Ingredients
-
18 απύρηνους βασιλικούς χουρμάδες
-
160γρ φουντουκοβούτυρο
-
120γρ φουντούκια ψημένα χοντροκομμένα στο μούλτι
-
70γρ ζάχαρη καρύδας
Λατρεύω τα φουντούκια ειδικά συνδυσμένα με σοκολάτα! Συχνά πυκνά, επιδίδομαι σε αναζήτηση νέων σοκολατακίων για να μη βαριέμαι, και αυτή είναι μία από αυτές τις περιόδους. Έχω κάνει διάφορους συνδυασμούς και δοκιμές, με βασικά υλικά, και νομίζω ότι βρήκα ένα που με ενθουσίασε!
Από τα αγαπημένα μου σοκολατάκια μικρή ήταν η Noisetta γνωστής εταιρείας. Αυτό μοιάζει λοιπόν με αυτά! Δεν έχουν την κλασική σοκολάτα, έχουν όμως ένα ολόκληρο φουντούκι μέσα, οπότε νομίζω ότι δίκαια φέρουν τον τίτλο τους.
Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, καθώς δε χρειάζεται να λιώσετε κουβερτούρα ή άλλο σοκολάτα σε μπεν μαρί, ούτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκεύος σε φωτιά. Θα χρειαστείτε όμως ένα επεξεργαστή τροφίμων και σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα τα σοκολατάκια σας! Σας συστήνω να καραμελώσετε τα φουντούκια, μιας και έχουν άλλη χάρη (!) αλλά αν δε θέλετε ή δεν μπορείτε τα βάζετε και σκέτα. Καραμελωμένα φυσικά, δίνουν μία πιο έντονη γεύση καραμέλας, μιας και ειδικά η ζάχαρη καρύδας που χρησιμοποιούμε έχει ένα ιδιαίτερο δικό της άρωμα που εγώ προσωπικά λατρεύω παντού!
Είναι η τέλεια λύση για ένα εντυπωσιακό δώρο έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά ή για την καθημερινή απόλαυσή σας στο σπίτι!!! Γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα: νομίζω είναι αρκετά για να σας πείσω να τα δοκιμάσετε…!
Ingredients
18 απύρηνους βασιλικούς χουρμάδες | |
160γρ φουντουκοβούτυρο | |
35γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο χωρίς ζάχαρη | |
40 φουντούκια ψημένα | |
120γρ φουντούκια ψημένα χοντροκομμένα στο μούλτι | |
70γρ ζάχαρη καρύδας |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τα χοντροκομμένα φουντούκια με τη ζάχαρη καρύδας σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (πχ το δικό μου μάτι πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 7) και ανακατεύετε με μία σπάτουλα κατά διαστήματα μόλις αντιληφθείτε ότι άρχισε να λιώνει η ζάχαρη και γίνεται καραμέλα. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη και δε βλέπετε κόκκους πια, μεταφέρετε τα καραμελωμένα φουντούκα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για να κρυώσουν. |
2
Done
|
Μέχρι να κρυώσουν τα καραμελωμένα φουντούκια ετοιμάζετε τα σοκολατάκια. Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες, το φουντουκοβούτυρο και τις σταγόνες κακάου και χτυπάτε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κολώδης μάζα σα ζύμη. |
3
Done
|
Πλάθετε 40 περίπου κομμάτια βάζοντας κάθε φορά στο εσωτερικό του καθενός ένα φουντούκι. |
4
Done
|
Κολλάτε από έξω τα καραμελωμένα φουντούκια, έτοιμα! Διατηρούνται στο ψυγείο. |