• Home
  • Σοκολατάκια με φουντούκια (noisetta)
0 0
Σοκολατάκια με φουντούκια (noisetta)

Σοκολατάκια με φουντούκια (noisetta)

Vegan, sugar- and gluten free
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Multi
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 20 mins
  • Serves 40 σοκολατάκια
  • Easy

Λατρεύω τα φουντούκια ειδικά συνδυσμένα με σοκολάτα! Συχνά πυκνά, επιδίδομαι σε αναζήτηση νέων σοκολατακίων για να μη βαριέμαι, και αυτή είναι μία από αυτές τις περιόδους. Έχω κάνει διάφορους συνδυασμούς και δοκιμές, με βασικά υλικά, και νομίζω ότι βρήκα ένα που με ενθουσίασε!

Από τα αγαπημένα μου σοκολατάκια μικρή ήταν η Noisetta γνωστής εταιρείας. Αυτό μοιάζει λοιπόν με αυτά! Δεν έχουν την κλασική σοκολάτα, έχουν όμως ένα ολόκληρο φουντούκι μέσα, οπότε νομίζω ότι δίκαια φέρουν τον τίτλο τους.

Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, καθώς δε χρειάζεται να λιώσετε κουβερτούρα ή άλλο σοκολάτα σε μπεν μαρί, ούτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκεύος σε φωτιά. Θα χρειαστείτε όμως ένα επεξεργαστή τροφίμων και σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα τα σοκολατάκια σας! Σας συστήνω να καραμελώσετε τα φουντούκια, μιας και έχουν άλλη χάρη (!) αλλά αν δε θέλετε ή δεν μπορείτε τα βάζετε και σκέτα. Καραμελωμένα φυσικά, δίνουν μία πιο έντονη γεύση καραμέλας, μιας και ειδικά η ζάχαρη καρύδας που χρησιμοποιούμε έχει ένα ιδιαίτερο δικό της άρωμα που εγώ προσωπικά λατρεύω παντού!

Είναι η τέλεια λύση για ένα εντυπωσιακό δώρο έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά ή για την καθημερινή απόλαυσή σας στο σπίτι!!! Γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα: νομίζω είναι αρκετά για να σας πείσω να τα δοκιμάσετε…!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 747 times, 1 visits today)


Steps

1
Done

Βάζετε τα χοντροκομμένα φουντούκια με τη ζάχαρη καρύδας σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (πχ το δικό μου μάτι πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 7) και ανακατεύετε με μία σπάτουλα κατά διαστήματα μόλις αντιληφθείτε ότι άρχισε να λιώνει η ζάχαρη και γίνεται καραμέλα. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη και δε βλέπετε κόκκους πια, μεταφέρετε τα καραμελωμένα φουντούκα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για να κρυώσουν.

2
Done

Μέχρι να κρυώσουν τα καραμελωμένα φουντούκια ετοιμάζετε τα σοκολατάκια. Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες, το φουντουκοβούτυρο και τις σταγόνες κακάου και χτυπάτε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κολώδης μάζα σα ζύμη.

3
Done

Πλάθετε 40 περίπου κομμάτια βάζοντας κάθε φορά στο εσωτερικό του καθενός ένα φουντούκι.

4
Done

Κολλάτε από έξω τα καραμελωμένα φουντούκια, έτοιμα! Διατηρούνται στο ψυγείο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πρωτεϊνικό milkshake καρύδα-φράουλα
next
Μακαρόνια χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.