόν τα τέλεια “νες χουρμέ”! Ένα “κέλυφος” από ταχίνι και βούτυρο καρύδας, γεμιστό με πάστα χουρμά… δε σας λέω τίποτα! Λιώνει στο στόμα σα σοκολατάκι ενώ η γεύση της κρέμας θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα καθώς η πάστα αυτή με το χουρμά είναι βελούδινη! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να το δοκίμασε και να μην του άρεσε, οι περισσότεροι το ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 485 times, 1 visits today)


Ingredients

150γρ άοσμο λάδι καρύδας
150γρ ταχίνι ολικής άλεσης
230γρ βασιλικοί χουρμάδες
1 1/3 κ.γ. ρόφημα κριθαριού σε σκόνη
λίγα cacao nibs για γαρνίρισμα - προαιρετικά

Steps

1
Done

Σε ένα μπρίκι λιώνετε το ταχίνι μαζί με το λάδι καρύδας.

2
Done

Ετοιμάζετε 22 φορμάκια σιλικόνης για muffins και τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο ή στο συρτάρι της κατάψυξης για τα παγάκια. Αν δεν έχετε φορμάκια σιλικόνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα ψησίματος για muffins στην οποία θα τοποθετήσετε μικρές λωρίδες αντικολλητικού χαρτιού ώστε να μπορέσετε μετά εύκολα να αφαιρέσετε τα γλυκά από τις θήκες αφού παγώσουν, απλά τραβώντας τα χαρτάκια. Ρίχνετε περίπου 1/2 κ.σ. από το μείγμα του λαδιού και του ταχινιού σε κάθε φόρμα. Δείτε τη φωτογραφία από το πλάι, όπου θα δείτε ότι είναι μόλις 2 χιλιοστά σε ύψος.

3
Done

Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η βάση.

4
Done

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το διάλυμα του "καφέ" βάζοντας 1/3 της κούπας νερό στο οποίο διαλύουμε τη σκόνη του κριθαριού.

5
Done

Βάζουμε τους χουρμάδες στο μούλτι, και χτυπάμε βάζοντας λίγο λίγο από το νερό με το κριθάρι. Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε λίγο με μία σπάτουλα, ξεκολλώντας από τα τοιχώματα του μούλτι τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μία πάστα όπως βλέπουμε στη φωτογραφία. Αν η πάστα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.

6
Done

Βγάζουμε από την κατάψυξη τις βάσεις που κρύωσαν, και μοιράζουμε την πάστα των χουρμάδων, περίπου 1 κ.γ. σε κάθε θήκη.

7
Done

Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω άλλη μισή κ.σ. περίπου από το μείγμα του λαδιού με το ταχίνι, μοιράζετε δηλαδή το υπόλοιπο στις θήκες.

8
Done

Αν θέλετε διακοσμήστε τα από πάνω με λίγα cacao nibs, τους ταιριάζουν πολύ και σα γεύση! Τοποθετήστε τα πάλι στην κατάψυξη, θα είναι έτοιμα σε 1 ώρα περίπου, για να προλάβει να στερεοποιηθεί και η κρέμα εσωτερικά τους.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κυδώνια στο φούρνο με… σαντιγή!
next
Κέικ ή muffins καρότου (vegan)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.